فریلنسری چیست؟ و فریلنسر چه کسی است ؟

فریلنسر (freelancer) در لغت به معنی آزاد کار است. در واقع به کسی گفته می‌شود که خودش رئیس خودش است و هر زمان که بخواهد کار می کند. این خودش یکی از مزایای این کار بشمار می آید اما با این حال این انجام پروژه های فریلنسری خالی از مشکل نیست و چالش های خودش را دارد. در ادامه با ما همراه باشید تا با فریلنسرینگ بیشتر آشنا شوید.

تاریخچه فریلنسرینگ

کلمه فری لنسر (free lancer) توسط والتر اسکات در رمان آیوانهو به کار برده شد. این لغت برای جنگجویانی استفاده میشد که سربازی برای کسی نبودند و برای هر طرف که قادر به پرداخت پول بیشتری بود به اصطلاح نیزه میزدند.

اما این اولین بار نبود که این کلمه به کار میرفت زیرا قبل از آن توماس ان.براون در رمان دوران زندگی هیو میلر از این کلمه استفاده کرد.
کمی بعد جیمز مری این کلمه را به عنوان فعل در لغت نامه انگلیسی آکسفورد آورد ولی امروزه این کلمه به عنوان اسم و صفت و حتی قید نیز به استفاده میشود.

فریلنسر کیست؟

فریلنسر به معنی آزاد کار است و به هیچ شرکتی تعهدی ندارد. و می تواند هروقت نیاز مالی داشته باشد کار کند.
در واقع فریلنسر به شخصی می‌گویند که بدون نیاز و بدون وابستگی به شرکت، سازمان و یا کسب و کار دیگری، تخصص خود را به صورت جداگانه و فردی برای مجموعه‌های مختلف انجام می‌دهد. و با توجه به تخصص خود و یا نیاز مجموعه‌ها، کارفرمای خود را در هر زمانی که بخواهد عوض می‌کند. همچنین می‌تواند در یک لحظه چندین کارفرما داشته باشد.همچنین فریلنسر ها میتوانند یه شغل پاره وقت یا تمام وقت برای خود داشته باشند.

کدام کار ها فریلنسری محسوب میشوند؟

رایج ترین کارهای فریلنسینگ در صنعت نوآوری مانند طراحی گرافیک،‌ کپی رایتینگ، توسعه وب سایت یا عکاسی هستند. اما، فریلنسرها تقریباً می توانند در بیزینس های تمامی صنایع مختلف مانند ترجمه، طراحی سایت ، مشاوره یا صنایع غذایی فعالیت کنند

طبق آمار ده شغل برتری که فریلنسر ها انتخاب میکنند عبارت اند از:

  • نویسندگی و تولید محتوا_18%
  • مترجمی_14%
  • تولید محتوا تبلیغاتی_12%
  • طراحی_11%
  • توسعه دهنده وب_7%
  • ویراستاری_6%
  • بازاریابی_4%
  • مشاوره کسب و کار_4%
  • توسعه دهنده نرم افزار_3%
  • دستیار مجازی_%2

در ایران فریلنسر های شبکه های اجتماعی هم افزایش پیدا کرده که بیشترین بخش آن مربوط به تولید محتوا اینستاگرام می باشد. و

فریلنسری چیست

فریلنسر ها چگونه کار پیدا میکنند؟

یکی از چالش های فریلنسر ها پیدا کردن پروژه کاری است. یکی از راه ها این است که فریلنسر ها با ثبت رزومه خود در برخی از سایت های فریلنسرینگ کار پیدا میکنند.
و یا ممکن است کارفرما ثبت درخواست کند و فریلنسر با پذیرفتن درخواست او پرژه ای را آغاز کند.
همچنین پروسه کاریابی میتواند بصورت تبلیغات دهان به دهان باشد یعنی وقتی فریلنسر پروژه را به اتمام رساند. کارفرما درصورت داشتن رضایت، آن فریلنسر را به بقیه معرفی کند.
و در بعضی اوقات نیز فریلنسر ها در شبکه های اجتماعی به دنبال پروژه های کاری مرتبط با مهارت خود میگردند.

چگونگی پرداخت دستمزد فریلنسر ها

قرارداد یک فریلنسر با سایر افراد متفاوت است به این صورت که آنها به صورت پروژه‌ای، روزانه یا گاها ساعتی و برحسب خدمتی که انجام می‌دهند، حقوق خود را دریافت می‌کنند. آنها هیچ تعهدی مبنی بر حضور در مکانی همچون دفتری خاص را ندارند و فعالیت خود را به صورت دورکاری پیش می‌برند.
یک فریلنسر به شیوه‌های گوناگون می‌تواند مطالبات خود را درخواست کند به این شکل که می‌تواند در قرارداد خود قید نماید که دستمزد خود را در کدام مرحله از کار و به چه صورت می‌خواهد. برخی از فریلنسرها بیعانه دریافت می‌کنند و برخی به گونه‌ای دیگر کار می‌کنند، در هر صورت نکته‌ای که بسیار مهم است، این بوده که میان فریلنسرها و کارفرمایان حتما یک قرارداد رسمی قید شود تا آنها بتوانند حقوق خود را پیگیری نمایند.

فریلنسرها قراردادهای گوناگونی را امضا می‌کنند اما رایج‌ترین آنها نمونه‌های قراردادهای زیر هستند.

  • قرارداد طراحی و بهینه‌سازی سایت
  • قرارداد پشتیبانی سایت
  • قرارداد طراحی اپلیکیشن
  • قرارداد تولید محتوا
  • قرارداد طراحی لوگو
  • قرارداد طراحی صنعتی

فریلنسری چیست

یکی از مشکلاتی که امکان دارد روند فعالیت فریلنسرها را تحت تاثیر قرار دهد، توقعات کارفرمایان است از همین رو برای آن که حقوق فریلنسر کمتر نشود، بهتر است هنگام تنظیم قرارداد به صورت تمام و کمال در مورد آن نوشته شود تا هم کارفرما و هم فریلنسر به طور دقیق بدانند که قرار است چه مسیری طی شود و کار از کدام نقطه آغاز شده و در کدام نقطه به پایان برسد و در طی مسیر کدام بخش‌ها را شامل شود.
در بسیاری از پروژه‌ها، اطلاعات محرمانه‌ ای در اختیار فریلنسر قرار می‌گیرد که حفظ آن برای کارفرما بسیار مهم است. باید پیش از آغاز همکاری در خصوص عدم فاش شدن آنها و یا اینکه این پرژه در جای دیگری استفاده نشود. صحبت شود و در صورت نیاز ضمانت اجرایی تعیین گردد.

مزایا و معایب فریلنسرینگ

مانند تمام شغل های دیگر، فری لنسرینگ نیز مزایای و معایبی دارد که در اینجا به آن میپردازیم.

مزایا:

فریلنسری دارای مزایای زیادی است که مهم ترین آن دورکاری و عدم نیاز به حضور فیزیکی در محل کار می باشد. در ادامه دیگر ویژگی ها و مزایای فریلنسری را توضیح می دهیم.

1. خودتان رئیس خودتان هستید

یعنی دیگر نیاز نیست همیشه به موقع از خواب بلند شوید و به محل کار بروید. زیرا شما با توجه به کاری که پذیرفتید. میتوانید خودتان میزان کار خود را مشخص کنید. از طرفی دیگر مجبور به انجام این کارنیستید و میتوانید هروقت نیاز داشته باشید به سراغ این کار بیایید.

2. قرار نیست اخراج شوید

زیرا شما به جایی تعهد ندارید و حتا اگر کار خود را درست انجام ندهید. در نهایت دستمزد خود را نمیگیرید. پس خبری از اخراج شدن و بیکاری نیست.

3. حق انتخاب داشتن

کارفرما ها درخواست خود را برای فریلنسر میفرستند و او میتواند از بین آنها انتخاب کند که توانایی انجام کدام را دارد.یا میتواند با توجه به شرایطش کاری طولانی تر یا کوتاه تر انتخاب کند.

4. نیاز نداشتن به مکان

فریلنسر ها به مکان یا جایی جدا نیاز ندارند و میتوانند در خانه با یک کامپیوتر کسب درآمد کنند.

5. درآمدتان حد و مرز ندارد

زیرا شما میتوانید هر چقد که توان داشته باشید پروژه قبول کنید و در نهایت درآمد بهتری داشته باشید.

فریلنسری چیست

معایب:

با اینکه فریلنسری دارای مزایای جذابی است اما معایبی هم دارد که باید آن ها را بشناسید.

1. نداشتن همکار

به عنوان یک فریلنسر همکار نخواهید داشت و همه کارها از جمله بازاریابی و فروش، ارتباط با مشتری، انجام پروژه، حسابداری و… را باید خودتان باید انجام دهید.

2. نداشتن حقوق ثابت

در فریلنسرینگ خبری از حقوق ثابت و بازنشستگی و یا پاداش نیست. و شما باید تا زمانی که پول احتیاج دارید کار کنید. و حتی در بعضی مواقع ممکن است بازارتان کساد باشد و بیکار بمانید.

3. پیدا کردن پروژه

گاهی پیدا کردن مشتری و دریافت سفارش کاری زمانبر است. باید صبر و حوصله کافی داشته باشید و با سابقه و حُسن انجام کاری خوبی که از خود نشان می دهید، روز به روز به مشتری های خود بیافزایید.

4. حقوق کم در ابتدای کار

در شروع کار پرداختی ها ممکن است اندک باشند. خیلی ها انتظار دارند به فریلنسرهای تازه ‌کار مبلغ کمتری بپردازند. شاید در ابتدا لازم باشد کمی قیمت هایتان را کمتر کنید، اما به تدریج و با به روز کردن مهارت هایتان میتوانید مشتریانی بیابید که حاضرند بهای کار با کیفیت را بپردازند.

5. رقابت بین فریلنسر ها

گاهی باید با فریلنسرهایی رقابت کنید که برای گرفتن پروژه حاضرند قیمت های بسیار پایین پیشنهاد بدهند.

فریلنسری چیست

 

آیا فریلنسری به درد ما میخورد ؟

اکنون شما نیز میتوانید با توجه به شرایط خود و مزایا و معایبی که بیان شد بفهمید آیا این کار به درد شما میخورد و آیا به آن علاقه دارید ؟

چگونه فریلنسر شویم ؟

اول از همه مهمترین چیزی که یک فریلنسر باید داشته باشد یک مهارت است که با آن کسب درآمد کند. اگر میخواهید تازه وارد این حرفه شوید بهتر است ابتدا مهارت مورد علاقه تان را یاد بگیرید و به آن مسلط شوید.

بعد از داشتن مهارت، شما باید مهارت های خود را فهرست کنید. اینها حتما نباید به مهارت اصلی شما ربط داشته باشد. زیرا میتواند یک مهارت فردی یا اجتماعی باشد. به عنوان مثال مهارت اصلی شما تدوین ویدئو است. اما شما زبان انگلیسی را نیز بسیار خوب یاد دارید. که میتوانید آن را نیز جزو مهارت های خود قرار دهید.

سایت های کاریابی فریلنسری

پس از تسلط کامل بر مهارت مورد نظر، باید در یکی از سایت های کاریابی مربوط به فری لنسرها مانند کارلنسر، پونیشا، جاب اینجا و گت ورک عوض شده و یک پروفایل به همراه رزومه برای خود ایجاد کنید و در آن فهرست مهارت های خود و یا تجربه کار کردن با کارفرمایان قبلی را ذکر کنید. کارفرمایان مختلف با دیدن رزومه شما می توانند با شما ارتباط بگیرند و در صورت رسیدن به توافق بر سر شرایط کاری، همکاری خود را با ایشان آغاز کنید. همچنین گاها پروژه هایی توسط کارفرمایان ثبت می شود که منطبق با مهارت های شماست و می توانید به راحتی با ایشان ارتباط بگیرید و پروژه را دریافت کنید.

به یاد داشته باشید که هیچکس پیدا نمی شود که در حرفه ای بی نقص باشد پس باید همیشه در حال یادگیری و بروزرسانی مهارت های خود باشید.
در نهایت خوشحالیم که با ما همراه بودید. نظرات، پیشنهادات یا تجارب خود را از فریلنسری می توانید در زیر همین پست بنویسید.

دیدگاه‌ها

محمد

سلام ممنون از مقاله خوبتون . یک وب سایت خوب فریلنسری هست پشتیبانیش واقعا خوبه و کارمزدش هم کمه. کارینت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *