لیست شغل‌های پردرآمد در ایران!

آیا می‌دانید که پردرآمدترین شغل‌ها در ایران کدامند؟ لیست شغل‌های پردرآمد در ایران را در این مقاله بخوانید!

از همان سال‌های اولی که وارد مدرسه شدم پدرم آرزو داشت که من دکتر شوم. البته او تنها پدری نبود که آرزو داشت پسرش پزشک شود. پزشکان پردرآمدترین افراد ایران در آن سال‌ها بودند. 

هنوز هم می‌توان پزشکی را پردرآمدترین شغل در ایران دانست. در این میان جراحان زیبایی، دندانپزشکان و جراحان قلب در صدر لیست قرار دارند. بیایید با هم لیست شغل‌های پردرآمد در ایران را مورد بحث قرار دهیم. 

پردرآمدترین مشاغل ایران

اگر به دنبال شغل پردرآمدی هستید که آینده شما را تضمین کند با ما همراه باشید. در ادامه 19 شغل پردرآمد در ایران را همراه با حقوق تقریبی هر کدام معرفی می‌کنیم. 

1. شغل مدیر فروش

وظیفه مدیر فروش ارائه آگاهی به مشتریان درباره محصولات شرکت است. مدیر فروش هدفی را برای فروش محصولات شرکت تعیین می‌کند. علاوه بر این مدیران فروش شکایات مربوط به فروش را نیز حل و فصل می‌کنند و به تجزیه و تحلیل ارقام فروش می‌پردازند.

میانگین حقوق در ایران مدیر فروش حدود 970,000,100 ریال در سال است.

2. شغل مهندس سیستم‌های ابری

شغل مهندس سیستم‌های ابری به مهندسی رایانش ابری مربوط می‌شود. مهندسان سیستم‌های ابری همیشه به صورت تیمی کار می‌کنند. مهندسان ابر به عنوان یک تیم، هدایت طراحی پلت فرم و تحول معماری را با اجماع تیم مهندسی بر عهده دارند. 

رایانش ابری رویکردی سیستماتیک را برای تجاری سازی، استاندارد سازی و حاکمیت برنامه‌ها ارائه می‌دهد. با توسعه فضاهای ابری و کاربرد روزافزون فناوری ابری بیشتر سازمان‌ها به استخدام افرادی تحت عنوان مهندس ابر یا معمار ابر متمایل شده‌اند. 

3. شغل توسعه دهنده نرم افزار

توسعه دهنده نرم افزار کارهای مربوط به فناوری را انجام می‌دهد. توسعه دهندگان نرم افزار از زبان برنامه نویسی و کدنویسی استفاده می‌کنند. توسعه دهنده نرم افزار را برنامه نویس کامپیوتر یا کدنویس هم می‌نامند. 

توسعه دهنده نرم افزار شخصی است که نرم افزار کامپیوتری را برنامه ریزی می‌کند. این فرد برای بسیاری از انواع نرم افزارها و برنامه‌ها کد می‌نویسد.

میانگین حقوق مهندس نرم افزار در ایران حدود 551,000,010 ریال سالانه است.

4. شغل جراح و پزشک

اگرچه جراحی جزو بهترین شغل‌های پردرآمد ایران به شمار می رود. اما کار جراحان پرخطر است. جراح شغلی پردرآمد است. جراح در حرفه خود ریسک بالایی دارد بنابراین شامل پرداخت‌های بالایی نیز می‌شود.

میانگین حقوق پزشکان در ایران حدود 1,260,000,100 ریال در سال است.

5. شغل قضاوت

قضات پس از مطالعات حقوقی متعدد در انواع رشته‌ها شروع به کار می‌کنند. قضات در کار خود مسئولیت‌های بزرگی دارند. به همین دلیل است که حقوق بالایی دریافت می‌کنند. از نظر جرم و جنایت، تصمیم گیری برای سرنوشت یک نفر کار آسانی نیست و دستمزدهای بالا کاملاً معقول است.

6. شغل وکالت

یک وکیل خوب می‌تواند شما را از مجازات نجات دهد و پرونده مشتریان شما را به صورت قانونی حل کند. جمع آوری مدارک و ارائه آنها در مقابل قاضی کار آسانی نیست. بنابراین حقوق بالای وکیل امری منطقی است.

میانگین حقوق وکلا در ایران حدود 1,050,000,100 ریال در سال است.

7. شغل مدیران بانک

مدیران بانک‌ها انواع مختلفی از مسئولیت‌ها را بر عهده دارد. این شغل با رد و بدل پول سر و کار دارد. با وجود پول و سرمایه گذاری کلان با تمام ریسک‌های مرتبط، حقوق در این شغل بالاست.

8. شغل مدیران اجرایی

مدیران ارشد اجرایی بزرگترین نقش را در رسیدن شرکت به موفقیت دارند. مدیر عامل می‌تواند یک سازمان را نظم بندی کند. مدیر اجرایی مسئول موفقیت کلی واحد تجاری یا سایر سازمان‌ها و تصمیم گیری‌های سطح بالای مدیریتی است. 

مدیران اجرایی در مقابل شرکت پاسخگو هستند. به همین دلیل است که حقوق مدیران اجرایی بالاست.

میانگین حقوق مدیران اجرایی در ایران حدود 1,220,000,010 ریال در سال است.

9. شغل مدیر مالی

مدیر ارشد مالی مسئولیت اصلی مدیریت امور مالی شرکت از جمله مدیریت ریسک‌ها، نگهداری سوابق و گزارش مالی را بر عهده دارد. مدیر ارشد مالی وظایف زیادی در رابطه با شرکت دارد و از این رو حقوق بالایی دریافت می‌کند.

میانگین حقوق مدیران مالی در ایران 1,120,000,100 ریال در سال است.

10. شغل تحلیلگر سیستم‌های کامپیوتری

تحلیلگر سیستم‌های کامپیوتری به شرکت‌ها یا سایر سازمان‌ها کمک می‌کند تا به راحتی با فناوری کامپیوتر کار کنند. برای کارآیی بیشتر، تحلیلگران سیستم‌های کامپیوتری همیشه از فناوری‌های جدید استفاده می‌کنند. به دلیل فنی بودن این کار دستمزد تحلیلگر سیستم‌های کامپیوتری بالاست.

11. شغل متخصص ارتودنسی

ارتودنتیست‌ها روی بیماری‌های دندان تمرکز می‌کنند. ارتودنتیست دندانپزشکی است که اصلاح بی نظمی‌های دندان‌ها و فک را انجام می‌دهد. ارتودنتیست‌ها دندان ها را یکدست کرده و به اصلاح مشکلاتی مانند اوربایت و آندربایت کمک می‌کنند. 

این کار با دقت زیادی انجام می‌شود و چون شغلی پرخطر است دستمزد آن بالاست.

میانگین حقوق ارتودنتیست‌ها در ایران حدود 1,700,000,100 ریال در سال است.

12. شغل استاد دانشگاه

استاد شدن در دانشگاه کار آسانی نیست. وظایف استاد دانشگاه این است که ابتدا به آینده دانشجو فکر کند. استاد دانشگاه از جمله مشاغل معتبر و پردرآمد است. برای استاد شدن در دانشگاه باید سال‌ها تلاش کرد و درس خواند. به همین دلیل است که حقوق استاد دانشگاه بالاست.

میانگین حقوق اساتید دانشکده در ایران حدود 841,000,000 ریال در سال است.

13. شغل خلبانی

خلبانان برنامه ‌های آموزشی سختی را پشت سر می‌گذارند تا خلبان شوند. خلبان در هر پرواز مسئولیتهای سختی برای ایمنی هزاران نفر بر عهده دارد. حرفه خلبانی هر روز پر از شور و شوق است اما ریسک پذیر و خطرناک. 

میانگین حقوق خلبانان در ایران حدود 975,000,000 ریال در سال است و جزو معدود شغل‌های پردرآمد ایران می باشد که تقریبا با حقوق جهانی برابر است.

14. شغل مدیر بازاریابی

وظیفه مدیر بازاریابی ترویج نوع خاصی از تجارت، محصول یا خدمات است. مدیر بازاریابی باید برای فعالیت‌هایی از جمله راه اندازی، تبلیغات، کمپین‌های ایمیل، رویدادها و رسانه‌های اجتماعی برنامه ریزی کند. این کار ریسک‌ها و مسئولیت‌هایی دارد که گاهی طاقت فرسا هستند.

میانگین حقوق مدیر بازاریابی در ایران حدود 1,020,000,000 ریال در سال است.

15. شغل دستیار پزشک

کار دستیار پزشک مانند کار پزشک است. دستیار پزشک بیماری‌ها را تشخیص داده و برنامه‌های درمانی را برای بیمار توضیح می‌دهد. اکثر دستیاران پزشک با پزشکان همکاری می‌کنند.. دستیاران پزشک در جراحی‌ها کمک جراحان بوده و بیماران را راهنمایی می‌کنند. 

حمایت از جراح و ارائه درمان خوب مسئولیت بزرگی است. به همین دلیل است که حقوق دستیار پزشک همچنان بالاست.

میانگین حقوق دستیار پزشک در ایران حدود 891,000,000 ریال در سال است.

16. شغل متخصص علم داده

برای مهارت‌های برنامه نویسی کامپیوتر به متخصص علم داده نیاز است. متخصص علم داده شغلی مسئولیت پذیر است. متخصص علم داده به حجم عظیمی از داده‌ها برای توسعه فرضیه‌ها، تخمین و تحلیل روندهای مشتری و بازار نیاز دارد. 

نقش متخصص علم داده شاخه‌ای از نقش‌های فنی سنتی از جمله ریاضیدان، دانشمند، آماردان و کامپیوتر را شامل می‌شود. این کار مستلزم استفاده از تکنیک‌های تحلیلی پیشرفته از جمله یادگیری و مدل سازی پیش بینی است. از این رو حقوق متخصص علم داده بالاست.

میانگین حقوق کارشناس داده در ایران حدود 856000000 ریال در سال است.

17. شغل دندانپزشکی

دندانپزشک به عنوان یک پزشک شناخته می‌شود. دندانپزشکان مشکلات مربوط به دهان، لثه و دندان بیمار را شناسایی و درمان می‌کنند. شغل دندانپزشک شامل کشیدن دندان، نصب دندان مصنوعی و پر کردن حفره‌ها است. 

دندانپزشکان مشکلات مربوط به دندان‌ها را اصلاح می‌کنند که کاری دقیق و خطرناک است. دندانپزشکان این کار را با دقت و مسئولیت پذیری بالایی انجام می‌دهند. بنابراین حقوق دندانپزشک بالاست.

میانگین حقوق دندانپزشک در ایران حدود 1,330,000,100 ریال در سال است.

18. شغل دامپزشکی

دامپزشکان در مراقبت، تشخیص و درمان حیوانات نقش مهمی دارند. دامپزشک می‌تواند بیماری‌های حیوانات را تشخیص دهد، آن‌ها را در بیماری‌ها واکسینه و دارو تجویز کند. رفتار با حیوانات و تشخیص بیماری‌های آن‌ها پروسه‌ای خطرناک است. به همین دلیل حقوق دامپزشک بالاست.

میانگین حقوق دامپزشک در ایران حدود 667,000,000 ریال در سال است.

19. شغل دستیار فیزیوتراپیست

وظیفه دستیار فیزیوتراپیست مراقبت از بیماران پس از درمان آسیب‌های جسمی آن‌ها است. دستیاران فیزیوتراپیست به بیماران کمک می‌کنند دوباره مثل قبل راه بروند و درد را پس از جراحات و بیماری‌ها تحمل کنند. دستیار فیزیوتراپیست مسئولیت‌های سختی دارد بنابراین حقوق آنها بالا است.

تا الان با 19 شغل پردرآمد در ایران آشنا شدیم. هر یک از این مشاغل بسته به شهر محل کار و شرایط محیطی دستمزدهای متغیری خواهند داشت. حال بیایید ببینیم پردرآمدترین مشاغل برای زنان ایرانی شامل کدام‌ها می‌شود. 

20. تولید کننده محتوا

یکی از جدیدترین شغل‌های پردرآمد، شغل تولید محتوا می‌باشد که از طریق سفارش تولید محتوا، پروژه های نویسندگی را دریافت می کند.حقوق این شغل بستگی به مهارت نویسنده داشته و از ماهانه 5 میلیون الی 15 میلیون متفات خواهد بود.

شغل‌های پردرآمد برای زنان در ایران

حدود 33 درصد از نیروی کار زنان ایران در مشاغل حرفه‌ای در آموزش، بهداشت و درمان و خدمات اجتماعی مشغول هستند. علیرغم پایین بودن نرخ اشتغال زنان در ایران، در برخی از زمینه‌ها زنان درصد بالایی از نیروی کار را تشکیل می‌دهند و حقوق رقابتی دریافت می‌کنند.

نرخ مشارکت اقتصادی زنان ایرانی یکی از پایین‌ترین نرخ‌ها در جهان است به طوری که این کشور در آخرین گزارش شکاف جنسیتی مجمع جهانی اقتصاد رتبه 141 را در بین 145 کشور جهان کسب کرده است.

تنها 3.5 میلیون زن ایرانی حقوق بگیر هستند در حالی که طبق آمار رسمی، این رقم 23.5 میلیون مرد است. با این حال به نظر می‌رسد زنان راهی برای دور زدن شکاف‌های موجود پیدا کرده‌اند.

مروری سریع بر بازار کار در کشور، مشاغلی را که زنان اغلب در آن کار می‌کنند را نشان می‌دهد. در ادامه مشاغلی را معرفی می‌کنیم که شرایط کاری خوبی دارند و در ازای آن درآمد خوبی نیز خواهند داشت.

1. آرایشگری

آرایشگری یکی از بهترین شغل‌های پردرآمد ایران می باشد که برای بانوان بسیار پر درآمد خواهد بود.سالن‌های زیبایی به یکی از پردرآمدترین مشاغل برای خانم‌های ایرانی با مدرک حرفه‌ای یا بدون مدرک حرفه‌ای تبدیل شده‌اند. با انتخاب رشته‌ای از مشاغل از آرایشگر و زیبایی شناسی گرفته تا آرایشگر حرفه‌ای زنان در این حرفه موفق‌تر عمل کرده‌اند.

شغل‌های پردرآمد

ایران با جمعیت زنان بیش از 39 میلیون نفر، دومین بازار بزرگ لوازم آرایشی در خاورمیانه پس از عربستان سعودی و هفتمین بازار بزرگ جهان است.

به گزارش خبرگزاري مازندران یکی از کارشناسان در اين زمينه مي‌گويد: «درآمد ماهانه يك آرايشگر در صورتي كه توانايي استطاعت حمايت از آرايشگاه و جذب متخصصان ديگر در زمينه‌هاي مختلف را داشته باشد به حدود 120 ميليون ريال (3500 دلار) در ماه مي‌رسد.

2. پزشکان عمومی

یکی از پردرآمدترین مشاغل، شغل پزشک عمومی است. این تنها یکی از چندین شغل مربوط به مراقبت‌های بهداشتی است که حقوق زیادی را برای زنان به همراه دارد. بیشتر مشاغل پردرآمد در زمینه مراقبت‌های بهداشتی از سوی زنان انتخاب می‌شوند.

بیش از 90 درصد پرستاران و کمتر از نیمی از پزشکان عمومی زن هستند. بر اساس اعلام شورای ملی پزشکی، بیش از 140000 پزشک عمومی و متخصص در کشور وجود دارد.

متوسط ​​درآمد ماهانه متخصص بین 120 تا 150 میلیون ریال (3500 تا 4300 دلار) در ماه متغیر است در حالی که حداقل حقوق یک پرستار حرفه‌ای در سطح پایین نظام مراقبت‌های بهداشتی، 25 میلیون ریال (715 دلار) است. 

3. وکالت

وکیل بودن نیز چشم انداز جذابی برای زنان است. یکی از بهترین جنبه‌های وکالت، رضایت و پاداشی است که از خود فعالیت حاصل می‌شود. 

در مواردی مانند طلاق زنان که مشکل فزاینده‌ای است موارد ارث، اختلاف بر سر مالکیت اموال و غیره به وکیل نیاز است. زنان برای انجام کارهای وکالت تمایل دارند وکیل زن انتخاب کنند. حداقل درآمد سالانه آنها از 800 میلیون ریال (23000 دلار) شروع می‌شود.

خانم‌ها بیشتر به دنبال انتخاب وکیل زن هستند. زیرا زنان با هم جنس خود احساس راحتی بیشتری می‌کنند و ترجیح می‌دهند وکیل زن را برای مبارزه با پرونده خود انتخاب کنند.

4. عکاسی 

عکاسی و روتوش عکس نیز در حال تبدیل شدن به یک تجارت سودآور است. مخصوصاً وقتی صحبت از عروسی‌هایی است که معمولاً در ایران به صورت مجلل برگزار می‌شوند. زوج‌ها آماده هستند تا هزینه خوبی برای عکاسان و فیلمبرداران حرفه‌ای بپردازند. 

موسسات خصوصی زیادی نحوه استفاده از دوربین و کار با ابزارهای ویرایش را آموزش می‌دهند. حتی اگر هزینه‌ای که برای دوره‌های آموزشی دریافت می‌شود زیاد باشد در کنار درآمد بالا در کسب‌وکار مبلغی نخواهد بود.

5. بانکداری و تدریس یکی از شغل‌های پردرآمد ایران

امروزه تنها حدود 24 درصد از شاغلان تمامی بانک‌های کشور را زنان تشکیل می‌دهند. اما این شغل به دلیل امنیت شغلی و دستمزد ثابت و مزایای اضافی مانند دسترسی به وام یکی از مشاغل مورد تقاضا در میان زنان است.

سالانه هزاران زن برای شرکت در آزمون‌های استخدامی که توسط تعداد زیادی از بانک‌ها در سراسر ایران برگزار می‌شود ثبت نام می‌کنند. بانک خصوصی کارآفرین که در سال 2001 تأسیس شد، بالاترین نرخ (49 درصد) کارمندان زن را دارد.

در بانک‌های دولتی، بانک صنعت و معدن با 32.3 درصد، بانک توسعه صادرات ایران با 22.6 درصد و پست بانک با 22.4 درصد بیشترین تعداد پرسنل زن را به خود اختصاص داده‌اند.

شغل‌های پردرآمد

کمی بیش از نیمی از معلمان در ایران زن هستند اما نسبت استادان زن در دانشگاه‌ها 20 درصد است. از 1.1 میلیون معلم شاغل در وزارت آموزش و پرورش، نزدیک به 532000 معلم و کارمند زن هستند.

جمع بندی

در این مقاله با شغل‌های پردرآمد در ایران آشنا شدیم. معرفی این مشاغل می‌تواند در انتخاب شغل آینده به شما کمک کند. با کمی تحقیق و البته در نظر گرفتن علاقه شخصی خودتان می‌توانید شغل مناسبی را انتخاب کنید. 

درباره پردرآمدترین مشاغل برای زنان ایرانی هم صحبت کردیم. از آنجایی که زنان پا به پای مردان مشغول به کار هستند آگاهی از مشاغل پردرآمد برای آنان خالی از لطف نیست. امیدواریم این مقاله راهنمای مفیدی را در اختیار شما قرار داده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *