امروزه اینترنت به یک منبع عالی برای یافتن شغل مناسب با رزومه شما تبدیل شده است. لینکدین بزرگترین شبکه اجتماعی حرفهای برای کسب و کار است و به شما این امکان را میدهد که برای حرفهای که انجام میدهید شناخته شوید و خود را به عنوان یک متخصص معرفی کنید.
شما میتوانید از لینکدین برای یافتن شغل یا کارآموزی مناسب، تقویت روابط حرفهای و یادگیری مهارتهایی که برای موفقیت در حرفه خود نیاز دارید استفاده کنید.
علیرغم اینکه امروزه لینکدین یکی از محبوبترین پلتفرمهای اجتماعی است، بسیاری از مردم هنوز نمیدانند که چگونه از آن استفاده کنند یا چگونه با حضور در این شبکه اجتماعی سود ببرند.
فهرست مطالب
لینکدین چیست؟
لینکدین یک شبکه اجتماعی مثل اینستاگرام، توییتر و فیسبوک است با این تفاوت که لینکدین یک شبکه اجتماعی حرفهای است که به منظور کمک به افراد در ایجاد ارتباطات تجاری، یافتن همکاران تجاری جدید، مشتریان جدید یا شغل عالی طراحی شده است.
6 ویژگی که به خاطر آن باید به لینکدین بپیوندید!
- میتوانید تجربه کاری خود را در پروفایل خود قرار دهید تا کارفرمایان بالقوه بتوانند آن را ببینند. پروفایل لینکدین شما مانند نسخه آنلاین رزومه شما است که میتواند به شما کمک کند با کارفرمایان بالقوه بیشتری آشنا شوید.
- همچنین لینکدین به شرکت ها اجازه میدهد تا پروفایل ایجاد کرده، با شرکای بالقوه ارتباط برقرار کنند و یا حتی کارمندان جدیدی را استخدام کنند.
- لینکدین میتواند به شما کمک کند شبکه ارتباطی حرفه ای خود را ایجاد و گسترش دهید و با افرادی که شخصا یا به موجب شغلتان میشناسید، ارتباط برقرار کنید. از این طریق آنها میتوانند شما را به سمت شغل مناسبتان راهنمایی کنند و شما میتوانید به همان روش به آنها کمک کنید.
- شرکت ها میتوانند آگهیهای شغلی را در لینکدین ارسال کنند و شما میتوانید برای این مشاغل در سایت نیز درخواست دهید یا اگر خودتان کسب و کار دارید میتوانید فرصت های شغلی را برای یافتن کارمندان جدید ارسال کنید.
- ویژگی بعدی به شما کمک میکند تا از سایر افراد در زمینه کاری خود مشاوره شغلی دریافت کنید، میتوانید به گروه هایی از افراد با مشاغل یا مهارت های مشابه بپیوندید و در مورد موضوعات حرفه ای مربوط به کار خود بحث کنید و مهارت های مربوط به حرفه خود را ارتقا دهید.
- آخرین ویژگی که در مورد آن با شما صحبت خواهم کرد دریافت آخرین اخبار کسب و کار است. شما می توانید از طریق مخاطبین خود یا مستقیماً لینکدین از اخبار مربوط به نیروی کار و کسب و کار در لینکدین در هر ثانیه با خبر شوید.
نحوه ساخت اکانت لینکدین
داشتن یک حساب کاربری و پروفایل لینکدین یک راه عالی برای بازاریابی و یافتن شغل است. در این قسمت نحوه ساختن یک اکانت را به شما یاد میدهیم.
مرحله اول
وارد سایت www.linkedin.com شوید. همانطور که در تصویر میبینید باید نام و نام خانوادگی، آدرس ایمیل یا شماره تلفن و رمز خود را وارد کنید. بعد از آن بر روی Join now کلیک کنید.
مرحله دوم
با کلیک روی قسمت country، کشوری که در آن ساکن هستید را انتخاب کنید. وارد کردن کد پستی اختیاری است. روی next کلیک کنید.
مرحله سوم
اگر مشغول به تحصیل هستید، گزینه yes را انتخاب کنید. سپس عنوان شغل، شرکت و بازار کار خود را وارد کنید و روی next کلیک کنید.
مرحله چهارم؛ شخصی سازی فیلد لینکدین
این گزینه ها نوع اطلاعاتی را که LinkedIn در صفحه اصلی شما به شما نشان میدهد کنترل میکند.
پس از انتخاب گزینه شخصی سازی مورد نظر، از شما خواسته می شود آدرس ایمیل خود را تأیید کنید.
وارد صندوق ورودی ایمیل خود شوید. سپس ایمیل فرستاده شده از طرف لینکدین را باز کنید و آدرس ایمیل خود را تایید کنید یا کد تاییدی را در سایت وارد کنید. اگر میخواهید مخاطبین را از آدرس ایمیل خود وارد کنید، روی ادامه کلیک کنید. در غیر این صورت روی Skip کلیک کنید.
مرحله پنجم؛ اضافه کردن عکس پروفایل
در انتخاب عکس پروفایل شخصی خود دقت کنید. معمولا احتمال بررسی پروفایل ها با عکس های واضح و حرفه ای توسط کارفرمایان بیشتر است. پس از انتخاب عکس روی ادامه کلیک کنید.
مرحله ششم
کانال هایی را برای دنبال کردن انتخاب کنید. کانالهایی که تصمیم میگیرید دنبال کنید، نوع اطلاعاتی را که در صفحه اصلی LinkedIn خود میبینید تعیین میکنند. در صورتی که تمایلی به دنبال کردن کانالی ندارید روی skip کلیک کنید.
مرحله هفتم
میتوانید پروفایل های تاثیرگذار را برای دنبال کردن انتخاب کنید. اطلاعات این پروفایل ها در صفحه اصلی شما نمایش داده میشود.
*دنبال کردن این پروفایل ها به این معنی نیست که پروفایل های مورد نظر در مخاطبین یا connections لینکدین شما هستند.
مرحله هشتم؛ ویرایش پروفایل
در صورت نیاز شما میتوانید با باز کردن پنجره Me و کلیک کردن بر روی view profile اطلاعات خود را ویرایش کنید.
مرحله نهم
با کلیک بر روی علامت + تجربه کاری خود را به پروفایل خود اضافه کنید. در این قسمت میتوانید اطلاعاتی در مورد محل کار (به عنوان مثال، شرکتی که در آن کار می کردید) و همچنین مدت زمان کار در آنجا، عنوان شما و خلاصه مختصری از وظایف خود را وارد کنید. داشتن این اطلاعات در پروفایل شما بسیار مفید است تا کارفرمایان بالقوه بتوانند مهارت های شما را ببینند.
آیا باید برای حساب لینکدین پول پرداخت کنم؟
خیر، نیازی به پرداخت هزینه برای حساب لینکدین نیست. در مرحله آخر ثبت نام شما می توانید حساب کاربری ساده (basic) را انتخاب کنید. اگر تمام ویژگیهایی را که نسخه پولی (premium) ارائه میدهد را نمیخواهید، حساب رایگان را انتخاب کنید. بهتر است ابتدا کار خود را با نسخه رایگان شروع کنید.
بخش های مختلف در لینکدین
- بخش Home: در این قسمت شما می توانید پست های کاربران دیگر را مشاهده کنید.
- بخش Job: با رفتن به این قسمت میتوانید موقعیت های شغلی در کشور و لوکیشن مورد نظر پیدا کنید.
- بخش Me: در این بخش اطلاعات مختلف پروفایل را مشاهده می کنید و در صورت نیاز میتوانید آنها را ویرایش کنید.
- بخش Endorse: این بخش به منظور تایید شدن مهارت های موجود در پروفایل شما، توسط کاربران دیگر طراحی شده است. برای داشتن یک رزومه قوی تر و اعتبار بیشتر میتوانید از دوستان و مخاطبان خود بخواهید تا شما را تایید کنند. این بخش به شما این امکان را هم میدهد که اگر تاییدی را دوست نداشتید آنرا hide کنید.
- بخش Recommendations: در این بخش شما میتوانید توصیه نامه های کوتاهی که کاربران دیگر برای شما نوشتهاند را به اشتراک بگذارید. داشتن توصیه نامه، باعث افزایش اعتبار شما در لینکدین میشود.
- بخش skill: این بخش یکی دیگر از قسمت های مهمی است که میتواند به پروفایل شما اعتبار بیشتری بدهد. در این قسمت شما می توانید مهارت های مرتبط با شغل و تحصیلات خود را مثل فتوشاپ، قدرت حل مسئله بالا یا مهارت برقراری ارتباط قوی را به این بخش اضافه کنید. شما می توانید از دوستان و مخاطبان خود بخواهید به مهارت های شما تایید (endorse) بدهند.
- بخش My network: در این قسمت شما میتوانید افرادی را که به آنها کانکت شدهاید ببینید و یا افراد جدید را به کانکشن های خود اضافه کنید. همچنین میتوانید از این قسمت مخاطبین ایمیل خود را با حساب لینکدین هماهنگ سازی کنید.
اصطلاحات مربوط به لینکدین
در ادامه با اصطلاحات مربوط به لینکدین بیشتر آشنا میشویم:
استخدامکننده (Recruiter)
آنها متخصص یافتن نیروی کار جدید و جذب متقاضیان برای موقعیت های شغلی هستند. استخدام کنندگان کل فرآیند جذب استعداد را از ابتدا به انتها در اختیار دارند. این می تواند شامل تبلیغات محل کار، بررسی رزومه، مصاحبه با نامزدها و کار با مدیران استخدام برای یافتن کارمندان مناسب باشد.
کانکشن (Connection)
در لینکدین، کانکشن ، مخاطبی است که شخصاً میشناسید و در سطح حرفه ای به آنها اعتماد دارید. هنگامی که در لینکدین به آنها “متصل شدید”، به عنوان یک اتصال درجه 1 در نظر گرفته می شوید. شما میتوانید بعد از ایجاد کانکشن به آنها پیام بدهید و یا درخواست توصیه نامه کنید. همچنین میتوانید اطلاعات آپدیت شده روی پروفایل این افراد را در homepage مشاهده کنید.
کانکشن درجه 1، 2 و 3
کانکشن درجه 1 (1st-degree connection): دیدن این درجه در کنار پروفایل کانکشن شما به این معنی است که شما مستقیماً به این شخص در لینکدین متصل هستید. برای انجام این کار، شما دعوت نامه ای( invitation) را پذیرفته اید یا ارسال کرده اید. شما به شبکه یکدیگر تعلق دارید. با این اتصال می توانید از طریق پیام رسانی لینکدین ارتباط برقرار کنید و اخبار آنها را در فید خود مشاهده کنید.
کانکشن درجه 2 (2nd-degree connection): این افراد مستقیماً به شبکه حرفه ای شما تعلق ندارند بلکه با کانکشن درجه 1 شما مستقیماً ارتباط دارند. اگر حساب کاربری شما premium باشد، می توانید یک InMail برای آنها بفرستید، اما در غیر این صورت نمی توانید برای آنها پیام ارسال کنید. با این حال، شما میتوانید به آنها درخواست یا دعوت نامه بفرستید تا تبدیل به کانکشن درجه 1 شوند!
کانکشن درجه 3 (3rd-degree connection): این افراد با کانکشن درجه 2 شما در ارتباط هستند. به این دسته از افراد هم میتوانید درخواست دوستی بدهید.
نکات تکمیلی پروفایل
شما ممکن است متوجه این موضوع نباشید، اما جدا از رزومه شما، پروفایل لینکدین شما به دقت توسط استخدام کنندگان و مدیران برای مشاغلی که درخواست میکنید بررسی میشود.
بنابراین اگر پروفایل شما کامل و دقیق نباشد ، ممکن است حتی به دور اول مصاحبه نرسید. برای داشتن یک پروفایل کاملتر به نکات زیر توجه کنید:
- عکس پروفایل لینکدین شما یکی از اولین چیزهایی است که استخدام کنندگان و مدیران استخدام به آن نگاه میکنند بنابراین در انتخاب عکس پروفایل خود کوشا باشید. از عکس های بی کیفیت،تار و قدیمی استفاده نکنید. پس سعی کنید عکس پروفایل شما واضح باشد و در آن حرفه ای به نظر برسید.
- در قسمت headline از عنوان مناسبی استفاده کنید. از استفاده کردن از کلمات توصیفی اضافه خودداری کنید. در این قسمت فقط کافی است عنوان شغل خود را بدون کم و کاستی وارد کنید. به عنوان مثال اگر شما مدیر مالی هستید همان را در headline قرار دهید تا استخدام کنندگان راحتتر شما را پیدا کنند.
- در قدم بعدی سعی کنید قسمت profile summary خود را در پروفایل لینکدین خالی نگذارید. این کار به شما کمک میکند که مورد توجه استخدام کنندگان قرار بگیرید. در این قسمت خلاصه ای کوتاه و مفید از کارهایی که انجام دادهاید یا تجاربی که کسب کردهاید بنویسید.
- در نوشتن و توضیحات تجربه کاری خود دقت کنید. از توضیح بیش از حد وظایف و دستاورد های خود در این قسمت خودداری کنید چرا که رزومه شما به همین منظور است. در این قسمت کافی است اطلاعاتی چون عنوان شغلی، نام شرکتی که در آن کار میکنید، مدت زمانی که برای شرکت های مختلف کار کردهاید را بنویسید.
- به نظر میرسد بسیاری از افراد از درخواست کردن توصیه از طرف مدیران یا روسای قدیمی خود تردید دارند، اما ما به شما پیشنهاد می دهیم ، بر این ترس غلبه کنید و از آنها توصیه (Recommendation) بخواهید. زیرا این یک راه ساده است که از طریق آن میتوانید پروفایل لینکدین خود را واقعاً از دیگران متمایز کنید.
- به یاد داشته باشید که اطلاعات تماس خود را را بنویسید. آدرس ایمیل، و اگر راحت هستید، یک شماره تلفن در جایی که به راحتی در پروفایل لینکدین شما قابل مشاهده است را درج کنید. به این ترتیب هر استخدام کننده یا مدیر استخدامی که میخواهد فوراً در مورد یک فرصت شغلی با شما صحبت کند، بتواند به راحتی آن را پیدا کند و با شما تماس بگیرد.
نکات پیرامون عملکرد بهتر در لینکدین
در ادامه به نکاتی که به شما کمک میکنند در لینکدین موفق باشید، میپردازیم:
- محتوای ارزشمند تولید کنید
باید از لینکدین برای ایجاد، به اشتراک گذاری و انتشار محتوایی استفاده کنید که هدف خاصی را دنبال کند – مثل آموزش، اطلاع رسانی، راهنمایی، الهام بخشیدن یا سرگرم کردن مخاطبان شما باشد. این باعث میشود که مخاطبان شما با تولید محتوای شما درگیر شوند و با شما یا شرکت شما ارتباط برقرار کنند.
- با مخاطبان خود در ارتباط داشته باشید
در هر شبکه اجتماعی داشتن فعالیت مستمر حرف اول را میزند. سعی کنید فعالیت هایی چون کامنت گذاشتن، دنبال کردن اینفلوئنسرها و یا endorse دادن را در بلند مدت داشته باشید.
- پروفایل خود را به روز نگه دارید
به عنوان یک فرد حرفه ای، احتمالاً می دانید که باید رزومه خود را به طور منظم به روز کنید، حتی اگر در بازار کار نباشید. صرف نظر از حرفه یا سطح شما، تازه و به روز نگه داشتن رزومه شما ضروری است. با ویرایش اطلاعات پروفایل لینکدین آنرا بروزرسانی کنید.
سوالات متداول
چرا باید کار با لینکدین را یاد بگیریم؟
طبق آمار اخیر (Kinsta 2021)، لینکدین تقریباً 740 میلیون عضو و بیش از 55 میلیون شرکت در پلتفرم خود دارد. این به شما امکان میدهد با افراد حرفهای در زمینههای مختلف ملاقات کرده و با آنها تعامل داشته باشید، بهویژه با افرادی که ممکن است هرگز فرصت ملاقات با آنها را نداشته باشید. از آنجایی که لینکدین متشکل از افراد حرفهای است و اغلب برای برندسازی شخصی/حرفهای استفاده میشود، یادگرفتن نحوه استفاده از آن به شما کمک زیادی میکند.
تفاوت بین فالوور و کانکشن در لینکدین چیست؟
connection به عنوان یک رابطه دوطرفه تعریف میشود که نیاز دارد یک کاربر دعوت نامه ارسال کند و کاربر دیگری بپذیرد. از سوی دیگر، دنبال کردن به یک کاربر اجازه میدهد تا محتوا و فعالیت کاربر دیگر را بدون کانکت شدن ببیند و با آن تعامل داشته باشد.
لینکدین premium و basic چه تفاوت هایی دارند؟
نسخه premium لینکدین رایگان نیست و اشتراک های مختلف Premium هر کدام خدمات متفاوتی را ارائه می دهند. به طور کلی این نسخه امکان جستجوی پیشرفته شغل، ایجاد مشتری، استخدام کارمند و بهبود مهارت های خود را میدهد.