انباشت محتوا ( Content Stacking ) و ترفند های استفاده آن در سایت

همانطور که می دانید انباشت محتوا یک نوع فرآیند برای چیدن چندین قطعه کوچک از یک محتوا در کنار هم می باشد. این روش برای افزایش محتوا های سایت موثر است و تاثیر زیادی نیز در جذب مخاطب خواهد داشت.

صرف‌نظر از نوع کسب‌ و کاری که دارید و تکنیکی که برای توسعه آن در دیجیتال مارکتینگ استفاده می‌کنید، چند مورد در ابتدای کار برای شما روشن خواهد بود:

  • اول اینکه می‌دانید که مخاطب شما از اینترنت و رسانه‌های اجتماعی استفاده می‌کند.
  • دوم اینکه اهمیت دیجیتال مارکتینگ را درک کرده‌اید و به همین خاطر به استفاده از آن روی آورده‌اید.
  • و سوم اینکه برای شروع کار در بستر اینترنت، به محتوای خاصی نیاز دارید که از طریق وب‌سایت، رسانه‌های اجتماعی و ایمیل با مخاطب خود به اشتراک بگذارید.

اما در مقابل این بدیهیات که برای هر فردی در اولین گام دیجیتال مارکتینگ مشخص است، یک سری ابهامات هم در بدو کار وجود دارد:

  • اول اینکه از کجا شروع کنید.
  • دوم اینکه محتوای مورد نظر چگونه و از چه نوعی باشد.
  • و سوم اینکه از چه پلتفرمی برای اشتراک‌گذاری محتوای خود استفاده نمایید.

انباشت محتوایی

انباشت محتوا

اگر به دنبال هر یک از پاسخ‌های فوق هستید، این مقاله برای شما مفید خواهد بود. در این مقاله، مفهومی جدید که طی چند سال اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته و در وقت و هزینه طراحان سایت صرفه‌جویی فوق‌العاده‌ای را باعث شده است، معرفی می‌گردد به نام انباشت محتوا یا Content Stacking.

فرض کنید به همراه تیم متخصص خود به صورت خستگی‌ناپذیر روی تولید یک محتوای جذاب برای مخاطبان خود کار کرده‌اید، اما چگونه اطمینان حاصل می‌کنید که با همه این تلاش‌ها، بازگشت سرمایه مناسبی برای کسب‌وکار خود خواهید داشت؟ یا مثلاً یک ویدئوی بسیار غنی و کامل در مورد مشکلات و سؤالات مخاطبان خود در بازار هدف تهیه کرده‌اید، اما با وجود انتشار آن، بازخورد مناسبی از سوی مخاطبان خود دریافت نکرده‌اید. یا محتوای خود را با اینکه از اطلاعات بسیار مفیدی برخوردار است، برای اثربخشی بیشتر می‌بایست بیشتر در دسترس مخاطبان قرار دهید، برای این کار چه باید کرد؟

انباشت محتوا چیست؟

انباشت محتوا از دو واژه انباشت و محتوا تشکیل یافته است. منظور از انباشت محتوا، فرآیند چیدمان چندین قطعه کوچک از یک محتوا که به آن محتوای پشتیبان می‌گویند، در کنار هم است که با این کار، یک قطعه بزرگ به نام محتوای اصلی ایجاد می‌گردد. اما در عمل این روند برعکس است. یعنی همواره شما به عنوان یک نویسنده، به یک موضوع اصلی و کلی فکر می‌کنید و سپس به سراغ جزئیات آن می‌روید. مزیت این روش این است که پس از ایجاد هر محتوای پشتیبان، می‌توان از آن‌ها به صورت دوره‌ای برای اشتراک‌گذاری در پلتفرم‌های دیجیتال استفاده کرد.

مزیت دوم این روش این است که بدون آنکه به ایده‌های جدید برای تولید محتوا نیاز داشته باشید، محتوای زیادی را در اختیار شما قرار می‌دهد. با این روش، یک مجموعه بزرگ از موضوعات ایجاد شده و بخش‌های کوچک‌تر آن که همان محتوای پشتیبان است، به صورت متوالی انتشار می‌یابد. مزیت نهایی و مهم‌تر استفاده از مفهوم انباشت محتوا، ارتباط با مخاطب از طریق کانال‌های ارتباطی مختلف است و در واقع مخاطب این حق را دارد که از محتوای شما هر طور که می‌خواهد، استفاده کند.

عملکرد انباشت محتوا چگونه است؟

برای تشریح عملکرد انباشت محتوا، محتوای ویدئویی را در نظر بگیرید. فرض کنید این ویدئو 6 دقیقه است. اولین کاری که انجام می‌دهید، این فایل ویدئویی را به 3 قسمت 2 دقیقه‌ای تقسیم‌بندی می‌کنید. در حالی که هر بخش روی یک موضوع خاص متمرکز است. برای مثال:

  • ویدئوی اول: ما که هستیم؟
  • ویدئوی دوم: برای شما چه کاری می‌توانیم انجام دهیم؟
  • ویدئوی سوم: چرا باید ما را انتخاب کنید؟

این ویدئوها در صورت امکان روی وب‌سایت شرکت شما و یا روی کانال یوتیوب مربوط به شرکت انتشار می‌یابند، در این پلتفرم‌ها، مخاطب ممکن است به صورت تصادفی با ویدئوهای شما برخورد کرده و از آن‌ها استفاده کند. در صورتی که می‌خواهید مخاطبان بیشتری را جذب ‌کنید، می‌توانید بخش‌هایی از این ویدئوها را به صورت فایل صوتی جدا کرده و از آن‌ها به صورت پادکست در پلتفرم‌های انتشار پادکست استفاده کنید.

همچنین می‌توانید محتوای ویدئویی خود را به صورت یک بروشور خلاصه یا یک مقاله وبلاگ، بسته به نوع محتوایی که دارید به اشتراک بگذارید. همچنین می‌توانید این محتوای ویدئویی را در قالب وبینار نیز در بسترهای مجازی نظیر LinkedIn انتشار دهید.

چرا انباشت محتوا مؤثر است؟

چرا انباشت محتوا مؤثر است؟
چرا انباشت محتوا مؤثر است؟

مهم‌ترین جنبه بارز مفهوم انباشت محتوا این است که می‌توانید ایده‌ها و محتوای خود را در رسانه‌های مختلفی به اشتراک بگذارید که هر یک مخاطبان دائمی و خاص خود را دارند. در نتیجه می‌توان از کانال‌های مختلف به جذب مشتری پرداخت. با جذب مخاطب از کانال‌های مختلف، می‌توانید آن‌ها را به محتوای اصلی خود هدایت کنید. سرانجام نیز مخاطب مورد نظر به کمپین تبلیغاتی اصلی که هسته مرکزی این فعالیت است و در انتهای سفر مشتری به عنوان مقصد نهایی او در نظر گرفته می‌شود، هدایت خواهد شد. مخاطبی که در این مسیر با شما همراه باشد، شانس بسیار بالایی برای تبدیل شدن به یک مشتری خواهد داشت.

از جنبه‌ای دیگر، با استفاده از استراتژی انباشت محتوا، شما در واقع آگاهی مخاطب را افزایش می‌دهید. مخاطب مورد نظر شما از طریق یکی از کانال‌های ارتباطی شما را پیدا کرده و یکی از محتواهای پشتیبان را دریافت کرده است. پس از آن، مخاطب مورد نظر، شما را دنبال کرده و منتظر است که محتوایی دیگر در ارتباط با محتوای قبلی دریافت کند. طی مدت زمان کوتاهی، با طی کردن این چرخه توسط مخاطب، آگاهی مخاطب شما افزایش یافته و در نهایت شما به جای یک سری مخاطب پراکنده، گروهی از مخاطبان بالقوه در اختیار دارید که اکثریت آن‌ها به مشتری کسب‌وکارتان تبدیل خواهند شد. آگاهی بیشتر مخاطبان، به معنی حامیان بیشتر در انتهای سفر مشتری است.

نتیجه این استراتژی این است که در انتهای کار، شبکه شما گسترش یافته و آگاهی مخاطبان شما نیز بیشتر شده است، در حالی که اگر موضوع را در قالب یک محتوای متنی و یا یک ویدئو در یوتیوب انتشار می‌دادید، بسیاری از مخاطبان ممکن است پیام شما را درک نکرده و شما را دنبال نمی‌کردند. در واقع با درگیر ساختن مخاطب توسط محتواهای مختلف در وبلاگ، یوتیوب، پادکست و غیره، کاری کرده‌اید که مخاطب مورد نظر کنجکاو شده و پیگیر محصول، خدمات و حتی نام تجاری شما شده باشد.

انباشت محتوا برای چه کسانی مناسب است؟

هر شخصی که می‌تواند محتوایی موفق تولید کند و هدف آن، فراتر از ایجاد یک محتوا در یک بستر است، می‌تواند از استراتژی انباشت محتوا استفاده نماید. روش‌های مختلفی برای ارائه محتوا وجود دارد شامل:

  • پادکست
  • رونویسی
  • وبلاگ نویسی
  • ویدئو
  • گویندگی
  • اسلاید شو
  • چک‌لیست
  • عکس و تصویر
  • گیف
انباشت محتوا

الزاماً نیازی نیست در تولید همه انواع محتوا تخصص داشته باشید، بلکه اگر بتوانید در 2 یا 3 زمینه مختلف کار کنید و محصولات خود را در پلتفرم‌های متفاوت به اشتراک بگذارید، در واقع از استراتژی انباشت محتوا استفاده کرده‌اید. مقید به تجهیزات و سخت‌افزار نیز نباشید و با هر آنچه در اختیار دارید، محتوای خود را ایجاد کنید. اگر میکروفون و یا دوربین ندارید، مسلماً یک وب کم و یا گوشی موبایل در دسترس‌تان است. بنابراین از تجهیزات موجود حداکثر استفاده را داشته باشید.

علاوه بر روش‌های ارائه شده، می‌توانید محتوای متنی خود را به زبان‌های مختلف نیز ترجمه کرده و در پلتفرم‌های متفاوت، انتشار دهید. با این کار مخاطبان شما تنها محدود به کاربران با یک زبان خاص نخواهند شد و هر شخصی در هر گوشه دنیا با دسترسی به محتوای شما که به زبان خودش ایجاد شده است، مخاطب بالقوه‌ای برای محتوای شما و مشتری احتمالی کسب‌وکارتان خواهد شد.

مراحل ایجاد انباشت محتوا

تا کنون با مفهوم انباشت محتوا و اهمیت آن در کسب‌وکارهای مبتنی بر محتوا آشنا شده‌اید. شاید این سؤال برایتان پیش بیاید که برای پیاده‌سازی استراتژی انباشت محتوا باید از کجا شروع کرد و مراحل آن چیست؟ در این بخش به این سؤال پاسخ داده و نکاتی را در این زمینه ارائه می‌دهیم.

  1. پلتفرم خود را انتخاب کنید

لیستی از رسانه‌های دیجیتال مارکتینگ تهیه کرده و بهترین آن‌ها را برای تمرکز بیشتر انتخاب نمایید. سعی نکنید روی همه پلتفرم‌ها کار کنید، با گسترش مخاطب هدف، کیفیت کار کاهش خواهد یافت. به جای این کار، سعی کنید چند پلتفرم مناسب را انتخاب کرده و محتوای خود را به بهترین نحو برای آن‌ها ایجاد نمایید. تولید محتوای متنی برای وبلاگ، وب‌سایت و یا انتشار از طریق ایمیل مارکتینگ روش مناسبی است، اما محدود به مخاطبینی می‌شود که از قبل شما را دنبال کرده‌اند. بنابراین سعی کنید محتواهایی با روش‌های ارتباطی مختلف را برگزینید. سعی کنید حداقل یک یا دو رسانه اجتماعی نیز برای دسترسی به مخاطبان جدید در لیست خود بگنجانید. یک گزینه مناسب می‌تواند فیس بوک و یا LinkedIn باشد.

  • ایده‌های خود را روی کاغذ بیاورید

یک تکه کاغذ تهیه کرده و هر آنچه در ذهن‌تان در مورد اهداف و روش ارائه محتوا دارید، روی آن بیاورید. موضوع مورد نظر خود را انتخاب کنید و مثلاً 10 سؤالی را که ممکن است در ارتباط با این موضوع در ذهن اکثر افراد شکل بگیرد، بنویسید. این نوشته‌ها الزاماً نباید منسجم باشند بلکه تنها یک طرح کلی در مورد موضوع برای شما مشخص کرده و پس از بررسی آن متوجه خواهید شد که از چه نوع محتوایی برای چه پلتفرمی استفاده کنید.

  • مطالب خود را دسته‌بندی کرده و محتوای مربوط را ایجاد کنید

سعی کنید سراغ موضوعاتی بروید که آن‌قدر وسیع باشند که بتوان آن‌ها را به بخش‌های کوچک‌تر تقسیم کرد. موضوعات ساده و کوتاه که با یک محتوا هم می‌شود به آن‌ها پرداخت، برای پیاده‌سازی استراتژی انباشت محتوا چندان مناسب نیستند و تأثیر قابل‌توجهی روی مخاطب ندارند چون در همان مرحله اول به سؤال مخاطب پاسخ داده می‌شود و دلیلی برای پیگیری محصولات و خدمات شما توسط او وجود ندارد.

همچنین میزان ارزش موضوع خود را ارزیابی کنید. باید دقت کنید موضوع شما آن‌قدر مهم و ارزشمند باشد که سؤالات زیادی در ذهن عموم مخاطبان در مورد آن شکل بگیرد. پس ابتدا موضوع کلی را انتخاب کرده و سپس به جزئیات آن بپردازید. کاری که بعداً در انتشار مطالب برعکس آن عمل خواهید کرد و با انتشار جزئیات در قالب محتوای پشتیبان، به موضوع اصلی می‌رسید. لیستی از سؤالاتی که در هر محتوای پشتیبان قرار است به آن پاسخ داده شود، تهیه کنید.  

  • یک تقویم محتوا تهیه کنید

تقویم محتوا به شما کمک می‌کند که زمان انتشار هر محتوای پشتیبان را تعیین کرده و برای آن برنامه‌ریزی کنید. همچنین با دسته‌بندی محتواهای پشتیبان و کانال انتشار هر یک، زمان‌بندی مشخصی را برای رسیدن به محتوای اصلی برای شما تعیین می‌کند. این تقویم الزاماً لازم نیست پیشرفته و دقیق باشد. تنها یک ورق کاغذ که زمان و نوع پلتفرم هر محتوای پشتیبان را روی آن نوشته‌اید، می‌تواند یک تقویم محتوا باشد.

  • محتواهای پشتیبان را انتشار دهید

مطابق با تقویم محتوایی که تهیه کرده‌اید، محتواهای پشتیبان را در پلتفرم‌های مختلف انتشار دهید. ارتباط میان محتواهای پشتیبان باید حفظ گردد تا مخاطب را کنجکاو نگه دارد. در انتها با انتشار محتواهای پشتیبان طبق برنامه‌ریزی، موضوع اصلی را برای مخاطب بیان کرده‌اید. مخاطبانی که از پلتفرم‌های مختلف به شما پیوسته‌اند و تا انتهای این مسیر با شما بوده‌اند احتمالاً مشتری‌هایی هستند که به محصولات و یا خدمات شما علاقه‌مند شده و دیر یا زود جهت تهیه آن‌ها با شما تماس خواهند گرفت.

نکات مهم در پیاده‌سازی انباشت محتوا

در استراتژی انباشت محتوا در واقع از محتوای مهم‌تری که قبلاً ممکن است در سایت و یا وبلاگ خود از آن استفاده کرده و عملکرد آن را نیز ارزیابی کرده‌اید، دوباره استفاده خواهید کرد. در استفاده از این محتوا نکات زیر را در نظر داشته باشید:

  1. از اینفوگرافیک استفاده کنید

هیچ چیز مانند یک تصویر جذاب، جلب‌توجه نمی‌کند. ارائه اینفوگرافیک یکی از این روش‌ها برای کسانی است که قابلیت یادگیری بصری آن‌ها بهتر است و یا حوصله خواندن مقاله طولانی را ندارد. اینفوگرافیک یک مکمل عالی برای محتواهای متنی است که دارای آمار و داده‌های زیادی است که قابلیت خلاصه‌سازی در قالب یک تصویر یا نمودار دارند. این تصاویر به راحتی در وبلاگ و یا سایر رسانه‌های اجتماعی قابل اشتراک‌گذاری است.

انباشت محتوا
  • از پادکست کمک بگیرید

اگر می‌خواهید از پادکست هم در استراتژی انباشت محتوا استفاده کنید، به دنبال موضوعاتی باشید که به صورت صوتی قابل توضیح هستند. برخی از افراد به جای محتوای بصری و یا متنی، ترجیح می‌دهند با گوش دادن یک موضوع را یاد بگیرند. برای شروع، یک متن اولیه از محتوای پشتیبان خود آماده کرده و با صدای خود را آن ضبط کنید. این محتوای صوتی را نیز می‌توانید در وبلاگ و یا سایر رسانه‌های اجتماعی انتشار دهید.

  • استفاده از نقل‌قول، یک راه‌کار دیگر است

برای جلب‌توجه مخاطب و افزایش آمار بازدید، از نقل‌قول استفاده کنید. نکات مهم و یا آمارهای قابل‌توجه را در قالب نمودار و یا تصویر از منابع معتبر نقل‌قول کرده و در وب‌سایت و یا وبلاگ خود به کار بگیرید. با لینک دهی این نقل‌قول‌ها به مقاله اصلی، سرنخ ایجاد کنید تا مخاطب شما از طریق این نقل‌قول‌ها به مقاله اصلی شما برسد.

  • از ابزار SlideShare بهره بگیرید

SlideShare یک ابزار فوق‌العاده برای تبدیل محتوای سنگین و حجیم متنی به قطعات سبک‌تر است که نکات اصلی را در قالب یک اسلاید، خلاصه‌سازی می‌کند. همچنین می‌توانید هر یک از اسلایدهای تهیه شده را با لینک دهی به محتوای اصلی، تکمیل کنید تا مخاطب را به دانلود و مطالعه محتوای اصلی ترغیب نمایید.

جمع‌بندی

انباشت محتوا نه تنها یک استراتژی مفید برای جذب مخاطبین جدید است، بلکه به عنوان یک ابزار جذب مخاطب به موضوع اصلی نیز به کار می‌رود، بدون آنکه برای مخاطب خسته‌کننده باشد. در این روش می‌توان از بخش‌های کوچک‌تر محتوا یا همان محتواهای پشتیبان به عنوان یک تیزر تبلیغاتی استفاده کرده تا مشتریان احتمالی را به موضوع علاقه‌مند کرد.

استراتژی انباشت محتوا یک تکنیک مهم در دیجیتال مارکتینگ است که در آن، موضوع مورد نظر خود را به میل و علاقه خود مخاطب، به مرور به خورد او می‌دهید و در عین حال او را به موضوع اصلی علاقه‌مند می‌سازید. نتیجه این کار، پیگیری محصولات و نام تجاری و در نتیجه افزایش فروش و درآمد خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *