الگوریتم پاندا چیست و چگونه با محتوای بی کیفیت مبارزه می کند

الگوریتم پاندا یکی از الگوریتم های مهم گوگل بوده که در زمان اجرا ، تغییرات زیادی را بر روی نتایج جست و جوی گوگل ایجاد نمود و وظیفه اصلی آن مبارزه با محتوای بی ارزش و بی کیفیت بود.

زمانی که این الگوریتم در هسته گوگل اجرا شد صفحه هایی که محتوای کوتاه و بی ارزش داشتند کم کم از نتایج جست و جو حذف شدند و محتوا های با کیفیت جای آن ها را در صفحه اول نتایج گرفتند.

در زمانی که محتوا های بی کیفیت تنها با تعداد بک لینک بیشتری که داشتند در رده های اصلی نتایج نمایش داده می شدند ، گوگل با شکایت کاربران مواجه شد و تصمیم به تغییر الگوریتم های خود داد ، که این تغییر فصل جدیدی در افزایش کیفیت جست و جو ایجاد نمود.

الگوریتم پاندا چیست

الگوریتم پاندا چیست ؟

پاندا یکی از اصلی ترین الگوریتم های هسته گوگل به شمار می رود که با بررسی محتوا ، کیفیت و ارزش آن را تعیین کرده و باعث افزایش رتبه محتوا های با کیفیت در نتایج گوگل می شود.

قبل از الگوریتم پاندا ، رتبه بندی بسیار ساده تر بود و هر سایت که بیشتر از “عبارت جست و جو شده” ، در محتوای خود استفاده نموده بود و تعداد بکلینک های بیشتری داشت در نتایج گوگل بالاتر قرار می گرفت که این امر باعث می شد کاربرانی که جست و جو می کنند به نتیجه درست و دقیقی نرسند.

روش کار این الگوریتم بر اساس رضایت کاربران می باشد که تاثیر زیادی در رتبه بندی نتایج می گذارد. به این صورت که اگر کاربری بر روی یک نتیجه کلیک کرد و نتوانست در آن مطلب مورد نظر را پیدا کند و دوباره به نتایج گوگل برگشت ، یک امتیاز منفی به سایت تعلق خواهد گرفت ، همین طور اگر کاربر نتیجه مطلوبی از یک سایت گرفت ، امتیازی مثبتی برای آن صفحه در نظر گرفته خواهد شد.

این آپدیت الگوریتم گوگل در سال 2011 یعنی حدود 10 سال پیش تحول جدیدی در نتایج رتبه بندی انجام داد که باعث شد سئو محتوا تاثیر زیادی در شناسایی محتوای با کیفیت داشته باشد.

علت تولید الگوریتم پاندا

با شناسایی روش های رتبه بندی گوگل توسط سئوکاران و وبمستران و توجه نداشتن گوگل به کیفیت محتوا باعث شد رتبه بندی های گوگل مضحک و خنده دار به نظر برسد این مشکل گوگل را وارد بحران جدیدی نمود تا اینکه روزنامه های بزرگ فناوری صدایشان درآمد و با تیتر های مسخره کننده از رتبه بندی گوگل پاد می کردند.

همین امر نیز باعث شد گوگل به دنبال تغییر اساسی الگوریتم های خود برآید و هسته خود را طوری طراحی نماید که بهترین نتایج و با کیفیت ترین محتوا ها را به کاربران عرضه نماید. همچنین گوگل به علت اینکه سیاست اصلی خود ، یعنی نمایش بهترین نتایج به کاربران را سر لوحه کار ساخت موتور جستوجو قرار داده بود ، اگر اقدامی نمی کرد ، عجیب می بود.

اگر گوگل این تغییرات را انجام نمی داد ممکن بود موتور های جستوجوی دیگر همچون بینگ و یاهو بتوانند گوی رقابت را از گوگل بربایند.

طبق گفته ها این الگوریتم در سال 2011 و در روز 23 فوریه اجرا شد و همان روز نیز نتایج گوگل را دچار تغییرات اساسی نمود ، اگرچه در روز های ابتدایی نتایج کمی بهم ریخته و عجیب و غریب به شمار می رفت و نتایج بی ربط زیادی را به کاربران نشان می داد ، کم کم با گذشت زمان تاثیر بسیار خوبی در نمایش محتوا های با کیفیت در نتایج اولیه گوگل داشت.

الگوریتم پاندا چه سایت هایی را جریمه کرد؟

جریمه الگوریتم پاندا

پس از انتشار الگوریتم پاندا سایت های زیادی دچار افت شدید شدند که علت اصلی آن ها کیفیت محتوا بود اما برخی از سایت های دیگر نیز از طرف الگوریتم پاندا جریمه شدند که مهم ترین آن ها به شرح زیر می باشد.

  • سایت هایی که طراحی گرافیکی ضعیف و بدون ساختار داشتند
  • سایت هایی که دارای تبلیغات زننده و زیاد بودند
  • سایت هایی که کیورد استافینگ کرده بودند
  • سایت هایی که عبارات تکراری در محتوا داشتند
  • سایت هایی که خوانایی خوبی نداشتند
  • سایت هایی که محتوای بی کیفیت و نادرست ارائه می دادند

الگوریتم پاندا چه چیزی را بررسی می کند ؟

همانطور که اول مقاله خدمتتون عرض کردم ، الگوریتم پاندا برای بهبود کیفیت محتوا تولید شده و دو مورد یعنی محتوای کم و محتوای کپی را مورد بررسی قرار می دهد. اما اصلی ترین وظیفه آن رتبه بندی محتوای با کیفیت و با ارزش افزوده در نتایج می باشد.

1- محتوای با کیفیت :

پاندا با استفاده از تجربه کاربرانی که از هر صفحه دیدن می کنند می تواند کیفیت محتوا را تشخیص دهد ، در این روش زمانی که کاربری از طریق جستوجوی گوگل وارد صفحه ای می شود و تجربه خوبی کسب می کند و جواب سوال خود را می گیرد و دیگر به نتایج گوگل برای پیدا کردن مطلب دیگر مراجعه نمی کند ، از نظر گوگل کیفیت خوبی دارد ولی اگر یک صفحه توسط کاربر دیده شده و دوباره به نتایج گوگل بازگردد تشخیص می دهد صفحه کیفیت لازم را برای کاربران بوجود نیاورده است و امتایز منفی به محتوای آن صفحه تعلق خواهد گرفت.

2- محتوای کپی :

محتوای کپی یکی از بدترین سیگنال ها را برای الگوریتم پاندا ارسال می کند که اگر توسط گوگل تشخیص داده شود ، باعث می شود صفحه شما به کلی از نتایج جست و جو حذف گردد. به همین دلیل اگر از منابع موجود در اینترنت کپی انجام داده اید و یا بازنویسی مطالب را انجام داده اید ، برای اینکه دچار جریمه پاندا نشوید باید منابع را همراه لینک در مطلب خود قرار دهید. همچنین اگر یک پاراگراف را می خواهید کپی کنید باید از تگ نقل قول استفاده نموده و آدرس سایت و منبع را در آن ذکر کنید ( اینکار علاوه بر اینکه کپی تشخیص داده نخواهد شد باعث افزایش رتبه شما در گوگل می شود.)

3- محتوا کم :

در همان زمان که پاندا معرفی شد ، کم کم محتوا های آسمان خراش و جمله ی محتوا پادشاه است سر زبان ها افتاد، به این صورت که هر صفحه ای که تعداد کارکتر های زیادی داشت احتمال بیشتری داشت که در رتبه های بالای گوگل قرار بگیرد ، اما اکنون با افزایش و بهبود هوش مصنوعی گوگل ، تعداد کارکتر ها تاثیر کمتری بر کیفیت محتوا می گذارد و اصلی ترین روش تشخیص کیفیت تجربه کاربران می باشد.

دید کلی

الگوریتم پاندا یکی از مهم ترین الگوریتم های گوگل به شمار می رود که در هسته گوگل قرار داده شده است که بر کیفیت محتوا (چه محصول و چه مقاله) تمرکز دارد. کم بودن محتوا ، نداشتن کیفیت و کپی بودن محتوا باعث جریمه شدن سایت شما توسط پاندا خواهد شد به همین دلیل برای نوشتن محتوا باید نکات زیادی را مورت توجه قرار داد.

  • تولید محتوای یونیک ( اگر توانایی کافی ندارید تعرفه تولید محتوا متنی ما را مشاهده کرده و از خدمات ما بهره بگیرید)
  • توجه به نیاز مخاطب
  • استفاده از تصاویر یونیک
  • استفاده از ویدیو و صوت در مقاله برای افزایش کیفیت
  • استفاده نکردن بیش از حد از کیورد مورد نظر
  • توجه به خوانایی محتوا

اگرچه توجه به این موارد راه شما را در رسیدن به نتایج بالای گوگل هموار می کند اما توجه به نکات سئو در google panda نیز در سریع تر دیده شدن شما در نتایج گوگل کمک خواهد نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *