سئو چیست و بهینه سازی برای موتور های جستجو چه می باشد ، امروز قصد داریم تا شما را با این مفهوم کلی آشنا کنیم و مفاهیم کلی آن را بیان نماییم.
زمانی که اینترنت وارد زندگی مردم شد، آنها انتظارات بسیاری از آن داشتند که بتواند به تمام سوالاتشان پاسخ دهد، دراینجا اینترنت به تنهایی قابلیت آن را نداشت که جواب تمام سوالات را از بین هزاران وب سایت پیدا کند. همین عامل موجب شد که موتورهای جستجو گوگل و یاهو به وجود بیایند. در حقیقت این موتورها وظیفه واسطهگری داشتند، تا پاسخ سوالات کاربران را از بین هزاران سایت پیدا کنند. ارجعیت آنها هم این بود که بهترین پاسخ را پیدا کنند، اما مسئله ای که در اینجا به وجود میآمد این بود که یک موتور جستجو چگونه می تواند از بین هزاران وبسایت پاسخ مناسب و کامل را پیدا کند و به کاربر نمایش دهد، همین سبب شد تا موتورهای جستجو الگوریتم ها و قوانینی برای خودشان ساختند تا وب سایت ها بر اساس آن قوانین و الگوریتم ها، محتوا سایت خود را تولید و منتشر کنند. دقیقا در همین بحبوحه بود که سئو به وجود آمد!
فهرست مطالب
سئو چیست؟
سئو مخفف عبارت search engine optimization به معنی بهینه سازی برای موتور های جستجو می باشد. در واقع بدین معناست که صفحات وب سایتتان را برای موتورهای جستجو بهینه کنید تا در صفحه نتایج جستجو به رتبه های بالاتر ارتقا پیدا کنید. در سئو، شما به موتورهای جستجو می فهمانید که آیا بهترین پاسخ را برای سوال و سرچ کاربر در صفحه سایت خود قرار داده اید یا نه.
در زیر لیستی از انواع مدل های سئو را با هم بررسی کرده و به توضیح اولین و مهمترین مورد می پردازیم. با ما همراه باشید.
• سئو داخلی
به مجموعه اقداماتی که مستقیماً بر روی صفحات سایت خود انجام می دهید تا آنها را بهینه کنید سئو داخلی گفته میشود. سئو داخلی، از مهمترین بخش های سئو است مانند لینک سازی داخلی که صفحات سایت را با هم مرتبط می کند. هنگامی که شما لینک محتوایتان را در صفحه دیگری از سایت خود قرار می دهید، باعث می شود ارزش سئو آن نیز محتوای شما را تقویت کند. لینکسازی داخلی یکی از مهم ترین فاکتور سئو می باشد و چیدن استراتژی صحیح برای لینکسازی داخلی سایت نیازمند داشتن دانش سئویی و شناخت کاربر می باشد. اگر دانش مربوط به این حوزه را ندارید، می توانید با مشاهده مشخصات و تعرفه پشتیبانی سایت ما از خدمات تیم وبمونی بهره ببرید.
برای مثال، محتوای شما در کلمه آموزش سئو لینک یک گوگل می باشد و ارزش زیادی از نظر گوگل دارد. شما می خواهید محتوای جدیدی تحت عنوان آموزش وردپرس منتشر کنید. برای اینکار می توانید لینک آموزش وردپرس را داخل صفحه آموزش سئو قرار دهید تا محتوای جدید نیز از نظر سئو قدرتمند شود.
در سئو داخلی اقدامات و فاکتورهای بسیار زیادی وجود دارد که شما هر چقدر پیش بروید مطالب بیشتری را یاد می گیرید و همچنین هر چقدر محتوای بیشتری برای صفحات سایت خود انجام دهید، یک پله از رقیب های خود جلوتر می افتید و همین عامل باعث می شود که بتوانید نسبت به آنها پیشی بگیرید. در ادامه در مورد تعدادی از فاکتورها و مواردی که می توانید در این زمینه انجام دهید، صحبت می کنیم.
1. عنوان محتوا
اولین فاکتوری که می شود به آن اشاره کرد، عنوان هر صفحه است. وقتی شما در صفحات جستجو سرچ می کنید، گوگل و موتورهای جستجوی دیگر عناوین سایتهای مختلف را به شما نمایش می دهند. این عناوین شما را متوجه می کنند که صفحه مورد نظر شما در مورد چه مسئله ای میباشد و همینطور موتورهای جستجو موضوع اصلی صفحه را متوجه می شوند.
عنوان صفحه شما باید دارای دو ویژگی مهم باشد. اولین ویژگی این است که باید کلمه کلیدی موردنظر در آن وجود داشته باشد، یعنی اگر محتوایی تحت عنوان آموزش سئو منتشر می کنید کلمه آموزش سئو باید در آن وجود داشته باشد.
همچنین عنوان شما جذابیت کافی را داشته باشد تا کاربر ترغیب شود و در نهایت بر روی سایت شما کلیک کند.
عنوان محتوا جذاب برای محصول یا مقاله علاوه بر ارسال سیگنال مفید به گوگل باعث افزایش CTR شما در آن کلمه کلیدی شده که در طولانی مدت باعث رشد کلمه در موتور جستجو خواهد شد.
2. توضیحات متا (دیسکریپشن ها)
دیسکریپشن ها در صفحه نتایج جستجو همان نوشته هایی هستند که در زیر عنوان محتوا، به شما نمایش داده می شود، آنها باید توضیح کلی از محتوای مربوطه باشند. این به موتورهای جستجو می فهماند که در صفحه شما از چه مطالبی استفاده شده و همچنین کاربر می تواند دید بازتری نسبت به آن صفحه داشته باشد. حتما دقت داشته باشید که کلمه کلیدی در آنها نیز وجود داشته باشد.
3. هدینگ ها
از جمله تگ های مهم درهدنیگ، اچ تی ام ال ها(Html) هستند که از اچ یک (h1) شروع میشوند و تا اچ شیش (h6) ادامه دارند. دقت داشته باشید هر صفحه تنها می تواند شامل یک تگ (h1)باشد و بیشتر از آن به سئو سایت شما آسیب وارد می کند، چرا که مهمترین موضوع، هدینگ هر صفحه است، یعنی شما نمی توانید بیش از یک عنوان برای هر صفحه داشته باشید.
در بحث سئو داخلی، همواره به یاد داشته باشید که هرچه محتوای به روز تر، کامل تر و جدیدتری نسبت به رقبای خود داشته باشید، باعث میشود تا سئو سایت شما نمره بیشتری را دریافت کند، البته دقت داشته باشید که محتوای شما نباید کپی از سایت های دیگر باشد، چرا که در این صورت محتوای دوگانه (Duplicate Content) در سایت شما ایجاد شود و موتورهای جستجو به این مسئله بسیار حساس هستند و در نهایت به سئو سایت شما آسیب وارد می کند.
4. اسکیما
برخی از سئوکاران اسکیما را جزو مسائل تکنیکالی سئو می دانند اما به نظر من استفاده از اسکیما های مربوط به سایت شما جزو سئو داخلی محسوب می شود.
گوگل با معرفی اسکیما های مختلف اعم از اسکیما امتیاز ( raiting ) ، اسکیما آشپزی ، اسکیما محصول ، اسکیما پزشکی و … این امکان را به وبمستر ها داده است که کانسپت محتوا خود را به سرعت به گوگل معرفی کنند .
رعایت این نکات در تولید محتوا تاثیر زیادی بر افزایش قدرت صفحه شما از نظر گوگل می می گذارد به طوری که رعایت این نکات در کلمات با سختی پایین می تواند رتبه خوبی برای شما به همراه داشته باشد.
• سئوی خارجی
به مجموعه اقداماتی که خارج از سایت خود انجام می دهید، تا آنها را بهینه کنید، سئو خارجی می گویند. مانند قرار دادن لینک صفحه خود در وب سایت های دیگر. در این قسمت، بک لینک ها مهمترین فعالیتی هستند که در سئو خارجی انجام می دهید.
• سئو تکنیکال
مجموعه تکنیک هایی که در صفحات انجام می شوند تا کاربران راحت تر به مطالب مورد نظرشان برسند، و موتورهای جستجو هم فهم بهتر از مطالب صفحه پیدا کنند که همچنین سبب افزایش سرعت سایت میشود.
• الگوریتم گوگل
مجموعه مقرراتی که گوگل قرار داده است تا بهترین سایت ها را در زمان جستجوی کاربران به آنها نمایش دهد.
• سئو کلاه-سفید
اگر اقدامات شما کاملاً و بر اساس قوانین و الگوریتم های گوگل باشد به آن سئو کلاه-سفید گفته میشود.
• سئو کلاه سیاه
به مجموعه اقدامات شما که بر خلاف قوانین گوگل باشد و سعی کنید ربات های آن را دور بزنید، سئو کلاه سیاه گفته میشود. اما باید بدانید که با انجام سئو کلاه سیاه، در بهترین حالت لینک شما افت کرده و در بدترین حالت لینک شما حذف می گردد.
• سئو خاکستری
سئو خاکستری بین سئو سفید و سیاه است که هر لحظه ممکن است گوگل الگوریتمهای خود را بروزرسانی کند و متوجه کار شما شود.
• پنالتی
زمانی که شما اقدامی را انجام میدهید که باعث میشود تا الگوریتم های گوگل شما را جریمه کنند، در اصطلاح میگویند پنالتی شده و گوگل شما را جریمه کرده است.
• موتورهای جستجو
به یک نرم افزار یا سخت افزار گفته میشود که در یک حجم اطلاعات زیاد بتواند اطلاعات مورد نیاز ما را پیدا کند.
از انواع موتورهای جستجو می توان به گوگل، بینگ یا یاهو اشاره کرد که به ما کمک می کنند تا مضمون موردنیاز خود را در فضای وب بدست آوریم. البته حتما می دانید که قویترین موتور جستجو دنیا گوگل می باشد. در زیر به تعدادی از مطالب مرتبط با موتورهای جستجو می پردازیم.
1. وظیفه اصلی موتورهای جستجو
موتور جستجو نقش واسطهگر را دارد، یعنی هنگامی که شما در اینترنت موضوعی را سرچ می کنید، موتور جستجو برای اینکه پاسخ نیاز شما را بدهد باید تمام سایتها را بررسی کرده و بهترین نتیجه را تحویل شما دهد.
گوگل به صورت روزانه تمام وب سایت های دنیا را بررسی می کند و به وسیله ربات ها که با استفاده از الگوریتم ها و قوانین تعریف شده اند، محتواها و صفحات وب سایت ها را دسته بندی و اولویت بندی می کند و با توجه به سرچ ها، به ترتیب اولویت محتوایی که به نیاز ما نزدیکتر بوده را نمایش میدهد.
روزانه میلیون ها محتوا تولید می شود که دسترسی به انواع این محتوا بدون موتورهای جستجو غیر ممکن است، پس آن ها نقش مهمی در زندگی ما دارند.
2. طرز استفاده سئو کار از موتور جستجو
شما که در آغاز راه سئو هستید و می خواهید به یک سئوکار حرفه ای شوید، نیاز است که گوگل و هر موتور جستجوی دیگری را درک کنید و با الگوریتم ها و قوانین آن آشنا شوید به طور مثال:
اگر شما ندانید که الگوریتم ها و فاکتورهای جستجو چیست؟ نمی توانید رتبه خوبی را در صفحات جستجو به دست آورید.
موتورهای جستجو صفحات را پایش میکنند، یعنی ربات هایی دارند که درون وبسایتهای مختلف دائماً در حال چرخیدن هستند و از لینک و یا وب سایتی به لینک و وب سایت دیگری وارد میشوند.
ما باید بدانیم که چه چیزی باعث میشود تا این ربات ها راحت تر در سایت ما بچرخند و به بنبست نخورند. همه این موارد را باید به صورت مفهومی یاد بگیریم و درک کنیم. یکی از این کارها لینک سازی داخلی می باشد. با وجود لینک سازی داخلی، ربات ها می توانند براحتی صفحات مختلف وب سایت ما را بررسی و پایش کنند.
3. سایت مپ
یکی دیگر از این موارد سایت مپ(Site map) می باشد که آن را ایجاد و در اختیار گوگل قرار میدهیم تا بداند که ساختار سایت ما چگونه بوده و در این ساختار چه صفحاتی مهم است تا آنها را بررسی کند.
در چندین سال قبل زمانی که الگوریتمی وجود نداشت، وقتی کاربر موضوعی را سرچ می کرد، با هزاران وب سایت اسپم برخورد میکرد و به هدف خود نمی رسید.
در اینجا بود که الگوریتم های گوگل به نجات کاربران آمد، الگوریتمی که توانست تجربه فوق العاده ای برای کاربران ایجاد کند، الگوریتم پاندا، پنگوئن و مرغ مگس خوار بود. گوگل با این الگوریتم ها توانست به صاحبان وب سایت و کسب و کار یاد بدهد که چگونه تولید محتوا کنند. تولید محتوای کاربر پسند! این سه الگوریتم توانستند تا حد خیلی خیلی زیادی مشکلات کاربران را برطرف کنند . از طرفی دیگر، گوگل وبسایت ها را مجبور کرد تا محتوای ارزشمندی تولید کنند تا نیاز کاربر را به طور کامل برطرف سازد.
در نهایت امیدواریم مطالب بالا که مفاهیم ابتدایی سئو بود مورد قبول شما عزیزان واقع شود. همچنین در قسمت نظرات میتوانید تجارب و پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید. منتظر شما هستیم.
این مقاله تنها نکات کلی سئو را برای شما تفسیر کرده تا بتوانید با مفهوم کلی اصطلاحات این حوضه آشنا شوید ، در ادامه ما مقالات دیگری نیز برای شما آماده می کنیم تا شما را با مفاهیم عمیق این حوضه پر رقابت آشنا کنیم.