راه اندازی یک کسب و کار برای کارافرینی با 10 گام اصولی

راه اندازی یک کسب و کار جدید می‌تواند یک تجربه هیجان‌آور و چالش برانگیز باشد. شما تصوری از کسب و کار جدیدتان در ذهن خود دارید اما هنوز سؤالات زیادی برایتان بی‌پاسخ مانده است. راه اندازی یک کسب و کار می‌تواند تأثیر قابل توجهی روی زندگی شما و اطرافیانتان داشته باشد. اما قبل از اینکه بتوانید تجارت جدیدی را شروع کنید باید با مراحل راه اندازی یک کسب و کار جدید آشنا شوید.

تصمیم‌گیری در مورد چگونگی راه اندازی یک کسب و کار کوچک می‌تواند یک چشم انداز دلهره‌آور به نظر برسد. خوشبختانه بسیاری از کارآفرینان این کار را کرده‌اند و شما هم می‌توانید با تمرکز روی موفقیت‌ها و اشتباهاتشان به این موفقیت برسید.

در ادامه این مقاله با 10 مرحله آزمایش شده در مورد راه اندازی یک کسب و کار جدید همراه شما خواهیم بود. این مراحل در همه موارد از پیدا کردن و اعتبار بخشیدن به ایده پول‌سازی تا تعیین استراتژی حمل و نقل تا فروش محصول یا خدمات به شما کمک می‌کند.

راه اندازی یک کسب و کار

چگونگی راه اندازی یک کسب و کار

در ادامه مراحل راه‌اندازی یک کسب و کار کوچک را در 10 مرحله دنبال می‌کنیم:

1. یک ایده تجاری پیدا کنید

اولین قدم برای راه اندازی یک کسب و کار جدید این است که بدانید هدف شما از کسب و کار چیست. یافتن ایده‌های کسب ‌و کار جدید کاری است که می‌توانید با تکیه بر رویکردهای آزمایش‌شده برای دیگر کارآفرینان به آن دست یابید. مهم نیست که آیا به دنبال راه اندازی یک کسب و کار با سرمایه‌گذاری پایین هستید یا ترجیح می‌دهید ایده خود را به صورت همه جانبه انجام دهید.

2. یک نام تجاری انتخاب کنید

نام کسب و کار شما جنبه جهانی بازاریابی شما محسوب می‌شود. با این حال هر نامی که اکنون به ذهنتان خطور می‌کند آن نامی نیست که باید برای همیشه برای کسب و کار خودتان انتخاب کنید. نامی برای کسب و کار خود بیابید که مشخص کننده کاری که انجام می‌دهید باشد. این نام بهتر است کوتاه و به یاد ماندنی و همسو با اهداف شما باشد. این یک کار بی‌دردسر نیست اما با کمی نبوغ قابل دستیابی خواهد بود.

سازندگان نام تجاری می‌توانند به شما کمک کنند تا مجموعه‌ای از ایده‌های اولیه را پیدا کنید و بقیه راه به شما بستگی دارد. اگر ابتدای کار هستید می‌توانید از چند روش آزمایش شده برای مسیریابی بهره بگیرید. در ادامه چند نکته برای راه اندازی یک کسب و کار با نام مناسب و به یاد ماندنی آورده شده است:

  • سعی کنید نام کوتاه و ساده انتخاب کنید. یک راه حل برای انتخاب نامی مناسب این است که قبلاً درباره ایده کسب و کار خود صحبت کرده باشید. مشتریان را مجبور نکنید که برند شما را به خاطر بسپارند. یک یا دو کلمه ایده آل است اگرچه سه تا چهار کلمه کوتاه نیز اگر یک عبارت مشخص را تشکیل دهند می‌تواند کارساز باشد.
  • متفاوت باشید. اگر تحقیق کردید و دیدید که همه افراد در صنعت شما نام‌های مشابهی دارند یا به عناصر مشابهی تکیه می‌کنند به این فکر کنید که از این موارد مشابه استفاده نکنید و به سمتی کاملاً متفاوت بروید. همیشه می‌توانید نام تجاری خود را با دسته‌بندی محصول خود هماهنگ کرده و هوش را چاشنی شفافیت کنید.
  • خلاق باشید. شما باید اطمینان حاصل کنید که نام کسب و کار شما توسط یک کسب و کار دیگر به ویژه یک رقیب استفاده نمی‌شود. برای انجام این کار، یک جستجوی علامت تجاری رایگان در کشورهایی که در آن تجارت خواهید کرد انجام دهید و گوگل و سایت‌های رسانه‌های اجتماعی را نیز بررسی کنید.

3. ایده محصول خود را تأیید کنید

تا زمانی که مردم به شما پول ندهند، تنها چیزی که دارید فهرستی از فرضیات است. تحقیقات بازار، نظرسنجی‌ها و بازخورد دوستان و خانواده می‌تواند شما را در مسیر درست راهنمایی کند اما کارت ویزیت اعتبارسنجی واقعی محصول، صدای زنگ صندوق واریزی پول است. بنابراین اولین و مسلماً بهترین راه برای تأیید اعتبار محصول، انجام چند فروش اولیه است.

با این حال برخی راه‌ها برای اعتبار بخشیدن به ایده احتمالی شما در حین توسعه آن وجود دارد. بیشتر آن‌ها بر یک اقدام اساسی متمرکز هستند یعنی تعهد. اجازه دهید مشتریان اولیه به شکلی متعهد شوند که نشان دهند واقعاً علاقه مند به خرید این محصول هستند و فقط آنچه را که می‌خواهید بشنوید به شما نمی‌گویند. مطمئن شوید که چیزی را می‌فروشید که مردم می‌خواهند. در اینجا چند راه برای آزمایش ایده قبل از راه اندازی یک تجارت کوچک آنلاین آورده شده است.

راه اندازی یک کسب و کار
  • فروشگاهی را راه اندازی کنید تا از قبل سفارش بگیرید. سعی کنید قبل از توسعه محصول خود اعتبارسنجی محصول را داشته باشید. پیش خرید این امکان را فراهم می‌کند. در طول سال‌ها، مشتریان عادت کرده‌اند که پرداخت هزینه را برای محصولی داشته باشند که بعداً دریافت خواهند کرد. آنچه را که می‌سازید، توصیف کنید و بفروشید، به قول‌های خود عمل کنید و قبل از سفارش اولیه موجودی، شبکه خود را بسازید.
  • فروش محصولات به صورت حضوری. برای برخی از محصولات مانند کالاهای خانگی، نمایشگاه‌ها و بازارهای محلی راه‌های ایده آلی برای آزمایش یک محصول محسوب می‌شوند. زمانی که نیمی کولار و اعضای خانواده‌اش در آشپزخانه جاسوانت برای اولین بار شروع به فروش دستورالعمل‌های خانگی خود کردند ضرورت این رویکرد را بهتر شناختند.

راه‌های دیگری برای تأیید ایده‌های محصول شما وجود دارد. حرکت خیلی سریع جنبه‌های منفی دارد اگر عجله کنید و سعی کنید محصولی را قبل از آماده شدن بفروشید تنها چیزی که دریافت می‌کنید این است که مردم محصولات بد را دوست ندارند. اما تجربه ما این است که بیشتر کارآفرینان برای شروع به اعتبارسنجی ایده‌های خود بیش از حد منتظر می‌مانند و صبر می‌کنند.

4. طرح کسب و کار خود را بنویسید

گزینه بعدی در لیست مراحل راه اندازی یک کسب و کار جدید، طرح کسب و کار شما است. نوشتن یک طرح کسب و کار به رسمی شدن ایده شما کمک می‌کند و می‌تواند با وادار کردن شما به نشستن و تفکر روشمند، فرآیند ایجاد کسب و کار را ساده کند.

بسیاری از کارآفرینان می‌گویند که پس از راه اندازی کسب و کار به ندرت به طرح خود نگاه می‌کنند  اما در عین حال نظرشان این است که فکر کردن و تحقیق درباره ایده ارزشمند خواهد بود. نوشتن یک طرح کسب و کار بهترین زمینه برای این تمرین است. در واقع نوشتن یک طرح کسب و کار می‌تواند بینش بیشتری را در مورد نحوه شروع یک کسب و کار جدید نشان دهد به خصوص وقتی به بخش‌های تدارکات می‌رسید.

راه اندازی یک کسب و کار

5. امور مالی خود را مرتب کنید

هدف هر کسب و کاری، به دست آوردن درآمد است. در غیر این صورت شما فقط یک سرگرمی را دنبال می‌کنید. اما اگر هدف شما یافتن راه‌های مؤثر برای راه‌اندازی یک کسب ‌و کار است دانستن اینکه برای راه‌اندازی به چه چیزی نیاز دارید و چگونه جریان نقدی را پس از ایجاد آن مدیریت کنید برای موفقیت شما ضروری خواهد بود. اگرچه به سختی می‌توان فهرستی قطعی از دلایل شکست اکثر کسب ‌و کارها را به دست آورد با این حال جریان نقدینگی و سرمایه ناکافی اغلب علت همه ناکامی‌ها بوده است.

6. انتخاب یک ساختار تجاری در راه اندازی یک کسب و کار

راه‌های زیادی برای راه اندازی یک کسب و کار با ساختارهای مختلف شرکت وجود دارد. ساختار کسب ‌و کار شما بر بخش‌های کلیدی تجارتتان، از مالیات گرفته تا عملیات و مسئولیت‌های شخصی شما تأثیر می‌گذارد. انتخاب ساختار مناسب در واقع ایجاد تعادل بین حمایت‌های قانونی و مالی مورد نیاز با انعطاف پذیری ارائه شده توسط گزینه‌های مختلف است. این یک تصمیم مهم است و باید قبل از راه‌اندازی کسب ‌و کارتان به دقت آن را در نظر بگیرید.

ساختارهای تجاری بر اساس کشور و منطقه شما متفاوت است اما دو نوع متداول آن که ممکن است در کشور شما به نام‌های متفاوتی باشد مالکیت انفرادی و شرکت سهامی هستند. شما می‌توانید کارمندان را به عنوان یک مالک انفرادی استخدام کنید اما برای انجام این کار به یک شماره شناسایی کارفرما نیاز دارید، که به معنای ثبت کسب و کار شما است.

از سوی دیگر اگر ساختار رسمی‌تری مانند یک شرکت با مسئولیت محدود را انتخاب کنید، مشارکت چند مالک آسان‌تر است و شخصاً مسئولیتی در قبال کسب ‌و کار ندارید. در عین حال مدارک و مراحل بیشتری در راه اندازی و حفظ یک شرکت باید طی شود.

راه اندازی یک کسب و کار

7. مجوزهای تحقیقاتی و مقررات دولتی را فراموش نکنید

زمانی که با نحوه راه اندازی یک تجارت جدید آشنا شدید به مجوزها و مقررات دولتی که برای فعالیت قانونی نیاز دارید توجه کنید. هیچ کس نمی‌خواهد در نهایت به مشکل قانونی برسد. به عنوان مثال، یک کسب و کار خدمات مواد غذایی باید از مجوزها و مقررات خاصی برای رسیدگی به آنچه می‌فروشد پیروی کند اما باید به قانونی بودن تلاش‌های بازاریابی خود و قوانین علامت تجاری و حق چاپ نیز توجه کند.

8. محل کسب و کار خود را پیدا کنید

طرح کسب و کار به شما کمک می‌کند تا بدانید به چه نوع فضایی برای تجارت خود نیاز دارید. اگر تی‌شرت‌های چاپی می‌فروشید ممکن است فقط نیاز داشته باشید در خانه خود یک فضای کاری کوچک، یک میز و یک لپ‌تاپ داشته باشید. از سوی دیگر اگر برای کسب و کار خود نیاز به فضای فروش حضوری دارید باید مکانی را برای اجاره کردن پیدا کنید.

9. در مورد حجم کار و اندازه تیم کاری خود برنامه‌ریزی کنید

اکنون که می‌دانید چگونه کسب ‌و کار خود را شروع کنید زمان آن فرا رسیده است که تیم خود را بسازید. چه مقدار کار باید انجام دهید و چه مهارت‌هایی برای راه اندازی کسب و کارتان لازم است؟ این‌ها سؤالات اساسی هستند که باید به آن‌ها پاسخ دهید زیرا هم جدول زمانی و هم سطح سرمایه گذاری شما را در راه اندازی مشخص می‌کند.

راه اندازی یک کسب و کار

اگر قصد دارید همه کارها را خودتان انجام دهید زمانی که برای سرمایه گذاری در دسترس دارید محدود خواهد بود. اگر قصد استخدام افراد کمکی را دارید باید این هزینه‌ها و همچنین زمان لازم برای یافتن و استخدام کارمندان را در نظر بگیرید.

10. کسب و کار خود را راه اندازی کنید

در این مرحله شما همه نکات در مورد چگونگی اداره یک کسب و کار موفق را می‌دانید. اکنون شما آماده‌اید تا آخرین و هیجان‌انگیزترین قدم را بردارید یعنی راه‌اندازی! آماده سازی که قبلاً انجام داده‌اید پایه محکمی برای حمایت از راه اندازی شما ایجاد کرده است. بنابراین می‌توانید بر فعالیت‌های بازاریابی و اولین فروش خود تمرکز کنید.

در روزهای اول راه اندازی کسب و کار جدید، فروشگاه خود را در کانال‌های رایگانی که از قبل در دسترس شما هستند و شامل رسانه‌های اجتماعی شخصی و لیست مخاطبین شما می‌شود تبلیغ کنید. ارسال ایمیل‌های انفرادی با درخواست پشتیبانی که اشتراک‌گذاری اجتماعی محسوب می‌شوند می‌تواند راه خوبی برای جلب توجه باشند.

جایزه دادن به مشتریان با کد تخفیف متناسب با سود شما می‌تواند به شما کمک کند تا در مراحل اولیه جذب مشتری موفق شوید به خصوص زمانی که فروشگاه شما جدید است. حتی اگر با بودجه کمی شروع کنید تبلیغات پولی می‌تواند یکی از مؤثرترین راه‌ها برای جذب مخاطب ایده‌آل شما باشد. توجه به بازتاب مشتری‌ها می‌تواند به شما کمک کند تا اولین فروش‌های خود را افزایش دهید و عملکرد تبلیغات خود را با برنامه‌ریزی بهینه کنید.

جمع‌بندی راه اندازی یک کسب و کار

راه‌اندازی کسب ‌و کار جدید همیشه هیجان خاصی در خود دارد. چرا؟ بسیاری از کارآفرینان گفته‌اند که راه اندازی یک کسب و کار جدید در واقع حرکت به سوی ناشناخته‌ها است که به نظر آن‌ها بسیار هیجان‌انگیز بوده است. همیشه مهم است که درک واضحی از کسب و کار جدید خود داشته باشید. آیا امیدوار به کسب درآمد هستید؟ چقدر زمان و پول می‌خواهید در این فرآیند سرمایه گذاری کنید؟ چه نوع شهرتی از مشتریان و تأمین کنندگان انتظار دارید؟

زمانی که به این سؤالات پاسخ دادید درک بزرگی این ماجرا هم برای خودتان و هم برای کارمندان احتمالی شما آسان‌تر خواهد شد. داشتن چنین دانشی به برنامه ریزی شما کمک می‌کند و می‌توانید از نرم افزار مدیریت مشاغل در صورت نیاز استفاده کنید. اگر هدف نهایی در ذهن وجود داشته باشد، می‌توان نقاط عطف را راحت‌تر تعیین کرد.

در این مقاله 10 مرحله آسان برای شروع یک کسب و کار جدید را به شما آموزش دادیم. هدف ما کمک به شما در برنامه‌ریزی برای موفقیت بوده است از نهایی کردن ایده کسب ‌و کار تا رشد شرکتتان. همچنین نکاتی را در نظر گرفتیم که ممکن است هنگام راه‌اندازی شرکتتان برای شما مفید باشد. امیدواریم با این راهنما بتوانید سفر خود را به سمت کارآفرینی کمی آسان‌تر کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *