روانشناسی رنگ‌ها در تبلیغات و برندسازی

هنگام بازاریابی محصولات جدید، بسیار مهم است که نقش روانشناسی رنگ‌ها در تبلیغات و تصمیم خریدار را در نظر بگیرید. تحقیقات نشان می‌دهند که استفاده صحیح از رنگ، شناخت برند را تا 80 درصد افزایش می‌دهد. 85 درصد از مصرف کنندگان تنها به دلیل رنگ محصول آن را خرید می‌کنند.

برای فروشندگان و اکثر مغازه‌دارها، بازاریابی یک هنر متقاعدسازی است. عوامل مختلفی بر تصمیم خریدارانی که وارد فروشگاه شما می‌شوند تأثیر می‌گذارند. رایج‌ترین عوامل شامل نشانه‌های آشکار در محیط اطراف، از ترتیب چیدمان و رنگ‌ها گرفته تا ارائه و قرار دادن محصولات است. همه این‌ها می‌توانند نقش روانشناسی رنگ‌ها در تبلیغات را پر رنگ‌تر کنند.

منظور از روانشناسی رنگ‌ها چیست؟

روانشناسی رنگ به مطالعه تأثیر رنگ‌های مختلف روی رفتار انسان می‌پردازد. نقش روانشناسی رنگ‌ها در تبلیغات و بازاریابی در واقع برانگیختن واکنش‌های احساسی است. در ابتدا شاید ساده به نظر برسد اما موضوعات زیادی را می‌توان به این مطالب ارتباط داد.

روانشناسی رنگ یک زمینه مطالعاتی مهم است که باید در زمان بازاریابی، ایجاد یک کسب و کار جدید یا تغییر نام تجاری در نظر گرفته شود.قبل از اینکه ببینیم رنگ چگونه بر رفتار انسان تأثیر می‌گذارد و اینکه چگونه رنگ‌های خاص واکنش‌های متفاوتی را برمی‌انگیزند اجازه دهید سفری سریع در تاریخ رنگ داشته باشیم.

در قرن هفدهم، اسحاق نیوتن نور خورشید را در حال عبور از یک منشور شیشه‌ای مشاهده کرد و دید که چگونه نور به رنگ‌های مختلف منعکس می‌شود. اما روان‌شناسی رنگ‌ها به هزاران سال قبل از زمان نیوتن و به زمان مصریان بازمی‌گردد. آن‌ها تأثیر رنگ را بر خلق و خوی انسان مطالعه کردند و از رنگ برای دستیابی به مزایای کلی استفاده نمودند.

رنگ‌ها در برندسازی

آیا روانشناسی رنگ‌ها در تبلیغات موثر است؟

معنی رنگ و روانشناسی رنگ‌ها می‌تواند تأثیر زیادی بر رفتار و تصمیم‌گیری افراد بگذارد. افراد در عرض چند ثانیه یا چند دقیقه ناخودآگاه درباره یک فرد، محیط یا محصول قضاوت می‌کنند. رنگ در این برداشت اولیه نقش مهمی دارد. این واقعیت برای برندها و تبلیغ کنندگان مهم است و آن‌ها می‌دانند که رنگ‌ها احساسات را برمی‌انگیزند و افراد را به واکنشی خاص سوق می‌دهد. این همان نقش روانشناسی رنگ‌ها در تبلیغات است.

برندها از طریق انتخاب رنگ در لوگوها، بسته‌بندی‌ها، علائم و تبلیغات، می‌توانند بر مصرف کنندگان تأثیر بگذارند تا به صورت ناگهانی خرید کرده یا محصول یا خدمات آن‌ها را به رقبا ترجیح دهند.

به مارک‌های مورد علاقه خود و اینکه چگونه رنگ‌های خاص غالب هستند فکر کنید. آیا لوگوهای برندهای مورد علاقه ما قرمز روشن هستند؟ آیا شما فردی هستید که رنگ‌های سیاه و سفید را مانند برند نایک دوست دارید؟ یا رنگ زرد را ترجیح می‌دهید؟

تحقیقات انجام شده توسط دبیرخانه نمایشگاه بین‌المللی رنگ سئول نشان داد که 93 درصد از خریداران بر ظاهر محصول تمرکز می‌کنند و نزدیک به 85 درصد ادعا می‌کنند که رنگ دلیل اصلی آن‌ها در زمان خرید است!

بیایید نگاهی به معنای رنگ‌هایی بیاندازیم که در بازاریابی کاربرد دارند همچنین معنای رنگ‌ها و جایگاه روانشناسی رنگ‌ها در تبلیغات برندهای مختلف را نیز ارزیابی خواهیم کرد.

با نقش روانشناسی رنگ‌ها در تبلیغات و برندها بیشتر آشنا شویم؟

در ادامه با روانشناسی انواع رنگ‌ها آشنا می‌شویم:

روانشناسی رنگ قرمز

رنگ قرمز باعث ایجاد حس نیاز شدید می‌شود. همچنین اشتها را بیشتر می‌کند. بنابراین اغلب توسط زنجیره‌های فست فود استفاده می‌شود. این رنگ بدن را از نظر فیزیکی تحریک می‌کند و فشار خون و ضربان قلب را افزایش می‌دهد و با حرکت، هیجان و اشتیاق همراه است. رنگ قرمز را می‌توان با بقا، هوشیاری، ایمنی و خود فیزیکی مرتبط دانست.

رنگ قرمز در بازاریابی: مک‌دونالد و تارگت

مک‌دونالد رنگ پرانرژی قرمز ترکیب با زرد را انتخاب می‌کند که برای کودکان جذاب است چون اشتها را تحریک کرده و احساس نیاز شدید را ایجاد می‌کند. رنگ قرمز تماماً مربوط به احساسات و اشتیاق می‌شود این همان چیزی است که مک‌دونالد می‌خواهد شما در مورد محصولاتش احساس کنید.

رنگ قرمز در برندینگ

روانشناسی رنگ سبز

این رنگ با سلامتی، آرامش، قدرت و طبیعت همراه است و در فروشگاه‌ها برای آرامش مشتریان و ترویج مسائل زیست محیطی استفاده می‌شود. رنگ سبز هارمونی را در مغز انسان تحریک می‌کند و تعادل را  به سمت قاطعیت پیش می‌برد.

رنگ سبز در بازاریابی: Starbucks ،John Deere ،Whole Foods و BP

استارباکس یک برند بزرگ جهانی است که از این طرح رنگی استفاده می‌کند. رنگ سبز نشان می‌دهد که استارباکس امیدوار است حس آرامش را در کافه‌های خود ترویج کند و از مشتریان دعوت کند تا در یک روز پر استرس برای استراحت و صرفه قهوه به آنجا بیایند.

John Deere شرکت دیگری است که از رنگ سبز در برند خود استفاده می‌کند. این منطقی است زیرا این برند با کشاورزی و کشاورزی مرتبط است. برند رنگی جان دیر روی دستگاه‌ها در مزرعه یا حیاط خلوت قابل تشخیص است.

 Whole Foodsنیز رنگ سبز را در لوگوی خود گنجانده است. این برند با سلامت و طبیعت مرتبط است و به محصولات باکیفیت، طبیعی و ارگانیک خود افتخار می‌کند. در واقع، سالم بودن ماهیت چیزی است که شرکت برای آن مطرح می‌شود.

رنگ سبز در برندینگ

روانشناسی رنگ بنفش

در ادامه روانشناسی رنگ ها در تبلیغات به رنگ بنفش می رسیم. این رنگ معمولاً در روانشناسی رنگ‌ها با سلطنت، خرد و احترام همراه است. حل مسئله و همچنین خلاقیت را تحریک می‌کند و اغلب دیده می‌شود که محصولات زیبایی و ضد پیری را تبلیغ می‌کند.

رنگ بنفش در بازاریابی: Hallmark ،Yahoo و Craigslist

از آنجایی که این رنگ با سلطنت و خرد مرتبط است، جای تعجب نیست که لوگوی هالمارک با یک تاج به تصویر کشیده شود. در عین حال برخی از مارک‌های عجیب و غریب دیگر نیز با این طرح رنگ مرتبط هستند. برای مثال یاهو و Craigslist دو برند معروف با نام‌ها یا رویکردهای خلاقانه.

در مسیر خانه به لوگوی سالن زیبایی یا اسپای مورد علاقه خود توجه کنید. به احتمال زیاد لوگو یا علامت دارای تنوع دلپذیری از رنگ‌هایی مانند یاسی و بنفش است.

روانشناسی رنگ آبی

رنگ آبی رنگ مورد علاقه مردان است. معنای رنگ آن با صلح، آب، آرامش و قابلیت اطمینان همراه است و احساس امنیت می‌دهد، اشتها را مهار می‌کند و بهره‌وری را تحریک می‌کند. همچنین رایج‌ترین رنگی است که توسط مارک‌های محافظه کار استفاده می‌شود که به دنبال افزایش اعتماد در محصولات خود هستند. پس اگر مشتریان شما را اکثرا مردان تشکیل می دهند در تولید محتوای تصویری و ویدیو تبلیغی خود از رنگ آبی استفاده کنید

آبی در بازاریابی: هوندا و آمریکن اکسپرس

برند هوندا تماماً در مورد قابلیت اطمینان است. می‌توان به هوندا همیشه اعتماد کرد. American Express از رنگ آبی برای ایجاد احساس امنیت و ثبات استفاده می‌کند. این دو مورد از مهم‌ترین جنبه‌های اعتماد به یک شرکت با پول و اعتبار و از الگوهای بارز روانشناسی رنگ‌ها در تبلیغات هستند.

آبی بیش از هر رنگ دیگری برای لوگوی رسانه‌های اجتماعی استفاده می‌شود. یک مطالعه دلایل متعددی را برای این امر نشان می‌دهد. آبی به عنوان رنگ هوش، ارتباطات و اعتماد مورد آزمایش قرار گرفت. همچنین این رنگ بیشترین هماهنگی را با ارتباطات در طرح‌های رنگی دارد.

رنگ آبی در برندینگ

روانشناسی رنگ نارنجی و زرد

این دو رنگ شاد هستند و باعث خوش‌بینی می‌شوند. با این حال هنگام استفاده از آن‌ها در تبلیغات باید مراقب باشید. رنگ زرد می‌تواند باعث گریه نوزادان شود در حالی که نارنجی می‌تواند حس احتیاط را تحریک کند. در عین حال می‌توان از این حس برای ایجاد حس اضطراب استفاده کرد که می‌تواند خریداران هیجانی و خریداران ویترینی را جلب کند.

رنگ زرد فرآیند ذهنی را تحریک می‌کند با اینکه باعث خسته شدن چشم‌ها می‌شود اما نشاط را نیز افزایش می‌دهد. رنگ زرد در بازاریابی، نشان دهنده خوش‌بینی، جوانی و وضوح است. این رنگ مورد توجه برندهای نیکون، IKEA، CAT و DHL بوده است.

روانشناسی رنگ سیاه

اگرچه از نظر فنی سیاه یک رنگ نیست بلکه فقدان رنگ است زیرا نور را جذب می‌کند ما سیاه را به عنوان یک رنگ می‌دانیم. این رنگ با قدرت، ثبات، اعتماد به نفس و قدرت همراه بوده و اغلب نمادی از هوش است. اگر به طور مکرر از آن استفاده شود می‌تواند هوش را افزایش دهد. استفاده از رنگ مشکی در بازاریابی دشوار است اما برخی آن را با موفقیت انجام داده‌اند.

رنگ سیاه در بازاریابی: نایک و شانل

در ادامه مبحث روانشناسی رنگ‌ها در تبلیغات به رنگ جذاب سیاه می‌پردازیم. لوگوی نایک، ترکیبی از سیاه و سفید است و قدرت ثبات را تداعی می‌کند. شانل از رنگ مشکی برای نشان دادن تجمل، ظرافت، پیچیدگی، بی زمانی و شاید نشانه‌ای از رمز و راز استفاده می‌کند. این‌ها دقیقاً همان ویژگی‌هایی هستند که کوکو شانل نام تجاری خود را برای تجسم آن ایجاد کرد.

رنگ سیاه در برندینگ

روانشناسی رنگ سفید

رنگ سفید با احساس پاکی، خلوص و ایمنی همراه است و می‌توان از آن برای نشان دادن عدم وجود رنگ یا بی‌طرفی استفاده کرد. فضای سفید به تحریک خلاقیت کمک می‌کند زیرا می‌توان آن را به‌عنوان صفحه‌ای بدون تغییر و تمیز تلقی کرد. ممکن است بهترین رنگ برای هر کسب و کاری نباشد. اما استفاده از رنگ سفید در بازاریابی می‌تواند برای یک برند یا رویکرد مینیمالیستی مؤثر باشد

سفید در بازاریابی: مترو و لگو

استفاده از رنگ سفید در مترو مفهوم لوح خالی را نشان می‌دهد. برند لگو به معنای واقعی کلمه نام شرکت را با رنگ سفید روی پس‌زمینه قرمز نشان می‌دهد و نشان دهنده سرگرمی و هیجان کودکان در بازی با محصولی است که فرصت‌های بی‌نهایتی را برای ساختن و خلق هر چیزی که ذهن می‌تواند تصور کند فراهم می‌آورد.

نحوه استفاده از رنگ‌ها در تجارت

اکنون که در روانشناسی رنگ‌ها و معانی رنگ‌ها متخصص هستید ببینیم چگونه می‌توانید از رنگ‌ها به طور هوشمندانه در تجارت خود برای بازاریابی و تبلیغات استفاده کنید؟ ببینیم نقش روانشناسی رنگ‌ها در تبلیغات چیست؟ در اصل، رنگ نشان‌دهنده شخصیت برند شماست. پس ببینیم روانشناسی رنگ‌ها در تبلیغات چه تأثیری دارد؟

در مورد رنگ‌هایی تصمیم بگیرید که تصویر برند شما را به بهترین شکل نشان می‌دهند.

در تئوری رنگ، قرمز رنگ قدرت است. صورتی برای رسیدن به جذابیت زنانه ایده آل است اما اگر می‌خواهید جنسیتی خنثی باشید معمولاً رنگ ایده آلی نیست. سبز رنگ گرم و دعوت کننده است و نشان دهنده سلامت، دوستی با محیط زیست و حسن نیت می‌باشد. همچنین رنگ پول است، بنابراین افکار ثروت را ایجاد می‌کند. نارنجی انرژی است. قهوه‌ای آرامش بخش است… و غیره.

حال ببینیم منظور ما چیست؟ انتخاب رنگ‌ها و احساساتی که آن‌ها برمی‌انگیزند باید اولین و مهم‌ترین دغدغه شما باشد. انتخاب رنگ نامناسب می‌تواند بر برند شما تأثیر منفی بگذارد بنابراین قبل از تصمیم گیری در مورد تصویرسازی برند که باید برای مدت طولانی با آن زندگی کنید، درباره آن فکر کنید.

دو رنگ اصلی را انتخاب کنید

هنگام انتخاب رنگ در برندسازی، توصیه می‌کنیم از دو رنگ اصلی استفاده کنید غیر از مشکی یا خاکستری تیره. مشتریان شما دو رنگ را راحت از سه، چهار یا پنج رنگ به خاطر می‌آورند. به رنگ بندی برندهای بزرگ فکر کنید. McDonald’s و Best Buy لوگوهای خود را به دو رنگ محدود می‌کنند و کل ویژگی‌های برند خود را با این دو رنگ ایجاد می‌نمایند.

بعد از انتخاب رنگ، بیایید نحوه اجرای آن را در کانال‌های بازاریابی و تبلیغات مختلف بررسی کنیم و با نقش روانشناسی رنگ‌ها در تبلیغات بیشتر آشنا شویم.

بدیهی است که می‌خواهید رنگ‌های وب‌سایت شما مطابق با لوگوی شما باشد که معمولاً در گوشه سمت چپ بالا ظاهر می‌شود. این بدان معنا نیست که شما باید به آن رنگ‌ها پایبند باشید بلکه فقط به عنوان پایه و اساس عمل می‌کنند. البته انتخاب رنگ به لوگوی شما محدود نمی‌شود بلکه در مورد محصولات یا خدماتی که ارائه می‌دهید نیز صدق می‌کند.

اگر یک شرکت حرفه‌ای را اداره می‌کنید رنگ‌ها و سایه‌های ملایم‌تری مانند آبی و خاکستری برای برند شما مناسب‌تر است. البته این انتخاب به مخاطب هدف شما نیز بستگی دارد. زنان آبی، بنفش و سبز را ترجیح می‌دهند در حالی که مردان آبی، سبز و مشکی را بیشتر می‌پسندند.

جمع‌بندی روانشناسی رنگ‌ها در تبلیغات

چگونه روانشناسی رنگ‌ها در تبلیغات را برای ایجاد معانی مختلف با بازاریابی ترکیب می‌کنید؟ آیا می‌توانید بهترین رنگ‌های ممکن را برای برند، تبلیغات و مواد بازاریابی خود انتخاب کنید؟

حقیقت این است که هیچ “بهترین” رنگ بازاریابی وجود ندارد. همه این‌ها به تصویر برندی که می‌خواهید منتقل کنید، خواه جسور، پیچیده، دوستانه، قابل اعتماد یا خلاقانه، و پاسخی که می‌خواهید از مشتریان بگیرید بستگی دارد. انتخاب با ماست. یک موضوع انکارناپذیر این است که همیشه یک رنگ برای مطابقت با هر سلیقه، سبک و احساس وجود دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *