الگوریتم پنگوئن چیست و چگونه عمل می کند ؟

الگوریتم پنگوئن یکی از الگوریتم‌های مهم هسته اصلی گوگل می‌باشد که در سال 2012 توسط گوگل راه اندازی شد ، اصلی ترین هدف این الگوریتم مبارزه با لینکسازی‌های اسپم و غیر طبیعی می‌باشد.

الگوریتم پنگوئن

اگر قصد دارید وارد صنعت سئو شوید و به یک سئوکار حرفه ای تبدیل شوید باید با تمام الگوریتم گوگل که در هسته خود اجرا کرده است آشنا شوید و از ویژگی‌ها و اهداف هر کدام از آن‌ها آگاهی پیدا کنید تا دچار پنالتی گوگل نشوید.

الگوریتم پنگوئن

الگوریتم پنگوئن در سال 2012 معرفی شد تا با سایت‌هایی که با لینکسازی‌های غیر طبیعی و اسپم مبارزه کند. قبل از این الگوریتم سایت‌ها و صفحه‌های با لینکسازی‌های غیر طبیعی و اسپم به راحتی رتبه‌های خوب را در نتایج گوگل کسب می‌نمودند و فقط تعداد لینک‌های گرفته شده توسط هر سایت باعث افزایش قدرت آن سایت می‌شد.

این الگوریتم عملا با سئو کلاه سیاه مبارزه نمود توانست بعد از چند سال رتبه‌بندی‌های گوگل را سامان دهد و نتایج مناسبی را به کاربران گوگل نمایش دهد.

روش کار این الگوریتم به این صورت است که هر چند مدت به سایت مراجعه نموده و لینک‌های اسپم سایت را بررسی می‌کند و در صورت مشاهده لینکسازی غیر طبیعی ، صفحه یا سایت را پنالتی می‌کرد.

روش کار الگوریتم پنگوئن

الگوریتم پنگوئن ابتدا به این شکل کار می کرد که فقط لینک‌های ورودی یا بکلینک‌های سایت ها را چک می‌کرد و اگر سایت‌ها ، لینک‌های غیر طبیعی ، اسپم و انبوه می‌ساختند شناسایی می نمود و سپس جریمه و یا پنالتی می‌کرد.

کم کم این الگوریتم پیشرفت کرد و لینک‌های خروجی سایت‌ها را نیز مورد بررسی قرار می‌داد و اگر تعداد لینک‌های خروجی زیادی مشاهده می‌کرد جریمه می‌نمود.

روش کار الگوریتم پنگوئن

در مرحله سوم آپدیت ، این الگوریتم تاثیر لینک‌های داخلی را نیز مورد بررسی قرار داد و تقریبا کل لینک‌های ورودی ، خروجی و داخلی را بررسی می‌کرد و اگر با سیاست‌های گوگل تطابق نداشت سایت را جریمه می‌نمود.همین امر نیز باعث شد نیتیو سئو یا سئو منفی نیز به سرعت رشد کند و صدمات زیادی به سایت‌های معتبر و مفید بزند.

یکی دیگر از وظایفی که الگوریتم پنگوئن بر عهده دارد مبارزه با کیورد استافینگ یا تکرار کلمه کلیدی می‌باشد ، برخی تصور می کنند این مسئولیت را الگوریتم پاندا انجام می‌دهد اما وظیفه تشخیص و مواجه با الگوریتم پنگوئن می‌باشد.

کیورد استافینگ زمانی جزو محبوب ترین روش‌ها برای بالا آوردن کلمه کلیدی بود و سئوکاران برای بالا آوردن سایت در نتایج گوگل از تکرار کلمه کلیدی به میزانی که بیش از 20 تا 30 درصد متن را دربر می‌گرفت ، استفاده می‌کردند و این امر باعث عدم خوانایی درست متن بود و کاربران نتیجه مناسبی از جستجو گوگل به دست نمی‌آوردند. به همین دلیل الگوریتم پنگوئن برای مبارزه با این روش مخرب وارد عمل شد.

تاثیر سئو منفی

به علت اینکه برخی از سئوکارها به دنبال رتبه گرفتن سریع در نتایج گوگل بودند با بی اخلاقی برای سایت‌های رقیب لینکسازی‌های اسپم و غیر طبیعی انجام می‌دادند تا بر طبق الگوریتم پنگوئن باعث پنالتی شدن سایت رقیب بشوند.

این کار غیر اخلاقی چندین سال طول کشید و در این بین نیز گوگل سئو کرد تاثیر الگوریتم پنگوئن را کمتر کند تا باعث صدمه دین سایت‌های مفید و معتبر نشود ، اما با این حال تعداد زیادی از سایت ها از این سئو منفی ضربه دیدند.

سئو منفی

اکنون که در سال 2021 به سر می بریم گوگل توانسته تاثیر منفی لینک‌های اسپم را کاهش دهد و بیشتر تاثیر لینک‌های مثبت و معتبر را لحاظ کند ، این حرکت پایداری بیشتری برای سایت‌ها ایجاد کرده و رقابت را بسیار سالم‌تر نموده است تا افراد و سئو کاران دیگر فکر تخریب سایت‌های رقیب را نداشته باشند و بیشتر به افزایش کیفیت سایت خود بپردازند.

پنالتی توسط الگوریتم پنگوئن

اگرچه در سال 2021 سایتی به راحتی پنالتی نمی‌شود و حداکثر بر روی یک کلمه خاص یا یک صفحه خاص جریمه خواهد شد ، با این حال احتمال پنالتی شدن توسط این الگوریتم هر چند اندک ، اما وجود دارد.

همانطور که در عملکرد این الگوریتم توضیح دادیم ، وظیفه پنگوئن شناسایی لینکسازی غیر طبیعی و مبارزه با کیوورد استافینگ می‌باشد ، اگر چه بیشتر وبمستر‌ها از این روش‌ها دیگر استفاده نمی‌کنند اما برخی برای اینکه سریع تر در نتایج گوگل دیده شوند به شیوه‌های مختلف از این مسائل استفاده می‌کنند.

در زبان فارسی الگوریتم‌های گوگل به علت کمبود محتوا در برخی از موضوعات ، سختگیری نمی‌کند ولی بعد از اینکه محتوا‌ها در سطح وب زیاد شود ، ممکن است به علت لینکسازی اسپم و کیورد استافینگ صفحه‌ای از سایت شما را پنالتی کند.

پنالتی گوگل

چگونه از پنالتی الگوریتم پنگوئن خارج شویم؟

یکی از مهم ترین سوالاتی که وبمستران در زمان جریمه شدن دارند ، روش‌های برگرداندن سایت و یا خروج از پنالتی می‌باشد.برای اینکه بتوان بهترین روش را برای رفع پنالتی انتخاب کنیم ابتدا باید علت پنالتی شدن صفحه را بررسی کنیم.

اگر با بررسی به این نتیجه رسیدید که پنالتی شدن شما توسط الگوریتم پنگوئن انجام شده است باید چند کار را به شکل موازی انجام دهید.

دیساوو ( Disavow ) کردن لینک‌های مخرب

برای اینکار ابتدا باید لینک‌هایی که به سایت شما داده شده است را بررسی کنید و لینک‌های اسپم و مخرب را شناسایی نمایید. سپس توسط ابزار Disavow گوگل کنسول این لینک‌های مخرب را معرفی نموده و باعث بی اثر شدن آن‌ها شوید. این کار بسیار تخصصی می‌باشد و باید توسط متخصص انجام شود زیرا در صورت نداشتم تخصص در شناسایی لینک‌های مخرب از مفید ممکن است صدمه بیشتری به سایت شما وارد شود.

آپدیت کردن محتوا

برای اینکه از پنالتی خارج شوید باید محتوا را یک بار چک کنید و اگر مشکلات کیوورد استافینگ در آن مشاهده می‌کند سعی کنید این مشکل را رفع نماید و با افزایش و آپدیت محتوا و بروز کردن آن به گوگل سیگنال مثبت ارسال کنید.

لینکسازی طبیعی

در مرحله بعدی و همزمان با انجام مراحل بالا سعی کنید لینکسازی طبیعی انجام دهید و از سایت‌های مرتبط با زمینه کاری خود لینک‌های مفید بگیرید.

اگر این مراحل را به درستی انجام دهید بعد از مدتی از پنالتی خارج خواهید شد و به مرور رتبه‌های خوبی در گوگل کسب خواهید نمود. ولی باید حتما تخصص کافی در این رابطه داشته باشید.

با این حال در بعضی از موارد ممکن است به هیچ عنوان از پنالتی خارج نشوید. باید به این نکته نیز توجه داشته باشید تا هزینه‌ای که برای برگرداندن صفحه جریمه شده انجام می‌دهید را مدیریت نمایید.

نتیجه گیری و تاثیر در سال 2021

الگوریتم پنگوئن

الگوریتم‌های گوگل اکنون در هسته گوگل قرار گرفته‌اند و به صورت کلی و از تمام جهات و الگوریتم‌ها سایت را مورد بررسی قرار می‌دهد ، با این‌حال امروزه الگوریتم هسته گوگل به نحوی عمل می‌کند که تاثیر بیشتری از تجربه کاربری مخاطبانش برای رتبه بندی صفحات در نتایج گوگل قائل است و الگوریتم پنگوئن اثر کمتری در جریمه کردن و پنالتی نمودن سایت دارد.

اکنون گوگل با پیشرفت هوش مصنوعی خود بیشتر به لینک‌های مفید توجه می‌کند و از تاثیر منفی لینک‌های مخرب کمی چشم پوشی نموده است ، (که علت اصلی آن سئو منفی ای بود که چند سال پیش آفت نتایج گوگل شده بود.)

با این‌حال رعایت الگوریتم پنگوئن می‌تواند از مشکلات آینده سایت شما پیشگیری نموده و باعث افزایش اعتبار سایت شما نزد گوگل شود ، پس بهتر است با ویژگی‌های این الگوریتم که در بالا توضیح دادیم آشنا شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *