چگونه محتوای متنی خود را سئو کنیم

در این آموزش قصد داریم تا شما را با مراحل سئو یک محتوای متنی آشنا کنیم. “سئو محتوا در حقیقت به مجموعه‌ای از فرآیندها گفته می‌شود که مکمل هم بوده و در نهایت باعث بهبود رتبه محتوای شما در موتورهای جستجوگر از جمله گوگل می‌شود.” به زبان ساده‌تر هر تغییراتی که روی محتوای خود انجام دهید تا منجر به افزایش بازدید محتوای شما شود را سئو محتوا می‌گویند. بدیهی است که وقتی محتوای شما متنی باشد، به آن سئو محتوای متنی می‌گویند که ما در این مقاله به اختصار تنها از عبارت سئو محتوا استفاده می‌کنیم.

سئو محتوا متنی

همانطور که گفته شد، سئو محتوا شامل تعدادی از فرآیندهای مکمل هم است، پس بهتر است ابتدا به ترتیب اهمیت با این اصول آشنا شویم. با ما همراه باشید. ما در تمام مراحل تولید محتوای متنی از این اصول ساده پیروی می کنیم ، اگر با وجود خواندن این مقاله ، زمان کافی برای تولید محتوا نداشتید می توانید تعرفه تولید محتوای متنی ما را مشاهده کرده و در صورت نیاز تولید محتوای خود را به مجموعه وبمونی بسپارید تا محتوای موردنظرتان را با بهترین کیفیت تهیه کنیم.

1. عنوان محتوا

عنوان محتوا مهمترین نقش را در معرفی شما به مخاطب توسط گوگل و همچنین جذب مخاطب به محتوای شما را دارد. “محتوای شما هر چقدر هم که درون مایه پخته‌ای داشته باشد، تا عنوان جالبی برای آن انتخاب نکنید، به چشم کسی نخواهد آمد و بالطبع بازدید خوبی نخواهد داشت.” اما سوال اصلی اینجاست که چه عنوانی از نظر گوگل مناسب و در وحله دوم برای بیننده جالب توجه خواهد بود؟ ابتدا به قسمت اول سوال پاسخ دهیم.
• یک محتوای مناسب سئو از نظر گوگل حداقل دارای 35 کاراکتر و حداکثر دارای 65 کاراکتر است.
• نکته مهمی که وجود دارد این است که گوگل نام وبسایت یا برند شما را نیز به انتهای عنوان اضافه می‌کند و در مجموع حداکثر 73 کاراکتر برای آن در نظر می‌گیرد.
• بنابراین با تفاسیر موجود، بازه ایده‌آل عنوان محتوا را بین 40 تا 50 کاراکتر و نهایتا 65 کاراکتر توصیه می‌کنیم.
همانطور که در تصویر زیر می‌بینید، محتوای دوم بدلیل زیاد بودن تعداد کاراکترهای عنوان محتوا، در رده پایین‌تری قرار دارد ( البته این مورد تنها یکی از هزاران فاکتور دستیابی به رتبه بهتر برای یک محتواست و مقصود ما مقایسه این مورد با فرض مشابه بودن موارد دیگر است).

سئو محتوا

تا اینجا با یکی از اصول مدنظر گوگل برای عنوان محتوا آشنا شدیم، حالا به نظر شما چه عنوانی از نظر مخاطب جذاب خواهد بود؟ برای پاسخ به این مطلب بهتر است خودتان را جای مخاطب بگذارید و تصور کنید که می‌خواهید راجب محتوایی که در دست تولید دارید، مطلبی را سرچ کنید، این سوال را چگونه می‌پرسید؟ بهتر است به عنوان همین محتوا نگاهی بیاندازید. بله. نکته اصلی همینجاست! بیشترین آمار سرچ مخاطبان مربوط به چرایی یک مسئله یا چگونگی استفاده از یک وسیله یا … و در مجموع بدست آوردن اطلاعات است.
• بهتر است از کلمات {چرا، چگونه، صفر تا صد، نکات، آموزش و …} غافل نشوید. استفاده یا عدم استفاده از این کلمات می‌تواند تاثیر مستقیمی بر ارتقای رتبه محتوای شما در موتور جستجوگر گوگل داشته باشد.
• برای بدست آوردن تعداد جستجوی کلمات سرچ شده، می‌توانید از قابلیت ترندز (Trends) گوگل استفاده کنید تا همیشه با کلمات مهم در ارتباط باشید.

2. توضیحات متای محتوا

توضیحات متای محتوا یا Meta Description محتوا نیز از قسمت‌های مهم سئو محتوا است، اما چرا؟ توضیحات متا مانند عنوان محتوا از مواردی است که کاربر در صفحه جستجو آن را می‌بیند و قطعا تاثیر مستقیمی بر انتخاب محتوای شما دارد، بنابراین رعایت اصول استاندارد آن، نکته مهمی است که باید رعایت شود. البته قبل از آن باید بدانید که “توضیحات متا همان توضیحاتی است که در زیر عنوان محتوا درج می‌شود و گوگل بطور پیش فرض ابتدای محتوای شما را به عنوان متای توضیحات برای کاربران به نمایش می‌گذارد.”
قسمت‌های انتخاب شده در تصویر زیر همان توضیحات متا هستند.

سئو محتوا متنی

حالا بنظر شما چه مواردی را باید در این توضیحات رعایت کنید؟ نکات زیر مجموعه مناسبی است که با در نظر گرفتن آن‌ها، می‌توانید براحتی یک متای استاندارد و قابل توجه تولید کنید.
• حداکثر تعداد کاراکترهای توضیحات متا به 150 کاراکتر محدود شده است. پس سعی کنید در این 150 کاراکتر، یک مفهوم کلی و البته جذاب از محتوای خودتان را به مخاطب برسانید.
• از جملات منسوخ شده مثل سلام و احوال پرسی و … به شدت بپرهیزید. دیدن این جملات در توضیحات متا محتوای شما برای هیچ کاربری خوشایند نیست.
• در اصل باید سعی کنید تا جایی که می‌توانید به عمق مطلب یا حتی نتیجه محتوای خود اشاره‌ای داشته باشید تا مخاطب دلیلی برای باز کردن لینک محتوای شما پیدا کند.
• از به کار بردن عکس یا زیرعنوان مطابق با عنوان، در ابتدای محتوای خود اجتناب کنید.

3. متن محتوا

تا اینجا شما را با ستون‌های ساختمان محتوا آشنا کردیم، اما ستون‌های یک ساختمان به تنهایی بیهوده‌اند و در نهایت عناصر تشکیل دهنده، کیفیت ساخت و زیبایی یک ساختمان است که سبب ایجاد تقاضا برای خرید آن می‌شود، در محتوا نیز به همین شکل است! آن چیزی که در نهایت موفقیت یا شکست یک محتوا را بدنبال دارد، متن اصلی محتواست.

سئو محتوا متنی

متن اصلی محتوا باید شامل مفاهیمی باشد که کاربر بدنبال آن بوده و برای آن، لینک محتوای شما را باز کرده است، در غیر اینصورت، از نظر مخاطب، محتوای شما بدردنخور تلقی می‌شود و در نتیجه باعث تبلیغات سوء برای برند یا وبسایت شماست. به عنوان مثال اگر کاربری بدنبال یک مطلب به سایت شما مراجعه کند و نتیجه‌ای از آن نگیرد، در موارد جستجوی بعدی نیز در صورت دیدن محتوای شما و با وجود کیفیت بالای آن، معمولا اعتماد نکرده و به وبسایت‌های دیگر مراجعه می‌کند. حالا با درک بهتر جایگاه متن محتوا و با رعایت نکات جمع‌آوری شده زیر، براحتی می‌توانید، کیفیت محتواها و در نتیجه آمار بازدید وبسایت خود را چندین برابر کنید.

• با توجه به بروزرسانی جدید الگوریتم‌های گوگل، سعی کنید متن محتوای شما حداقل دارای 1500 کلمه باشد.
• پاراگراف بندی را فراموش نکنید و حداکثر 5 جمله برای هر پارگراف در نظر بگیرید. بدیهی است که پارگراف‌های طولانی تنها باعث خسته شدن کاربر و در نتیجه بستن صفحه سایت شما می‌شود.
• رعایت اصول نگارشی از موارد مهم است، شاید جالب باشد که بدانید رعایت ویرگول و نقطه برای گوگل مخصوصا در آخر هر پاراگراف از اهمیت بالایی برخوردار است.
• قبل از شروع نگارش محتوا، لیست کلمات کلیدی را آماده کنید و سعی کنید در هر پارگراف از تعدادی از آن‌ها استفاده کنید.
در هر محتوا حداقل 2 بار عین کلمه کلیدی عنوان را بکار ببرید، اما استفاده زیاد از آن سبب تکراری بودن مطالب از نظر کاربر می‌شود. در صورت نیاز می‌توانید از مترادف یا هم‌خوانواده‌های آن استفاده کنید.
بسیار خب، تا اینجا با کلیات و نکات اصلی سئو محتوا آشنا شدید. می‌توان گفت با رعایت همین نکات ساده اما کاربردی، قسمت زیادی از سئو محتوای خود را انجام داده‌اید.

اگر هنوز به تولید محتوا اعتقاد پیدا نکردید و از فواید تولید محتوا یونیک اطلاع ندارید پیشنهاد می کنم مطلب ما با عنوان آیا محتوا پادشاه است را بخوانید.

4. تصاویر محتوا

برای تکمیل سئو محتوا، حیف است که به جایگاه تصاویر در یک محتوا اشاره نکنیم. با اینکه تصاویر در هر محتوا نقش اصلی را ندارند، اما از جهات مختلف باعث افزایش اقبال یک محتوا می‌شوند. همانطور که از قبل شنیدیم گاهی یک عکس به اندازه هزاران کلمه، حرف برای گفتن دارد. پس سعی کنید بطور معمول در هر دو پاراگراف از یک تصویر مرتبط نیز استفاده کنید.

سئو محتوا متنی

البته دقت کنید که چه تصاویر یا در کل مالتی مدیایی را برای محتوای خود بکار می‌برید، چرا که بعضی از تصاویر ممکن است با متن نوشته شده تطابق کامل نداشته باشد یا باعث ایجاد شبهه در ذهن خواننده بشود. در نهایت، رعایت نکات زیر در بحث تصاویر محتوا خالی از لطف نیست.
• در قسمت توضیحات تصاویر یا ALT، حتما از کلمه کلیدی عنوان استفاده کنید.
• سعی کنید از تصاویر با کیفیت و متناسب با اندازه متن و تراز صفحه استفاده کنید.
• تصاویر کپی شده معمولا توسط الگوریتم‌های گوگل شناسایی می‌شوند، بنابراین تا جای ممکن، تصاویر را خودتان تهیه و حتما واترمارک کنید.

5. لینک سازی داخلی

اگر می‌خواهید مدت زمان بیشتری کاربران را در صفحات خود نگه دارید، بهترین روش استفاده از لینک سازی داخلی است. لینک‌های داخلی در محتوای شما به کاربران کمک میکند تا بتوانند براحتی با تمام موضوعات ارائه شده در محتوای شما ارتباط برقرار کنند و در صورت نیاز به مطالعه هر کدام، از آن ها استفاده کنند. در حقیقت لینک سازی داخلی، دادن پیشنهادات متناوب به کاربر برای بررسی دیگر محتواها یا خدمات ارائه شده در سایت شماست.

بنابراین، سعی کنید تا جای ممکن محتواها را با اهداف از قبل تعیین شده بنویسید تا بتوانید آنها را مانند یک کلاف نخی در هم تنیده کنید. ابن کار مثل یک تور مجازی است که کاربر را در صفحات سایت خود میچرخانید و او را با همه مطالب موجود در سایت آشنا می کنید.
علاوه بر این، لینک سازی داخلی باعث می‌شود تا گوگل به صفحات شما اعتبار بیشتری دهد و به نوعی بیشتر به چشم الگوریتم ها و پایشگرهای گوگل بیایید.

6. لینک سازی خارجی

لینک سازی خارجی را بعنوان تیر آخر در نظر بگیرید. مقصود از تیر آخر این است که ابتدا سعی کنید تمام مراحل قبل را تمام و کمال و به بهترین شکل انجام دهید. قطعا با انجام این موارد رتبه مناسبی را برای خود در صفحات گوگل دست و پا خواهید کرد، اما اگر رقابت در کلمه کلیدی در نظر گرفته شده زیاد باشد، برای اینکه بتوانید بین رتبه های اول جستجو، نام محتوا خود را ببینید، قطعا باید از اهرم لینک سازی خارجی استفاده کنید. لینک سازی خارجی بطور خلاصه در عمل به این معناست که لینک محتوای خود را در یک سایت معتبر که از نظر گوگل جایگاه مناسبی دارد قرار دهید. همین!

البته باید بدانید که لینک سازی خارجی مستلزم هزینه است و این هزینه بسته به بلاگ یا سایت مورد نظری که می خواهید لینک خود را در آنجا قرار دهید بین 50 هزار تا حتی 3 میلیون تومان! متغیر است. جدا از افزایش اعتبار نزد گوگل، قرار گرفتن لینک محتوای شما در یک سایت پربازدید، باعث افزایش ورودی شده و در نتیجه از این حیث نیز برای شما مفید فایده خواهد بود.

به عنوان جمله آخر یادتان باشد که محتوای خوب همیشه خواهان دارد، پس برای زمانی که می‌گذارید ارزش قائل شوید و سعی کنید بهترین محتوای ممکن را در زمینه موردنظر تولید کنید. امیدواریم که از این مقاله نهایت استفاده را کرده باشید و در صورت رضایت، نظرات خود را به اطلاع ما برسانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *