آموزش سئو تصاویر در تولید محتوا

چگونه تصاویر محتوای خود را سئو کنیم؟ شاید عجیب باشد اما پی بردن به پاسخ این سوال می‌تواند تا چندین برابر، آمار بازدید محتوا و در نهایت سایت شما را افزایش دهد. چرا که امروزه در وحله اول وجود تصاویر و سپس استانداردسازی آن‌ها از مواردی است که گوگل به شدت بر روی آن حساسیت نشان داده و به آن اهمیت می‌‍دهد. با افزایش روزافزون دانش محتوانویسان و نویسندگان در اینترنت، تقریبا ناممکن است که شما عبارتی را در گوگل جستجو کنید و در نتایج آن، یک محتوای بدون عکس مشاهده کنید، حداقل در صفحات اول نتایج جستجو، چنین چیزی امکان ندارد. این موضوع را خودتان می‌توانید براحتی امتحان کنید و از صحت آن مطمئن شوید. بنابراین اگر می‌خواهید محتوایی را در وبلاگ یا سایت خود منتشر کنید، بهتر است قبل از آن به فکر تولید تصاویر متناسب با محتوا باشید.
البته باید بدانید که وجود تصاویر در محتوا فقط یک الزام از طرف گوگل نیست، بلکه اقبال کاربران از محتواهای با تصاویر متناسب، مهر تاییدی است بر اینکه محتواهای بدون عکس مانند جزیره‌های متروکه هستند و بازدید چندانی از آن‌ها نمی‌شود. همانطور که شنیده‌ایم گاهی یک عکس به اندازه هزاران کلمه می‌تواند تاثیرگذار باشد. در حقیقت وجود تصویر در محتوا باعث می‌شود تا اولا چشم کاربر خسته نشود و تا انتها، مقاله شما را همراهی کند و همچنین وجود تصاویر متناسب با موضوع متن سبب افزایش گیرایی مطلب برای کاربر می‌شود.

پیداکردن تصویر مناسب برای استفاده در محتوا

اگر می‌خواهید اصولی‌ترین روش تهیه تصویر برای محتوای‌تان را بدانید، تولید و استفاده از عکس‌های اختصاصی خودتان پاسخ شماست. در واقع هیچ تصویری نمی‌تواند جای عکسی که خودتان تولید کرده‌اید را بگیرد، زیرا تصویری که بطور اختصاصی تولید شده کاملا متناسب با متن بوده و این برای کاربران بسیار خوشایند است، همچنین تصاویری که تطابق زیادی با محتوای نوشته شده دارند، از نظر گوگل مورد اقبال قرار می‌گیرند و احتمال نمایش آن‌ها در موارد جستجوشده بسیار بیشتر است. بنابراین تا جای ممکن برای این‌کار هزینه و انرژی مصرف کنید تا ارزش محتوای خود را بالاتر ببرید. البته منظور از تولید عکس در اینجا فقط عکاسی نیست، بلکه با تولید تصاویر گرافیکی یا ایجاد تغییرات در تصاویر موجود نیز می‌توانید آن‌ها را اختصاصی کرده و در محتوای خود استفاده کنید، که البته مستلزم آشنایی با نرم‌افزارهای گرافیکی مانند فتوشاپ و … است.
اگر تا الان برای تولید تصاویر اختصاصی قانع نشدید و همچنان در نظر دارید با استفاده از تصاویر موجود در اینترنت محتوای خود را کامل کنید، باید اضافه کنم که گوگل در بروزرسانی‌ای که سپتامبر 2018 انجام داد، با افزودن فیلترهای جدید، داده‌های متای جدید، پیشنهادات مرتبط و تغییرات کوچک و بزرگ دیگر، صفحه نتایج جستجوی تصاویر خود را به کلی دگرگون کرد. یکی از این بروزرسانی‌ها، پلتفرم ایندکس تصاویر بود که کاملا هوشمندتر از گدشته عمل می‌کند. بنابراین استفاده از تصاویری که قبلا در ایندکس گوگل ثبت شده‌اند، نه فقط شانس نمایش تصاویر محتوای شما، بلکه حتی احتمال نمایش خود محتوای شما را نیز به‌شدت کاهش می‌دهد.

 

سئو تصاویر در محتوا

 

منابع قابل استفاده برای تولید تصاویر

با در نظر گرفتن توضیحات بالا، اگر هیچ تصویری برای استفاده در محتوای خود ندارید، پیشنهاد ما به شما استفاده از پلتفرم‌های آنلاین اشتراک‌گذاری تصاویر است. البته مقصود ما استفاده مستقیم و کپی آن‌ها نیست، بلکه ابتدا تصاویر مرتبط با محتوای خود را از این سایت‌ها تهیه و با اعمال تغییرات گرافیکی آن‌ها را اختصاصی کرده و براحتی در محتوای خود استفاده کنید. پلتفرم‌هایی مثل Flickr، Unsplash و Pinterest از این نوع سایت‌ها هستند که با عضویت در آن‌ها می‌توانید از تصاویر با کیفیت‌شان استفاده کنید. در نظر داشته باشید که پس از اعمال تغییرات در تصاویر برای اختصاصی کردن آن‌ها حتما لوگو یا نام سایت خودتان را بر روی آن‌ها درج کنید.
در نهایت به غیر از تصاویر، می‌توانید از ویدئو، gif، نمودار و اسکرین‌شات‌ها نیز استفاده کنید، اما به یاد داشته باشید که معمولا تصاویر بازخورد بهتری نسبت به بقیه موارد دارد. جدا از این موضوع، سعی می‌کنیم تا نحوه استفاده از آن‌ها در محتوا را در مقاله‌ای بطور جداگانه برای شما عزیزان ارائه دهیم.

 

بارگذاری و سئو تصاویر

حالا که از اهمیت وجود تصاویر در محتوا و نحوه تولید آن‌ها اطلاع پیدا کردیم، بهتر است سراغ اصول بارگذاری و استانداردسازی آن برویم و ادامه مقاله را به این مهم اختصاص دهیم. در ذیل نحوه سئو تصاویر به ترتیب اهمیت را ذکر می‌کنیم:

 

سئو تصاویر در محتوا

 

1. نام تصویر

سئو تصاویر محتوا با نام فایل تصویر آغاز می‌شود. از آنجایی که گوگل با استفاده از نام فایل تصویر شما تصمیم به نمایش آن در موتور جستجوی خود می‌کند، بنابراین نام F49556.jpg برای تصویر یک گل رز نامربوط است و بهتر است از نام Rose-Flower یا نام‌های مشابه با تصویر استفاده کنید تا هر چه بیشتر به دیده شدن تصویر خود کمک کنید.

 

2. فرمت تصویر

تصاویر ثبت شده در محتوا نیاز به فرمت خاصی ندارند و شما با هر فرمتی می‌توانید تصاویر خود را آپلود کنید، اما از نظر گرافیک کاران و طراحان سایت پیشنهادهایی وجود دارد که ذکر آن‌ها خالی از لطف نیست:
• از jpeg بیشتر برای تصاویر بزرگ مانند تصویر شاخص محتوا استفاده کنید، این فرمت معمولا رنگ‌ها و وضوح تصویر بهتری را به نمایش می‌گذارد.
• از WebP می‌توانید برای درج تصاویر باکیفیت در سایزهای کوچک استفاده کنید.
• PNG معمولا برای زمانی است که می‌خواهید تصویر پیش‌زمینه را حفظ کنید
• از SVG برای لوگو و آیکون‌ها بهره ببرید.
در نهایت با مراجعه به سایت‌هایی مانند Caniuse.com می‌توانید مطلع شوید که فرمت تصاویر محتوای شما در چه مرورگر یا دستگاه‌هایی پشتیبانی نمی‌شود و در صورت نیاز تغییرات لازم را اعمال کنید.

3. ابعاد تصویر

ابعاد تصاویر به خودی خود تاثیر چندانی در سئوی محتوا ندارد، اما زمانی حائز اهمیت می‌شود که بدانید اندازه تصاویر، تاثیر مستقیمی بر سرعت ایندکس‌شدن یا لودشدن سایت شما دارد، بنابراین هر چه از تصاویر کم حجم‌تر و در نتیجه با ابعاد کمتری استفاده کنید، سرعت وبسایت خود را افزایش داده‌اید. گاها در بعضی از سایت‌ها دیده می‌شود که تعدادی از تصاویر با وجود ابعاد کوچک، دیرتر از بقیه تصاویر لود می‌شوند، این حالت زمانی رخ می‌دهد که شما تصویری با کیفیت و با ابعاد بالا مثلا 2000*3000 را می‌خواهید در سایز 100*150 نمایش دهید. این کار باعث می‌شود تا زمان بیشتری طول بکشد تا تمام عکس لود شود و در نتیجه سرعت وبسایت شما پایین ارزیابی خواهد شد. در نتیجه پیشنهاد می‌شود تصاویر را با همان ابعادی که می‌خواهید نمایش دهید، بارگذاری کنید.

4. فشرده‌سازی تصویر

فشرده‌سازی تصاویر یکی از مهم‌ترین مراحل سئو تصاویر محتواست، به این ترتیب که شما باید سعی کنید تا تصاویر خود را بدون افت کیفیت با کوچکترین حجم ممکن بر روی سایت آپلود کنید. برای این‌کار افزونه‌ها و ابزارهای متعددی معرفی شده است که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به افزونه‌های Smush it، ShortPixel Image Optimizer و وب‌سایت JPEGmini استفاده کرد. می‌توانید پس از هر بار کاهش حجم تصاویر محتوای خود از پلتفرم‌های سنجش سرعت سایت مانند Google PageSpeed Insights کمک گرفته تا از بهینه بودن آن مطمئن شوید.

 

سئو تصاویر در محتوا

 

5. توضیحات تصویر

کپشن یا توضیحات تصویر معمولا توسط تمام کاربران خوانده می‌شود، طبق نتایج جالب یک بررسی، احتمال خوانده شدن توضیحات تصاویر 3 برابر بیشتر از متن محتوای شماست، بنابراین سعی کنید تا جایی که می‌توانید از این فرصت استفاده کنید یا حتی می‌توانید از لینک‌سازی در این قسمت بهره ببرید. البته باید توجه داشته باشید که الزاما تمام تصاویر نیاز به کپشن ندارند، بلکه به جایگاه تصویر در متن و موارد مختلف دیگر بستگی دارد که تشخیص آن قطعا به عهده خود شماست.

6. تگ Alt تصویر

قبل از هر چیز بهتر است بدانید که تگ Alt تصویر چیست. تگ Alt یا توضیحات Alt در حقیقت توضیحات جایگزین است و در مواقعی که خود تصویر در دسترس کاربر قرار نمی‌گیرد، به جای آن نمایش داده می‌شود. به عنوان مثال مواقعی که مخاطب بارگذاری تصاویر را خاموش کرده است، این توضیحات نمایان می‌شود. جالب است بدانید که تگ Alt از اهمیت بالایی نزد گوگل برخوردار بوده و تصاویر با این تگ، احتمال بیشتری برای نشان دادن توسط موتورهای جستجو دارند. در ادامه، طبق تجربه ما بهترین تگ Alt برای تصویر، توصیف خود تصویر است بطوری که فرض کنید می‌خواهید تصویر را برای یک نابینا در یک یا دو جمله توضیح دهید. با اینکار تصویر شما براحتی نزد گوگل محبوبیت پیدا می‌کند.
موارد بالا نکاتی است که با رعایت کردن آن‌ها براحتی می‌توانید تصاویر محتوای خود را سئو کرده و امار بازدید سایت خود را بالا ببرید. با توجه به گسترش مفهوم سئو تصاویر، نمی‌توان گفت که در این مقاله به تمامی موضوعات تخصصی آن اشاره شده است، اما با اعمال همین موارد قسمت بزرگی از این فرایند را انجام داده‌اید. شما عزیزان نیز می‌توانید در بخش نظرات، تجربه خود را از سئو تصاویر با ما و کاربران دیگر به اشتراک بگذارید 🙂

7. فایل اینفو File info

فایل اینفو فتوشاپفایل اینفو یا اطلاعات فایل یکی از اطلاعات مخفی است که درون فایل تصویر ذخیره می شود و با تغییر اندازه و کراپ کردن از بین نمی رود و توسط گوگل قابل شناسایی است و باعث تشخیص تصویر کپی می شود و برای سئو محتوا مضر است، افراد کمی این مسئله را می دانند ، به همین دلیل برای اینکه بتوانید از این مسئله استفاده کنید باید فایل اینفو File Info تصاویر را به نام سایت خود ثبت کنید ، برای اینکار نیاز به نرم افزار فتوشاپ دارید.

هنگامی که تصویر را اماده کردید ، از قسمت File در منو بالای نرم افزار فتوشاپ File Info… را انتخاب کنید و در فیلد مربوط به کپی رایت اطلاعات سایت خود را قرار دهید ، به همین راحتی .

اگر تصویر جذابی تولید کنید و باعث شوید سایت های دیگر از آن تصویر استفاده کنند باعث می شود سیگنال مثبتی به سایت شما داشته باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *