در این مقاله قصد داریم تا به این سوال جواب بدهیم که چرا زبان برنامه نویسی کاتلین بوجود آمده و چه کسانی این زبان را معرفی کردند؛ تا قبل آمدن زبان برنامه نویسی کاتلین، زبان برنامه نویسی جاوا حرف اول و آخر را در برنامه نویسی اندروید می زد و تقریبا اکثر برنامه های اندرویدی با این زبان نوشته می شدند؛ ولی با ظهور زبان برنامه نویسی کاتلین که یک زبان ایستا است در سال 2011 و معرفی رسمی آن توسط گوگل در سال 2017 و سرمایه گذاری میلیارد دلاری گوگل برای کاتلین، باید آینده برنامه نویسی اندروید را از آن کاتلین دانست.
زبان برنامه نویسی کاتلین که یکی از بهترین زبان ها برای طراحی اپلیکیشن است ، توسط کمپانی جت برینز معرفی شده است و توسط برنامه نویسان روسیه توسعه داده شده است و در حال حاظر قدرتمندترین زبان اندروید در دنیا است.
فهرست مطالب
چرا باید از زبان برنامه نویسی جاوا به سمت کاتلین کوچ کرد ؟
- سرعت بسیار بالا در مقایسه با جاوا در زمان اجرا
- کاتلین زبان غیر نال(null) می باشد و از این لحاظ می توان گفت از ارورهای دیوانه کننده راحت می شوید
دارای کتابخانه های بسیار کم حجم
زمان کامپایل بسیار سریع نسبت به جاوا
هماهنگی با کتابخانه های جاوا
کدهای بسیار کوتاه تر نسبت به جاوا
تبدیل راحت کدهای جاوا و کاتلین به یکدیگر
با کاتلین چه کارهایی می شود انجام داد؟
برنامه نویسی و توسعه اندروید
کاتلین توسط تمام آی دی ای ها پشتیبانی می شود از جمله اندروید استودیو، ایکلیپس ، اینتلیج و نت بینز
توسعه سرور و وب
از کاتلین می توان در کد نویسی سمت سرور و همچنین کلاینت استفاده کرد
توسعه دستکتاپ
با استفاده از فریم ورک کاتلین و جاوا
به عنوان فرانت اند
با کامپایل کاتلین به جاوا اسکریپت می توان برای فرانت اند استفاده کرد
آیا یادگیری کاتلین سخت تر از جاوا است؟
باید گفت یادگیری زبان کاتلین برای کسانی که جاوا کار می کنند نسبت به کسانی که تازه می خواهند یادگیری را شروع کنند بسیار راحت تر است.
زبان جاوا و کاتلین سازگاری زیادی با هم دارند و در اصل ساختار همان ساختار است و چیزی که عوض شده سینتکس یا نحوه کد نویسی است؛ برای مثال اینطور نیست که کسی که به زبان فارسی صحبت می کند زبان دیگری مثل زبان انگلیسی را بخواهد یاد بگیرد که ساختار متفاوتی دارد و می توان گفت یادگیری کاتلین برای جاواکاران مانند این است که زبان فارسی را به صورت فینگیلیش بنویسند؛ البته لازم به ذکر است که همانطورکه نحوه کد نویسی تغییر کرده است کدها بسیار مختصر شده اند؛ اگر بخواهیم مثالی در این زمینه بزنیم مانند این است که ما در جاوا می نویسیم “خداحافظ” و در کاتلین می نویسیم “بای”
برنامه های مهمی که با این زبان نوشته شده اند:
Pinterest: برنامه محبوب اشتراگ گذاری تصویر و خدمات رسانه ای که با کاتلین ساخته شده است.
Coursera: برنامه ارائه دوره های آنلاین که توسط دانشگاه ها برگزار شده است.
Trello: برنامه مدیریت شناخته شده که در فروشگاه خود از برنامه نویسی کاتلین استفاده کرده اند.
Basecamp3: برنامه تجاری معروف برای کسب و کارها ی کوچک که کمک به رشد آن ها می کند
دیجی کالا: محبوب ترین و قوی ترین برنامه فروشگاهی ایران که از زبان برنامه نویسی کاتلین در برنامه خود استفاده کرده است.بازار کار در کاتلین چگونه است؟
- با توجه به افزایش چشمگیر توسعه برنامه ها به زبان کاتلین و همچنین استقبال کاربران و کارفرمایان به این زبان به علت راحتی در کد نویسی ، سرعت ، امنیت و امکانات فراوان ، بازار کار بسیار رو به رشدی دارد و اکثر برنامه ها در ورژن جدید خود در حال مهاجرت به این سمت هستند و برنامه های جدید ساخته شده روی کاتلین تمرکز دارند؛ مطمئنا کسانی که زبان کاتلین را بیاموزند و شروع به یادگیری این زبان بکنند مستقیما به بازار کار وارد می شوند.
خانواده بزرگ وبمونی نیز از این قاعده مستثنا نبوده و برای انجام پروژه های خود نیاز به برنامه نویس کاتلین دارد و پس از طراحی سایت با بهره گیری از این زبان اپلیکیشن های اندرویدی و آی او اسی تولید می کنیم.
شما می توانید با تماس با بخش پشتیبانی و یا تکمیل فرم استخدام به این خانواده بزرگ بپیوندید و وارد بازار کار شوید.
البته کسانی که در حال یادگیری یا علاقه مند به این زبان هستند نیز پس از آموزش های لازم در این خصوص که توسط متخصصان وبمونی ارائه می شود می توانند وارد خانواده بزرگ وبمونی شده و از این طریق استخدام شوند.
شما علاقه مندان می توانید با تماس با بخش پشتیبانی یا تکمیل فرم،پس از مشاوره فنی و گرفتن راهنمایی های لازم در این خصوص، آموزش های برنامه نویسی کاتلین را دریافت کنید و پس از گذراندن آن دوره ها به ما بپیوندید ؛ لازم به ذکر است در طی مراحل آموزش کارشناسان متخصص ما در این مسیر شما را یاری خواهند کرد تا هرچه سریع تر و با کیفیت تر این دوره را به پایان برسانید. نتیجه گیری
- زبان برنامه نویسی کاتلین زبان جدید برنامه نویسی اندروید است که از سال 2018 به صورت چشمگیری کاربران را جذب خود کرده و برنامه نویسان جاوا را به علت ویژگی های فراوان خود به این سمت سوق داده است . در حال حاضر اکثر برنامه ها با این زبان بی نظیر و فوق العاده نوشته می شوند و بازار کار داخلی و خارجی بسیار رو به رشد و پرسودی دارد. منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم.