CMS یا سیستم مدیریت محتوا چیست؟

سیستم مدیریت محتوا (CMS) برنامه‌ای است که برای مدیریت محتوا استفاده می‌شود و به چندین مشارکت‌کننده اجازه می‌دهد تا مطالبی را ایجاد، ویرایش و منتشر کنند. محتوای یک CMS معمولاً در یک پایگاه داده ذخیره شده و بر اساس مجموعه‌ای از قالب‌ها مانند یک وب سایت نمایش داده می‌شود.

سیستم مدیریت محتوا یا CMS پلتفرمی است که به توسعه دهندگان کمک می‌کند ابزار خوبی برای ویرایش محتوا ایجاد نمایید. این سیستم قابلیت بروز رسانی وب سایت را آسان می‌کند زیرا راهی برای ویرایش محتوا بدون داشتن دانش کد نویسی است.

مهم‌ترین ویژگی‌های سیستم مدیریت محتوا یا CMS

  • به کاربران اجازه می‌دهد تا محتوای وب سایت خود را به راحتی ایجاد و قالب بندی کنند.
  • محتوا را در یک مکان و به روشی ثابت ذخیره می‌کند.
  • مجوزهایی را برای مدیریت محتوا بر اساس نقش‌هایی مانند نویسندگان، ویرایشگران و مدیران اختصاص می‌دهد.
  • سازمان‌دهی و انتشار محتوا به صورت زنده
  • امکان داشتن چندین کاربر
  • تخصیص سطوح مختلف مجوز به هر کاربر، یعنی برخی از کاربران فقط می‌توانند مقالات وبلاگ را ویرایش کنند و برخی می‌توانند همه مطالب را ویرایش کنند.
  • توانایی شکل دادن خودکار URLهای مناسب بر اساس آنچه گوگل می‌خواهد
  • ایجاد خودکار نقشه سایت برای شما هنگام افزودن محتوا به طوری که Google بتواند آن را بخواند و شما مجبور نباشید به صورت دستی آن را ایجاد کنید

به طور کلی بدون CMS یا باید نقشه سایت خود را به صورت دستی بنویسید که اکثر مردم حتی نمی‌دانند چگونه این کار را انجام دهند یا باید منتظر بمانید تا گوگل در نهایت متوجه شود که صفحه شما وجود دارد. این کار می‌تواند به فرصت رتبه‌بندی سایت شما در موتورهای جستجو آسیب برساند.

معمولاً CMS از مواردی مانند سیستم‌های منو نیز مراقبت می‌کند: اگر یک منوی اصلی در بالای صفحه خود دارید زمانی که یک صفحه جدید ایجاد می‌کنید می‌توانید یک آیتم منو برای آن ایجاد کرده و زمانی که در آن صفحه هستید این منو به طور اتومات هایلایت می‌شود.

بدون CMS، یک سری کدگذاری وجود دارد که باید انجام دهید تا بفهمید کدام URL به کدام صفحه مرتبط است، آیتم منوی بالای مرتبط را شناسایی کنید، سپس به صورت دستی این دو را پیوند دهید تا به درستی با هم نمایش داده شوند. در گذشته توسعه دهندگان مجبور بودند این کار را به صورت دستی انجام دهند که کاری بسیار مشکل بود.

مزایای استفاده از CMS در وب سایت

یکی از مزایای مهم CMS ماهیت مشارکتی آن است. چندین کاربر می‌توانند وارد سیستم شوند و محتوایی را که باید منتشر شود برنامه ریزی یا مدیریت کنند. از آنجایی که این رابط معمولاً مبتنی بر مرورگر است یک CMS می‌تواند از هر نقطه‌ای توسط هر تعداد کاربر قابل دسترسی باشد.

دومین مزیت اصلی CMS این است که به افراد غیر فنی که زبان‌های برنامه نویسی را نمی‌دانند اجازه می‌دهد تا به راحتی محتوای وب خود را ایجاد و مدیریت کنند. ویرایشگرهای کشیدن و رها کردن یک پلتفرم مدیریت محتوای معمولی به کاربران اجازه می‌دهد بدون نیاز به دانستن هیچ HTML یا CSS (زبان‌های برنامه نویسی) متن را وارد کرده و تصاویر را آپلود نمایند.

بهترین پلتفرم‌های CMS

در ادامه با بهترین CMS های موجود آشنا می‌شویم:

1. WordPress.org

WordPress.org  انتخاب شماره یک ما برای بهترین پلتفرم CMS است. این نرم‌افزار محبوب‌ترین نرم‌افزار CMS در جهان است و حدود 42 درصد از تمام وب‌سایت‌های موجود در اینترنت را در اختیار دارد.

مهم است که WordPress.org را با WordPress.com اشتباه نگیرید. WordPress.org یک CMS منبع باز رایگان است که در ابتدا برای وبلاگ نویسی طراحی شده بود اما اکنون توسط انواع وب سایت‌ها و فروشگاه‌های آنلاین استفاده می‌شود. اما WordPress.com یک پلتفرم میزبانی وبلاگ است.

2. HubSpot CMS Hub

HubSpot CMS Hub  یک سیستم مدیریت محتوای کاملاً یکپارچه است که به طور خاص برای بازاریابان و صاحبان مشاغل طراحی شده است.

از آنجایی که CMS Hub بر روی پلت فرم CRM HubSpot ساخته شده است که شامل انواع اتوماسیون بازاریابی، فروش، خدمات و ابزارهای عملیاتی است، یک راه حل ایده آل برای کسب و کارهای در حال رشد و همچنین شرکت‌های بزرگ است که به دنبال یک سیستم یکپارچه هستند تا وب سایت خود را مدیریت کنند.

3. سیستم مدیریت محتوا Joomla

Joomla یکی دیگر از پلتفرم‌های CMS منبع باز رایگان و محبوب است که دارای قالب‌ها و پسوندهای مختلف می‌باشد. استفاده از آن رایگان است و تنها به هاست و نام دامنه نیاز دارید.

این پلتفرم اولین بار در سال 2005 منتشر شد بنابراین مانند وردپرس، سال‌های زیادی است که کار می‌کند. Joomla ویژگی‌های زیادی دارد و بسیاری از میزبان‌های وب، آن را با یک کلیک نصب می‌کنند. با این حال CMS یک پلت فرم ایده آل برای توسعه دهندگان و سازندگان وب سایت با تجربه است در نتیجه گزینه خوبی برای مبتدیان نیست.

4. WooCommerce

 WooCommerce محبوب‌ترین پلتفرم تجارت الکترونیک در جهان است. این پلتفرم واقعاً انعطاف پذیر بوده و مدیریت آن آسان است.

 WooCommerceاز نظر فنی یک پلت فرم CMS نیست. در عوض به عنوان یک افزونه در وردپرس اجرا می‌شود، بنابراین برای نصب WooCommerce باید وردپرس را در سایت خود داشته باشید.

5. Drupal

Drupal یکی دیگر از پلتفرم‌های CMS منبع باز است. این CMS در پشت صحنه برخی از وب ‌سایت‌های بزرگ، از جمله سایت The Economist و تعدادی از سایت‌های دانشگاهی قرار دارد.

دروپال گزینه خوبی برای توسعه دهندگان یا افرادی است که می‌خواهند یک توسعه دهنده را استخدام کنند. شما می‌توانید یک سایت دروپال را در SiteGround میزبانی کنید. این سایت‌ها، امکان نصب رایگان را ارائه می‌دهند و حتی می‌توانند به شما در انتقال یک سایت موجود دروپال کمک کنند.

6. Wix

 Wix یک پلت فرم CMS محبوب است اگرچه محدودیت‌هایی هم دارد. ما اغلب به خوانندگان می‌گوییم که چگونه از  Wix به وردپرس جابجا شوند به این دلیل که هر صاحب کسب و کار هوشمند می‌داند که وردپرس قطعاً بهتر از Wix است.

با این اوصاف Wix برای مبتدیان مناسب است و ممکن است ارزش بررسی را داشته باشد چون یک طرح رایگان نیز ارائه می‌دهد.

در CMS یا سیستم مدیریت محتوا به دنبال چه چیزی هستیم؟

قبل از انتخاب یک سیستم مدیریت محتوا، ایده خوبی است که در مورد نحوه استفاده از وب سایت و محتوای خود فکر کنید. شما باید با تهیه فهرستی از مسائل تجاری که سعی در حل آن‌ها دارید و همچنین هر نیاز خاصی که ممکن است داشته باشید کارتان را شروع کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا سیستم مدیریت محتوای مناسب را انتخاب کنید. سیستمی که از نیازهای کسب و کار شما پشتیبانی می‌کند.

سیستم‌های مدیریت محتوا در اشکال و اندازه‌های مختلف وجود دارند که هر کدام مجموعه‌ای از ویژگی‌ها و مزایای خاص خود را دارند. برخی از آن‌ها برای وبلاگ نویسان ایده آل هستند. سایر نمونه‌ها ممکن است برای سایت‌های تجارت الکترونیک با ویژگی‌هایی برای قیمت گذاری و عملکرد فروشگاه آنلاین طراحی شده باشند. مشخصات این سیستم بر اساس نیازها و منابع شرکت شما متفاوت خواهد بود.

مزایا و معایب یک سیستم مدیریت محتوا برای ساخت وب سایت

شما به یک وب سایت نیاز دارید. یکی از گزینه‌ها استفاده از یک سیستم مدیریت محتوا برای ساخت آن است. در مقابل کد نویسی کل وب سایت شما از ابتدا، استفاده از CMS شامل انتخاب قالب‌های از پیش طراحی شده یا سفارشی برای وب سایت شما است. شما می‌توانید یک وب سایت را بدون نیاز به دانستن اطلاعاتی در مورد کلمات اختصاری مانند PHP، HTML و CSS منتشر کنید.

به احتمال زیاد این سیستم انتخابی ایده آل برای صاحبان کسب و کار کوچک محسوب می‌شود و مزایا و معایبی دارد که در ادامه با آن‌ها بیشتر آشنا می‌شویم.

مزایای استفاده از CMS

  • تنوع گزینه‌های CMS برای انتخاب، از جمله گزینه‌های محبوب‌تر وردپرس، دروپال و جوملا!.
  • زمان توسعه سریع‌تر، زیرا امکان طراحی سریع‌تر وب‌سایت و همچنین راه‌حل‌هایی برای بسیاری از مشکلات توسعه که ممکن است پیش بیاید را فراهم می‌کند.
  • هزینه کلی ارزان‌تر
  • کاهش هزینه‌های مدیریت و توسعه وب.
  • نیازی به یادگیری یا نوشتن کد نیست.
  • از بین طیف گسترده‌ای از قالب‌ها حق انتخاب دارید.
  • فرآیند مشارکت کنندگان چند محتوا را ساده‌تر می‌کند.
  • رابط‌های ساده و آسان برای استفاده.
  • فرآیند ساده ایجاد و انتشار محتوا.
  • یک CMS دارای بسیاری از ویژگی‌ها، ابزارها، ویجت‌ها و افزونه‌های از پیش توسعه‌یافته است بنابراین می‌توان هزینه‌های توسعه متناسب را کاهش داد.
  • یک گزینه راه اندازی عالی برای تست یک ایده با یک بازار.
  • توسعه دهندگان CMS می‌توانند در طراحی اولیه کمک کنند و سپس بدون دخالت بیشتر آن را به صاحب وب سایت تحویل دهند.

معایب استفاده از سیستم مدیریت محتوا

  • کاهش انعطاف پذیری
  • هرچه ویژگی‌های یک وب‌سایت خاص‌تر باشد احتمال کمتری دارد که یک CMS برای آن کار کند.
  • اگرچه ابزارهای ساخت وب سایت CMS قوی و همیشه در حال بهبود هستند هنوز تا حدودی محدودیت دارند. سفارشی سازی کامل همیشه امکان پذیر نیست.
  • برای استفاده مؤثر از یک CMS و همچنین به روز نگه داشتن آن، به برخی آموزش‌ها نیاز است.
  • در صورت پیکربندی نادرست توسط ادمین ممکن است سایت خراب شود.
  • این سیستم نیازمند به روز رسانی است که پروسه‌ای زمان بر بوده و باید از افراد تخصصی کمک بگیرید تا اطمینان حاصل شود که به روز شده است.
  • اگر به‌روزرسانی نشود ممکن است وب‌سایت را به هدف آسان‌تری برای هکرها تبدیل کند.
  • از منابع سرور بیشتر از صفحات استاتیک استفاده می‌کند.

اکنون که از مزایا و معایب استفاده از سیستم مدیریت محتوا برای ساخت وب سایت خود کاملاً آگاه هستید می‌توانید اولویت‌های فعلی خود را در نظر بگیرید و تصمیم بگیرید که کدام مسیر برای شما بهترین است.

سؤالات مهمی که باید هنگام انتخاب بهترین CMS در نظر بگیرید

هنگام انتخاب بهترین CMS چه سوالاتی باید از خود بپرسید:

بودجه شما چقدر است؟

اگر منابع بی‌نهایتی برای خرج کردن دارید می‌توانید سیستم‌های مدیریت محتوای بسیار پیچیده با ویژگی‌هایی طراحی شده‌ برای سهولت کار تولیدکنندگان و ویراستاران محتوا را انتخاب کنید. با این حال با بودجه محدود انتخاب‌های شما محدودتر خواهد بود. سیستم مدیریت محتوای وب شما به هاست نیاز دارد بنابراین مطلوب است که هزینه‌های دامنه و میزبانی وب را در هنگام تصمیم‌گیری در نظر بگیرید.

CMS  چه عملیات تجاری را باید پشتیبانی کند؟

بعد از بحث هزینه نکته مهم بعدی این است که CMS باید از کدام عملیات تجاری پشتیبانی کند. آیا شرکت شما نیاز به انتشار صدها ویدیوی جدید در روز دارد؟ آیا باید قیمت هزاران محصول در روز را تغییر دهید؟ آیا به میزبانی تصاویر برای پست‌های وبلاگ نیاز دارید؟

cms یا سیستم مدیریت محتوا

انتشار بسیاری از تغییرات و نوشتن محتوای جدید می‌تواند برای اعضای تیم شما وقت گیر باشد. استفاده از یک پلتفرم مدیریت محتوای رایگان را در نظر بگیرید تا مدیریت و همکاری درباره محتوا را آسان‌تر کنید.

 چه فناوری‌هایی برای پشتیبانی یا ادغام به سیستم مدیریت محتوا نیاز دارند؟

اگر شرکت شما در حال حاضر از یک برنامه CRM، ERP یا تجزیه و تحلیل وب استفاده می‌کند باید یک CMS را در نظر بگیرید که با نرم افزار بازاریابی آنلاین موجود ادغام می‌شود. اگر توسعه دهندگان داخلی دارید ممکن است به یک API و مستندات قوی نیز نیاز داشته باشید.

وب سایت و شرکت شما چقدر بزرگ است؟

بسته به اندازه وب سایت یا شرکت شما، نیازهای متفاوتی خواهید داشت. شرکت‌های بزرگ‌تر معمولاً الزامات سخت‌گیرانه‌تری برای برنامه‌های مدیریت محتوا دارند و حتی ممکن است به ویژگی‌هایی نیاز داشته باشند که فقط در سیستم‌های مدیریت محتوای سازمانی یافت می‌شوند. با این حال کسب ‌وکارهای کوچک باید بر انتخاب یک رابط کاربری آسان تمرکز کنند زیرا تیم‌هایی که نرم‌افزار را مدیریت می‌کنند معمولاً کوچک‌تر هستند.

موفقیت را چگونه ارزیابی خواهید کرد؟

بسته به هدف CMS خود، مانند یک وبلاگ یا یک سایت تجاری باید استفاده از یک پلت فرم تجزیه و تحلیل وب مانند Google Analytics یا Mixpanel را برای وب سایت خود در نظر بگیرید. شما می‌توانید با اجرای تست A/B میزان تأثیر این تغییرات بر وب سایت خود را اندازه گیری کنید. نرم افزار CMS به شما این امکان را می‌دهد که این کار را به روشی آسان و بدون ایجاد ادغام‌های پیچیده انجام دهید.

آیا پلتفرم CMS سئو پسند است؟

مهم است بدانید که مردم چگونه به وب سایت شما دسترسی پیدا می‌کنند. اگر لیست شدن در موتورهای جستجو (SEO) برای شرکت شما مهم است باید CMSی داشته باشید که دارای اتوماسیون برای کارهای اولیه بهینه‌سازی روی صفحه مانند برچسب‌های عنوان، آدرس‌های اینترنتی، تگ‌های alt روی تصاویر و ساختار پیوند داخلی سالم باشد.

اغلب نرم افزار CMS دارای پلاگین هایی است که به مدیریت این موارد ضروری کمک می‌کند. بهینه سازی برای موتورهای جستجو معمولاً به وب سایت شما در سایر پلتفرم‌ها مانند رسانه‌های اجتماعی و زمانی که بازدیدکنندگان پیوندهای وب سایت شما را به اشتراک می‌گذارند کمک می‌کند.

سیستم مدیریت محتوا بر اساس چه فناوری ساخته شده است؟

اکثر پلتفرم‌های CMS از قالب‌های سفارشی استفاده می‌کنند و با سیستم‌های بازاریابی موجود شما یکپارچه می‌شوند. بنابراین مهم است نرم افزاری را انتخاب کنید که توسعه دهندگان شما از نحوه کار با آن آگاهی داشته باشند. زبان‌های برنامه نویسی رایج برای پلتفرم‌های CMS عبارت‌اند از php، دات نت یا جاوا (اسکریپت).

جمع‌بندی

وجود یک سیستم مدیریت محتوا یا CMS برای وب سایت به شما این امکان را می‌دهد که کنترل محتوای خود را داشته باشید. این به معنای داشتن توانایی به روز رسانی، تغییر یا حذف هر گونه تصویر، متن، ویدئو یا صدا است. این سیستم به شما امکان می‌دهد تا سایت خود را منظم، به روز و عالی نگه دارید. بنابراین بسیاری از وب‌ سایت‌ها هرگز محتوای خود را پس از راه اندازی بررسی نمی‌کنند.

سیستم‌های مدیریت محتوا به ویژه برای شرکت‌های تجاری ضروری هستند. آن‌ها به شرکای طراحی اجازه می‌دهند تا به سرعت و به راحتی وب سایت‌هایی برای مشاغل بسازند که نه تنها عالی به نظر می‌رسند بلکه ترافیک موتورهای جستجوگر را به سایت هدایت می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *