ویدیو مارکتینگ یا بازارایابی ویدیویی چیست؟

ویدیو مارکتینگ یا بازارایابی ویدیویی یکی از اصلی ترین شاخه های دیجیتال مارکتینگ محسوب شده که در آن ویدیو به عنوان محتوای هدف شناخته می شود و معمولا به جهت معرفی شرکت ، برند و یا محصول مورد نظر ساخته می شود.

اگر توانایی تولید ویدیو بازاریابی با کیفیت ندارید می توانید از صفحه سفارش تولید محتوا اقدام به تماس با ما نموده و هزینه های ساخت و تولید ویدیو تبلیغاتی را از ما بپرسید.

درآمدی بر بازاریابی ویدیویی

همه برندها به یک استراتژی بازاریابی ویدیویی نیاز دارند! سرویس هاب اسپات به عنوان یکی از مشهورترین ارائه دهنگان خدمات بازاریابی در دنیا معتقد است که در سال 2021 همه برندها به ایجاد یک استراتژی برای بازاریابی از طریق ویدیو نیاز دارند. البته که این ایده جدیدی نیست. اما هر چه زمان بیشتری می‌گذرد، بیشتر پلتفرم‌ها و کانال‌های بازارایابی به تسخیر ویدیوها درمی‌آیند.

امروزه ویدیو نباید بخشی از استراتژی بازاریابی شما باشد، بلکه باید به عنوان بازیگر اصلی این بازی نقش آفرینی کند.

Hubspot.com

طبق تحقیقاتی که اخیرا انجام شده، از 6 پلتفرم و کانال بازاریابی آنلاین برتر دنیا، 4 مورد آن‌ها با محتوای ویدیویی سروکار دارند. با این اوصاف شاید پاسخ به این سوال که “چرا بازاریابی ویدیویی مهم است” کمی مسخره بنظر برسد. در حقیقت اگر از ویدیو برای معرفی محصولات، خدمات یا برند خود استفاده نمی‌کنید، از رقبای خود عقب می‌مانید! جدای از رفتار کاربران، اگر به خودتان نگاهی بیاندازید می‌بینید که نسبت به چند سال گذشته، تایم بیشتری از روز شما به تماشای ویدیو در شبکه‌های اجتماعی سپری می‌شود. پس واضح و مبرهن است که چرا ویدیو مارکتینگ.

در حال حاضر با وجود تلفن‌های هوشمند که دوربین‌های باکیفیتی دارند، براحتی می‌توانید یک ویدیو 4K بسیار جذاب تهیه کنید. بله کاملا درست است! ویدیو مارکتینگ آنقدرها هم که فکر می‌کنید هزینه بر نیست.

بازاریابی ویدیویی

ویدیو مارکتینگ چیست؟

با این مقدمه سراغ تعریف بازاریابی ویدیو می‌رویم. ویدیو مارکتینگ یکی از شاخه‌های بازاریابی دیجیتال است که در آن از ویدیو به عنوان محتوای اصلی استفاده می‌شود. این ویدیو ممکن است مقاصد و اهداف مختلفی را دنبال کند. اما در بحث بازاریابی معمولا از آن برای معرفی برند یا بازاریابی و فروش محصولات یا خدمات استفاده می‌کنند.

در این نوع از بازاریابی از ویدیو برای افزایش آگاهی از برند، ایجاد تعامل با مخاطبان و هدایت مسیرهای فروش استفاده می‌شود. بازاریابی ویدیویی همپوشانی زیادی با بازاریابی محتوا دارد و امروزه چنان گسترده شده است که به عنوان یک تخصص جداگانه مطرح شده و شرکت‌های زیادی متقاضی استخدام افراد با این مهارت هستند.

چرا ویدیو مارکتینگ مهم است؟

اگر نگاهی به سایت‌های معروف مارکتینگ مانند هاب‌اسپات بیاندازید، می‌بینید که صدها آمار مختلف برای نشان دادن اهمیت بازاریابی ویدیو وجود دارد و تمام آن‌ها حرف یکسانی دارند: ویدئو، آینده بازاریابی است. برای درک بهتر این موضوع، بهتر است آمار زیر را بررسی کنید:

  • 54% افراد حداقل یکبار در روز ویدئو تماشا می‌کنند.
  • 78% افراد حداقل یکبار در هفته ویدئو تماشا می‌کنند.
  • طبق تحقیقات اخیر گوگل، از هر 10 نفر، 6 نفر ترجیح می‌دهند ویدئو ببینند تا تلویزیون.
  • کاربران یوتیوب روزانه بیش از 1 میلیارد ساعت ویدئو تماشا می‌کنند!

برای پاسخگویی به این حجم عظیم از تقاضا، فیس بوک، اینستاگرام، توییتر و لینکدین و اغلب شبکه‌های اجتماعی، ویدئو را به پلتفرم خود اضافه کردند یا آن‌ها را بهبود بخشیدند، به عنوان مثال قابلیت استوری و لایو یکی از مهمترین این بروزرسانی‌ها بود. در همین زمان، محبوبیت پلتفرم‌های انتشار ویدئو مانند یوتیوب، اسنپ چت و تیک تاک نیز به حداکثر میزان خود رسید.

در واقع می‌توان گفت که ساخت و تماشای ویدئو در حال حاضر راحت‌تر و لذت بخش‌تر از هر زمان دیگری است.اما این موضوع در ویدئوهای بازاریابی نیز صادق است؟ در ادامه متوجه خواهید شد:

  • طبق تحقیقات HubSpot، 74% از مشتریان ترجیح می‌دهند از طریق ویدئو با محصول یا خدماتی آشنا شوند.
  • همچنین 50% از کاربران اینترنت قبل از مراجعه به فروشگاه، بدنبال ویدئوهای محصولات یا خدمات مورد نظر هستند.
  • سایت معتبر Unbounce معتقد است وجود یک ویدئو در صفحه فرود سایت، می‎‌تواند نرخ تبدیل را تا 80% افزایش دهد.

بنابراین کاملا واضح است که مشتریان امروزی تمایل زیادی به بازاریابی ویدئویی دارند و به نوعیاستفاده از این روش را از برند شما انتظار دارند!

اهداف ویدیو مارکتینگ

در ویدیو مارکتینگ چه اهدافی را دنبال کنیم؟

اولین قدم برای شروع بازاریابی ویدئویی مانند هر روش بازاریابی دیگری، تصمیم گیری در مورد اهداف و نحوه رسیدن به آن‌هاست. هدف از اجرای این کمپین چیست و به دنبال دستیابی به چه موفقیتی هستید؟ بهترین راه برای هدف گذاری در بازاریابی ویدئویی، تعیین جایگاه آن در قیف بازاریابی است.

1. ایجاد آگاهی (بالای قیف)

اگر می‌خواهید برند خود را به افراد بیشتری معرفی کرده و یک رابطه طولانی مدت با آن‌ها برقرار کنید، هدف شما در این قسمت دسته بندی می‌شود، یعنی ایجاد آگاهی برای مخاطبین. بنابراین برای افزایش مخاطبین بهتر است هدف ویدئو شما ایجاد آگاهی در افراد باشد.

برای ساخت ویدئوهای ایجاد آگاهی، تمرکز شما باید روی برندتان باشد نه خود محصول! همچنین تعداد کل بازدیدها، مدت زمان بازدیدها و تعداد بازدیدهای 3 ثانیه اول ویدئو، می‌تواند فاکتورها یا شاخص‌های مهم برای سنجش موفقیت در این نوع از ویدئوها باشد.

2. ایجاد سرنخ (وسط قیف)

اگر می‌خواهید رابطه خود را با مشتریان بهبود ببخشید و آن را عمیق‌تر از قبل کنید، این سبک از ویدئو برای شماست. این نوع ویدئو باید در حوزه تخصصی فعالیت برند شما ساخته شده و شامل ویژگی‌های محصول یا خدمات شما باشد. ایجاد سرنخ برای افزایش تعداد مشترکین در فضای مجازی نیر بسیار کاربردی است.

مهمترین فاکتور در ارزیابی این محتوا، مدت زمان مشاهده ویدئو و نرخ کلیک است. نرخ کلیک به شما نشان می‌دهد که چه تعداد از افراد به اندازه کافی تحت تاثیر محتوا قرار گرفته و از طریق ویدئو به قسمت‌های مورد نظر شما هدایت شده‌اند. همچنین بررسی مدت زمان مشاهده ویدئو به شما کمک می‌کند تا میزان تعامل مخاطب با محتوا را بهتر درک کنید.

3. تبدیل (پایین قیف)

اگر می‌خواهید محصول یا خدمات خود را بفروش برسانید، هدف شما در این دسته جای می‌گیرد. در واقع این قسمت انتهای قیف بازاریابی است و تبدیل مخاطب به مشتری در این مرحله اتفاق می‌افتد. استفاده از تخفیف‌های هیجان انگیز در این محتوا حتما تاثیر مناسبی برای افزایش نرخ تبدیل خواهد داشت. مهمترین معیار برای ویدئوهای تبدیل، قطعا میزان فروش است. همچنین نرخ کلیک نیز می‌تواند دید خوبی به شما نسبت به محصول یا ویدئو بدهد. نرخ کلیک پایین نشان دهنده ارتباط نامناسب بین محتوا و محصول واقعی است.

صرف نظر از اینکه چه هدفی را دنبال می‌کنید، تعیین آن در مرحله اول بسیار مهم است. بعد از تعیین هدف و اجرای کمپین، باید شاخص‌های کلیدی را مورد ارزیابی قرار دهید. در نهایت نتایج بدست آمده از کمپین را تحلیل کرده و برای ساخت ویدئوهای بعدی از آن‌ها کمک بگیرید.

پرسونا در ویدیو مارکتینگ

ایجاد پرسونا در ویدیو مارکتینگ

درک صحیح از مخاطبین هدف، کلید موفقیت یک کمپین است! این کار باعث می‌شود تا بدانید با چه افرادی روبرو هستید و آن‌ها به چه چیزهایی علاقمند هستند. روش کاربردی برای دستیابی به این موضوع، ایجاد پرسونا از مشتری یا مشتری‌های احتمالی است. قطعا پرسونای هر کسب و کار متفاوت بوده و بسته به محصول یا خدمات ارائه شده، اقشار مختلفی را دربرخواهد گرفت. پرسونا همان متشری ایده‌آل شماست، فردی که بیشترین بهره را از خرید محصولات شما خواهد برد.

در تهیه پرسونا، تمام خصوصیات مخاطب هدف یا مشتری احتمالی تان را به همراه نام و عکس ذکر کنید. برای این کار از داده‌های موجود و تخیل خود کمک بگیرید. لیست زیر می‌تواند خصوصیات لازم برای مشتری احتمالی شما را تکمیل کند:

  • نام
  • سن
  • جنسیت
  • محل سکونت
  • علایق
  • بسترهای مجازی فعال در آن‌ها
  • شغل یا زمینه فعالیت
  • محتوای ویدیویی ترجیحی

انواع ویدیوها در بازاریابی ویدیویی

نوع ویدیو را باید نسبت به هدفی که دارید انتخاب کنید. این ویدئوها باید با هدفی که در قیف بازاریابی دنبال می‌کنید متناسب و مرتبط باشند. در لیست زیر می‌توانید انواع ویدیو برای بازاریابی را مشاهده کنید و استراتژی خود را بر اساس آن‌ها تکمیل کنید.

  • ویدیو توضیحی (Explainer Video): از این ویدیوها می‌توانید برای توضیح محصول، خدمات، دستورالعمل استفاده یا هر مفهوم دیگری که مرتبط با کار شماست بپردازید.
  • ویدیو تبلیغاتی: ویدیوهای تبلیغاتی اشکال مختلفی دارند و در تمام مراحل قیف بازریابی قابل استفاده هستند.
  • ویدیو اطلاع از تخفیف: استفاده از ویدیوهای اطلاع از تخفیفات، راهی آسان برای جلب توجه مخاطبین به محصول یا خدمات شماست.
  • ویدیو اینفوگرافیک: استفاده از این ویدیوها برای مخاطبین سریع و لذت بخش است و براحتی به اشتراک گذاشته می‌شوند.
  • ویدیو نظرسنجی و پاسخ به سوالات: استفاده از این ویدیو تاثیر بسزایی در افزایش تعامل مخاطبین با برند شما دارد. هدف از این ویدیوها کسب رضایت مشتریان و جذب مخاطبان جدید است.
  • ویدیو برای کاور فیس بوک: ویدیوهای کاور فیس بوک به عنوان راهی برای ارائه پیشنهادات و تخفیفات، محبوبیت بی‌نظیری بین کسب و کارها دارد.
  • ویدیو برای کانال یوتیوب: ساخت ویدیوهای حرفه‌ای و جذاب برای کانال یوتیوب، براحتی مشترکان شما را در مدت زمان کوتاهی افزایش خواهد داد.
  • ویدیو برای بنر سایت: از این ویدیوها برای افزایش آگاهی مخاطبینی که به سایت شما مراجعه می‌کنند استفاده می‌شود.
  • ویدیو معرفی محصول: یک ویدیوی معرفی محصول موفق، می‌تواند اشکال مختلفی داشته باشد، اما همه آن‌ها با هدف ایجاد آگاهی برای محصول یا خدمات جدید شما ساخته می‌شوند.
انواه ویدیوها در بازاریابی ویدیویی

ساخت ویدیوهای بازاریابی

تولید یک ویدیو جذاب و چشمگیر برای مخاطبین کار ساده‌ای نیست. اما اگر با روش‌های آن و نحوه صحیح ساخت این ویدیو آشنا باشید، براحتی می‌توانید یک ویدیو بازاریابی با کمترین امکانات بسازید و در اختیار مخاطبین قرار دهید. در ادامه به مواردی اشاره می‌کنیم که ویدیوی شما را به یک ویدیو ایده‌آل نزدیک می‌کند:

  • نوشتن داستان ویدیو: هر ویدیو با یک داستان شروع می‌شود. در واقع داستان، بدنه اصلی ویدیو و وسیله‌ای برای انتقال بهتر پیام شماست.
  • نوشتن متن فیلم‌های توضیحی: نوشتن متن فیلم کمک می‌کند تا با اعتماد بنفس بیشتری بتوانید آن‌ها بازگو کنید. همچنین تسلط شما در حین اجرا بیشتر خواهد بود.
  • ویرایش و ادیت ویدیو: چه خودتان ساخت ویدیو را انجام دهید و چه شخص دیگری وظیفه آن را بر عهدا داشته باشد، ویرایش ویدیو را باید جدی بگیرید. کیفیت بالای صدا و تصویر، هماهنگی رنگ‌ها و المان‌های موجود در تصویر از نظر بصری تاثیر بسزایی در ذهن مخاطب خواهد گذاشت.
  • تجهیزات ساخت ویدیو: برای ساخت یک ویدیو حرفه‌ای نیاز به تجهیزاتی که دارید که برای استفاده از آن‌ها می‌توانید آن‌ها را خریداری کرده یا به یک استودیو مراجعه کنید. تاثیر دوربین یا وبکم با کیفیت بالا، نورپردازی و میکرفون مناسب را نباید دست کم بگیرید.
  • فشرده سازی ویدیو برای انتشار در پلتفرم‌های آنلاین: همانطور که می‌دانید قابل‌های ویدیویی مخصوصا آن‌هایی که کیفیت بالایی دارند، حجم زیادی را اشغال می‌کنند. بنابراین برای انتشار آن‌ها باید از نرم افزارهای کاهش حجم یا فشرده سازی تصاویر استفاده کنید.

انتشار ویدیوهای بازاریابی

پس از ساخت ویدیوهای بازاریابی، مهمترین موضوع انتخاب بستر مناسب برای انتشار آن‌هاست. دقت کنید که ویدیوهای با اهداف مختلف، بستر انتشار متفاوتی نیز دارند. لیست زیر مکان‌های مختلف برای قرارگیری ویدیوهای بازاریابی را به شما یادآوری می‌کند:

  • انتشار در سایت خودتان: همانطور که گفتیم قراردادن یک ویدیو در صفحه اصلی سایت یا لندینگ پیج، می‌تواند نرخ تبدیل را تا 80% افزایش دهد.
  • انتشار در کانال یوتیوب: درنظر گرفتن تاثیر سئو از مهمترین عوامل انتخاب بستر مناسب برای انتشار ویدیو است. بنابراین اگر سایت شما رتبه خوبی ندارد و براحتی در گوگل دیده شود، انتشار در کانال یوتیوب، بهترین انتخاب برای شماست.
  • بنرهای تبلیغاتی و کلیکی: یکی از روش‌های رایج برای دریافت نتیجه سریع، پرداخت هزینه برای اجرای تبلیغات ویدیویی در بسترهای مختلف است.
  • به عنوان ویدیوی تبلیغاتی در فیس بوک: وقتی صحبت از تبلیغات پولی می‌شود، فیس بوک و اینستاگرام یکی از پیشرفته‌ترین بسترها برای تبلیغات هدفمند هستند. زیرا آن‌ها به اطلاعات و علایق کاربران دسترسی دارند.
  • به عنوان ویدیوی تبلیغاتی در یوتیوب: در مقاوم دوم، یوتیوب نیز تبلیغات شما را هدفمند به کاربران خود نشان می‌دهد. همچنین تعداد بیش از 2 میلیارد کاربر فعال، عدد بسیار بالایی برای یک بستر تبلیغاتی به حساب می‌آید.
انتشار ویدیو در ویدیو مارکتینگ

نتیجه گیری

با درنظر گرفتن افزایش 71% تعداد بازدیدکنندگان ویدیو و همچنین راحتی ساخت و انتشار آن نسبت به سال‌های گذشته، برندها نباید از کنار ویدیو مارکتینگ یا بازاریابی ویدیویی براحتی عبور کنند. استفاده از ویدیو برای نمایش اطلاعات یا ارائه محصولات به سبکی جدید و جالب، قطعا مخاطبان شما را تحت تاثیر قرار خواهد داد. کافی است دوربین را بردارید، فیلمبرداری را شروع کنید و میزان تعامل خود با مخاطبین را افزایش دهید. بنظر وقت آن است که ویدیو مارکتینگ را به مهمترین بخش استراتژی بازاریابی خود تبدیل کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *