آیا محتوا پادشاه است

محتوا پادشاه است” سال 1996 بود که بیل گیتس با گفتن این عبارت، جریانی را پیش بینی کرد که حتی کسی فکرش را هم نمی‌کرد بتوان اینقدر دقیق، نیاز تکنولوژی را سنجید و برای نشان دادن مسیر احتمالی آن، به دیگران نیز گوشزد کرد.

اما اگر آن شخص موسس مایکروسافت یعنی بزرگترین غول تکنولوژی باشد، این اتفاق غیرممکن نیست.

شاید خیلی‌ها در آن زمان فقط این جمله را شنیدند و مثل هزاران عبارت دیگر که روزانه می‌شنویم یا از جلوی چشمهایمان میگذرند، به آن بها ندادند، اما هر چه از آن روزها ‌گذشت، محتوا بیشتر در زندگی ما ورود ‌کرد و نقش آن پررنگ‌تر ‌شد، تا امروز که محتوا همراه روزانه همه ماست.

بنظر شما هر کدام از ما در روز چه تعداد محتوا دریافت می‌کنیم؟پاسخ این سوال غافلگیرکننده است.

طبق نتایج تحقیق یک شرکت دیجیتال مارکتینگ در سال 2020، هر آمریکایی روزانه بطور متوسط 4000 تا 10000 عدد فقط محتوای تبلیغاتی می‌بیند یا می‌شنود!

احتمالا این رقم در کشور ما کمتر باشد، اما دقت کنید که این تعداد تنها مربوط به محتوای تبلیغاتی است و محتوای خبری، سرگرم‌کننده، آموزشی و … که روزانه جستجو می‌کنیم یا با آن‌ها سروکار داریم نیز بماند.

بنابراین هر شخص روزانه تعداد بسیار زیادی محتوا دریافت می‌کند. شاید برای بعضی‌ها به تعداد نفس‌هایی که می‌کشند!

حتما تا الان شگفت‌زده شدید که محتوا چقدر به ما نزدیک است و در زندگی ما ریشه دوانده است، بطوری که تصور ادامه زندگی بدون دریافت محتوا تقریبا ناممکن است.

حالا احتمالا این پرسش مهم در ذهن شما ایجاد شده است که آیا هر محتوایی می‌تواند پادشاه باشد؟

قطعا نه. محتوایی که آمار بازدید بسیار کمی دارد و از طرف کاربران پسندیده نمی‌شود، طبیعتا در صفحه‌های اول نتایج گوگل حضور ندارد و لقب پادشاه برای آن کمی اغراق‌کننده است.

پس ابتدا باید بدانیم که مقصود بیل گیتس از عبارت “محتوا پادشاه است” دقیقا چه محتواهایی بوده و بطور خلاصه این پادشاه برحق را کمی تجزیه و تحلیل کنیم و ببینیم جدا از وجود انکارناپذیر آن، در وحله اول چگونه محتوای حرفه‌ای تولید کرده و سپس در ازدحام محتواهای مختلف در شبکه گسترده اینترنت بتوانیم آن را نمایش دهیم.

در لیست زیر، 5 ویژگی بسیار مهم را آماده کردیم تا با اجرای آن‌ها محتواهایی تولید کنید که پادشاه باشند!

محتوا

1. محتوا؛ پادشاه یا سرباز!

اگر به محتواهای موجود در اینترنت نگاهی بیاندازید، کاملا متوجه خواهید شد که به دلایل مختلفی، بعضی از محتواهای منتشر شده با حوصله و انرژی تولید نشده‌اند و صرفا هدف این بوده که محتوایی منتشر شود اما با سفارش تولید محتوا می توانید بهترین محتوا ها را در سطح وب منتشر کنید..

از مهمترین این دلایل می‌توان به کم بودن دستمزد محتوانویسان عزیز و جدی نگرفتن این حرفه به عنوان یک تخصص اشاره کرد.

این عوامل باعث می‌شود که محتوا خشک و بی‌روح، بدون علاقه و خلاقیت تولید شود. البته که این نوع محتوا براحتی برای عموم مردم قابل تشخیص است، اما برای اینکه راحت‌تر این محتواها را بشناسید، جمله‌بندی ضعیف و اصول نگارشی غلط، عدم رعایت پاراگراف‌بندی، عدم پیوستگی قسمت‌های مختلف متن و در نهایت قلم بی‌روح و درگیر نکردن مخاطب با مطلب ارائه شده از موارد شایان ذکر است.

بنابراین برای نوشتن محتوای خود زمان بگذارید و همیشه سعی کنید بهترین محتوای ممکن را در موضوع مورد نظر ارائه دهید، همچنین علاقه به این حرفه و بعضا تمایل به موضوع هر محتوا نیز می‌تواند در به ثمر رسیدن یک محتوای خوب بسیار موثر باشد.

در نهایت هرگز فراموش نکنید که یک محتوای خوب همیشه راه خود را پیدا می‌کند و با درک این اصل، قطعا از دیدن آن در صفحه اول نتایج جستجوی گوگل لذت خواهید برد.

2. پادشاه استراتژیست!

پادشاهی را تصور کنید که برنامه‌ای برای مدیریت و استراتژی‌ای برای آینده سرزمین‌ خود ندارد، مطمعنا با کوچکترین شورش یا حتی قحطی، پایه‌های این فرمانروایی متزلزل می‌شود و ممکن است براحتی به فروپاشی منجر شود. در محتوا نیز همینطور است.

اگر محتواها بدون نظم و ترتیب خاصی تولید و منتشر نشوند، باعث می‌شود که یک سایت بدون اصول و چهارچوب داشته باشید که به قول معروف “از هر دری سخنی” در آن وجود دارد.

این مورد از چند جهت می‌تواند به ترافیک ورودی سایت شما آسیب برساند، اولین مشکل این است که چون محتواها الزاما ارتباطی با هم ندارند، کاربر به هنگام مراجعه به سایت با دیدن محتواهای مختلف متوجه می‌شود که وبسایت شما تخصصی نیست و از آنجایی که کاربران معمولا بدنبال صفحات تخصصی برای پاسخ سوال یا آموزش مورد نیازشان هستند، براحتی صفحه شما را ترک می‌کنند و به سایت دیگری مراجعه می‌کنند، در بهترین حالت ممکن است پس از اینکه مطلبی که بدنبال آن به صفحه شما مراجعه کرده بود را مطالعه کند، با نگاهی به محتواهای مختلف دچار سردرگمی شده و سایت شما را ترک کند.

حتما می‌دانید که یکی از اصول بازاریابی محتوا، افزایش زمان حضور کاربر در صفحات سایت‌تان است، بنابراین هر چقدر که می‌توانید باید کاربر را در صفحات سایت خود نگه دارید.

اما زمانی که محتواها با نظم و ترتیب خاصی از پیش تعیین شده باشند، باعث می‌شود وقتی کاربر صفحه‌ای را از سایت شما مطالعه می‌کند، براحتی او را به مطالعه مقاله بعدی که ارتباط بسیار نزدیکی به همین مطلب داشته و یا ادامه آن است، سوق دهید و در نهایت مدت زمان بیشتری را در سایت شما سپری کند.

این فرآیند تنها زمانی امکان پذیر است که درک صحیحی از نیاز مخاطبان داشته و برای هر محتوا هدف و استراتژی خاصی را تعریف کرده باشید، یا بعبارتی تقویم محتوایی چیده باشید.

پادشاه استراتژیست

3. پادشاه منصف!

تابحال چند بار برایتان پیش آمده که بدنبال مطلبی، وارد سایتی شده‌اید و بعد لحظاتی متوجه شدید که این محتوا صرفا جنبه تبلیغاتی دارد و لزوما قابل اعتماد نیست؟ چه حسی نسبت به این سایت یا محتوا پیدا می‌کنید؟

احتمالا احساس می‌کنید که می‌خواهند شما را گول بزنند یا از اعتماد شما سوء استفاده شده است.

برای رفع نیاز خود در دفعات بعدی چقدر احتمال دارد از این سایت استفاده کنید؟ احتمالا دیگر به این وبسایت اعتماد نخواهید کرد.

کاری ندارم که بعضی از کسب و کارها اصولا کارشان همین است و این موضوع در مبحث “دیجیتال مارکتینگ” و زیرشاخه “همکاری در فروش” گنجانده می‌شود، قطعا مقصود ما این نوع سایت‌ها نبوده، چرا که اصلا ماهیت کاری آن‌ها به همین شکل است و ایرادی به آن‎‌‌ها وارد نیست.

منظور ما مشخصا محتواهایی است که عنوان آن‌ با متن یا در کل محتوای آن نمی‌خواند. بنابراین وقتی خودتان می‌خواهید محتوایی را تولید کنید، دقت کنید عنوان محتوا، مقدمه، متن اصلی و حتی تصاویر استفاده شده کاملا با هم همپوشانی داشته و بعبارتی مکمل یکدیگر باشند.

وقتی به اینصورت همه چی سرجای خود باشد، اعتماد مخاطب به سایت شما جلب می‌شود و در زمانه‌ای که صاحبان سایت یا محتوانویسان تلاش می‌کنند تا به هر نحوی کاربر را به صفحه خود بکشانند، این‌گونه صداقت، قطعا تمایز ایجاد می‌کند و براحتی نرخ رجوع دوباره مخاطبان به سایت شما را بالا می‌برد.

4. محتوا پادشاه جریان‌ساز!

بنظر شما چگونه می‌توان یک محتوای جریان‌ساز تولید کرد؟ بهتر است از اینجا شروع کنیم، تابحال کلمه وایرال (Viral) به گوشتان خورده است؟

وایرال در معنای لغوی یعنی هر چیزی که مانند ویروس به سرعت تکثیر می‌شود و در فضای دیجیتال به محتوایی نسبت داده می‌شود که در مدت زمان کوتاهی بین تعداد زیادی از کاربران پخش و دست به دست می‌شود.

حتما تا الان خودتان محتواهای وایرال را دیده‌‌اید و برای دوستان خود به اشتراک گذاشته ‌اید (حتی اگر از مفهوم وایرال بی‌اطلاع بودید).

البته باید بدانید که هر محتوایی وایرال نمی‌شود، شاید بتوان اینطور گفت که تنها کافی است یکی از محتواهای شما وایرال شود، تا بازدید وبسایت یا تعداد فالوورهای پیج شما در عرض چند روز حداقل چندین برابر افزایش یابد و شما را شگفت زده کند.

اما پاسخ این سوال که چگونه می‌توان یک محتوا را وایرال کرد، واقعا مشخص نیست و تقریبا اصول و قاعده خاصی برای آن تعریف نشده است.

به طور کلی محتوایی که زبان نزدیکی به عموم مردم داشته باشد، در راستای نیاز روز کاربران بوده و بتواند آن را رفع کند و برای وی نتیجه بخش باشد و در نهایت از قشر یا برند خاصی حمایت نکند، پتانسیل زیادی برای وایرال شدن دارد.

پس سعی کنید در همه محتواهایتان نکات بالا را رعایت کنید تا شاید این محتوای شما باشد که جریان‌ساز می‌شود و شما را شگفت‌زده می‌کند.

پادشاه جریان ساز

5. پادشاه با اصل و نسب!

در حقیقت در فضای وب، محتوایی با اصل و نسب به شمار می‌رود که از سوگولی‌های گوگل باشد! اما برای اینکه محتوای تولیدی ما باب میل گوگل باشد، نیاز به فراگیری مهارتی به نام سئو (Seo) داریم.

بطور خلاصه می‌توان اینطور گفت که در هنگام جستجوی کاربر، محتوای سئو شده در رتبه بالاتری در صفحه نتایج گوگل قرار می‌گیرد و باعث می‌شود تا در ذهن کاربر، نتایج نخست، با اصل و نسب‌تر یا بعبارتی ((پدر مادر دار)) تلقی شود.

البته مبحث سئو و یادگیری آن به این سادگی‌ها هم نیست و به عنوان یک حرفه جداگانه، متخصص خود را می‌طلبد.

در هر صورت برای پیاده سازی استانداردهای مورد نظر گوگل که بصورت مکرر بروزرسانی هم می‌شوند یا باید زمان بگذارید و سئو را آموزش ببینید که حداقل چند ماهی زمان می‌برد یا اینکه هزینه تولید محتوا کنید و متخصص این کار را برای خود استخدام کنید.

در هر صورت مطمعنیم که مقصود بیل گیتس از عبارت محتوا پادشاه است، قطعا محتوا سئو شده بوده، بنابراین شما هم تا جای ممکن بدون درنظر گرفتن سئو، محتوای خود را منتشر نکنید و در میان خیل عظیم محتواهای پادشاه، محتوای خود را تجهیز شده به میدان بفرستید تا خیالتان از عملکرد آن راحت باشد.

در نهایت، امیدواریم از 5 نکته طلایی بالا نهایت استفاده را ببرید و با رعایت آن‌ها محتوایی تولید کنید که با قدرت رقبا را کنار زده و در صفحه اول نتایج گوگل بدرخشد.

همچنین در صورت داشتن سوال یا تجربه مشابه می‌توانید آن را در بخش نظرات ذکر کنید. با تمام وجود منتظر نظرات پربار شما عزیزان هستیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *